Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Kínai vagy félvér baba örökbef...

Nuvolyna kérdése:

Kínai vagy félvér baba örökbefogadása?

Figyelt kérdés
Több éves próbálkozás után a férjem is elfogadta, hogy nincs nagyon más utunk, viszont annyit mondott, hogy akkor már jobban tudna szeretnéd egy olyan babát, kisgyereket, aki nem hasonlít ránk ( neg szerintem én is elültettem benne a gondolatot anno, mert mikor még szó sem volt örökbefogadásról, akkor meséltem neki, hogy 5 éves korom óta ez az álmom, rengeteget éltem itt-ott a nagyvilágban). Esetleg ismer valaki olyan csatornát, ahol segítenek? A TEGYESZ határozatot intézzük...
2018. jan. 3. 21:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
85%
örökbefogadó szülőként: mi is beírtuk annak idején (6 éve) , hogy félvér babát is elfogadunk, erre a tanácsadónk csak mosolygott és azt mondta: 20 éve dolgozik a TEGYESZnél de nem volt még félvér baba a rendszerben a megyénkben (Győr-Moson-Sopron) Ha nem külföldről szeretnétek örökbe fogadni, akkor simán ha bekerül a rendszerbe néger vagy kínai baba, akkor ahogy a többi babának is már keresik is a szülőket. Kétlem, hogy erre külön "csatorna" lenne, ahol őket adják örökbe.
2018. jan. 5. 13:50
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon nem nagyon fogsz találni ilyen örökbeadható babát. A nemzetközi örökbefogadás létezik, de nagyon drága, ez azt jelenti, hogy 20-50ezer dollár a teljes ügyintézés, a jogászok, a közvetítő szervezetek és a tolmácsok ára.
2018. jan. 11. 22:51
 23/26 anonim válasza:
67%
Ismerek egy roma lányt akit örökbefogadtak és teljesen normális. Nagyon kedves, okos és értelmes. Szerintem a kultúra nem a vérünkben van kódolva és sokkal inkább a neveltetéstől függ a gyerek viselkedése. Én is azt mondanám, hogy inkább egy roma kisbabát fogadjatok örökbe, mint egy kínait.
2018. jan. 17. 19:32
 24/26 A kérdező kommentje:
Szia utolsó, igazán semmi gondunk a roma babával és köszönöm a kommentedet, mert teljesen egyetértek veled. Annyi, hogy a roma babák örökbefogadásának utána tudtam kérdezni, meg van is ismerős :-)
2018. jan. 18. 15:05
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Jajj már, Angelina Jolie és Brad Pitt óta már jó ideje mindenki ázsiai meg afrikai babákat akar örökbe fogadni, aztán azt hiszik, hogy ők most nagyon különlegesek, hogy ezt így kitalálták, meg milyen kis rendesek, hogy segítenek egy sanyarú sorsú gyereken...

Ahogy mondták már, Magyarországon nem fogtok tudni ilyen gyerekeket örökbe fogadni, külföldről meg nagyon drága és macerás, és ne higgyétek el azért már, hogy nincs azokra a gyerekekre is több ezer jelentkező, akik ráadásul nálatok valószínűleg többet tudnak perkálni.

Nyers voltam, bocsi, de nagyon nem tudok azonosulni ezzel a "nekem mindenképpen külföldi baba kell, mert az olyan különleges" dologgal.

2018. jan. 21. 18:52
 26/26 anonim ***** válasza:

Én ezt örökbefogadóként egyszerűbben látom: vagy kell neked gyerek, vagy nem. Ahol feltételek vannak, ott az érdek javára csorbul a szeretet, ki kell mondani. Ha annyi feltételt támasztasz, amennyit a gyereked szemszögéből úgy látod, szükséges, akkor oké. De hogy veletek egy kínai származású pici járna a legjobban?? Erősen kétlem.

Nem az önzők terepe ez, gondold át újra meg újra az egész örökbefogadás témát szerintem.

2018. febr. 6. 09:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!