Hogy adjam örökbe a a babám úgy ha késöbb mégislesz penzem nevelni visszakérhessem? Jelenleg pesten lakom munka nélküli vagyok de a pasi ki akar dobni
Nézd a baba érdekeit. Add örökbe, ne rámgasd össze-vissza. Neki sokkal jobb lesz, szeretni fogják és megkaphatja azokat amiket te sajnos nem tudsz neki megadni. Borzasztó nehéz lehet, de hidd el neki ez lesz a legjobb - szerintem. Esetleg nyílt örökbefogadás?
Vagy úgy gondolod, reálisan nézve, hogy rendeződni fognak a körülményeid és fel tudod nevelni? Ki vigyáz rá amikor dolgoznod kell de ő beteg és nem mehet oviba-bölcsibe? Ha meg tudod oldani, akkor jó lehet az anyaotthon kezdetnek. De a nyomorúságos életet ne nyújtsd neki.
Édesanyád meg szégyelheti magát..
Én a helyedben hazamennék anyámhoz szülés után, ő elmenne gyedre helyettem, az már nemrosszpénz.
Egyszeri anyasági+emelt csp is jobb a semminél neki, a gyedről nem is beszélve.
Addig te dolgozol, szoptatsz/fejsz később. Kaja megoldva a babának. Használtan vagy ingyen fillérekért be lehet szerezni dolgokat. Ha lejár a gyed, a kicsi megetne ingyen bölcsibe, te meg dolgozhatnál tovább.
Az én unokatesóm babakorában egy évig velünk élt, az anyja hajón dolgozott, hogy összeszedjen egy rakás pénzt.
Hazajött, építkeztek, szépen kiépítették a kapcsolatot, az uncsitesóm nem is tud az egészről, sokkal jobb a kapcsolata az anyjával, mint nekem az enyémmel.
Nem olyan vészes egy ideig a nevelőszülő sem. Mint egy bentlakásos iskola.
Kérdező, ez nem így működik, nem kérheted vissza. Nem egy játék, hogy ha kell játszol vele, amikor megunod eldobod, majd később megint előveszed.
Ha örökbe adod, akkor nem követelheted vissza a szüleitől x hónap, év után, mire mondjuk összekaparod az életedet annyira, hogy el tudj tartani egy gyereket, ami nem kevés pénz. Ez végtelenül önző hozzáállás.
Ha lemondasz róla, akkor lemondasz és kész. Van 6 heted a papírok aláírása után, amíg meggondolhatod magad, utána már semmi jogod nincs, és nem a te gyereked. De ha nincs miből eltartani, nincs hol lakni, az ő érdeke leginkább, hogy ne maradjon veled.
Ha nem akarod elvetetni, a te dolgod, de azt vedd számításba, hogy az örökbefogadás se biztosíték arra, hogy boldog élete lesz, és normális szülőkhöz kerül. Ismerek örökbefogadottat akit vertek a szülei, és amint lehetett, meg is szökött tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!