Van itt rajtam kívül olyan "apuka" akinek nevelt lánya fia van, lehetőleg olyan aki 5-6-7 éves korában csatlakozott be a gyerek életébe, ha van, mióta vagy a család része?
A pàrom ilyen :-) 9 éves a fiam 3 éve vagyunk egy csalàd. Kb fél év utàn költöztünk össze.
Mik lennének a kérdéseid?
Nos én egy 7 éves kislány nevelőapukája lettem, 1 éve vagyunk együtt, sajnos teljesen nem tudunk összeköltözni, mert mindketten vacakul keresünk.
Ők egy szoba konyha önkormányzati bérlakásban élnek, én meg szüleimmel, de minden nap náluk vagyok, csak a cuccaim vannak szüleimnél.. no meg már besegítek a rezsibe meg minden szóval gxakorlatilag együtt élünk, csak papíron nem...
Nos barátnőmmel sok rossz dolog történt, emiatt bármit akar elérni a kislány azt némi hiszti után el is éri... látom már, hogy ez kihat az iskolai teljesítményre és sokan kezdenek félni tőle, hogy vigyázzanak a kislányra pl, mert teljesen neveletlen és egyáltalán nem tud sokszor viselkedni... én pedig ugye nem vagyok az apja, nem tudom hogyan tudnék beszállni a fegyélmezésbe, mivel mikor én vigyázok rá, akkor nekem csodák csodájára szót fogad (senki másnak), de amint az anyja ottvan, minden szavam teljesen süket fülekre lel...
1# es vagyok.
Igaza van az előttem szólóknak. Anyukàval beszéld meg, hogy mi legyen. Hogyan mennyire akarja, hogy beleszólj a nevelésbe.
Mondjuk szerintem egyértelműen a közös nevelés a cél, tehàt 100 joga vanapukànak is, legyen az nevelő vagy vérszerinti. Ettől lesz csalàd, egy egység.
Nàlunk is ìgy van, a pàrom ugyanúgy ràszólhat " parancsolhat" neki ,mint én. Nem sértődök meg, sőt örülök neki, mert ebből azt érzem, hogy elfogadta, sőt sajàtjànak is érzi a gyereket vmennyire. Mert érdekli a gyerek sorsa viselkedése. A gyerek pedig azt làtja, hogy nem tud kibújni semmi alól,mert egység vagyunk,nincs kiskapu. Néha ugyan bepróbàlkozik, de ilyenkor jön az, hogy megkérdezzük egymàst, hogy mi legyen vagy tényleg ìgért- e amàsikunk vmit a gyereknek. Sokszor itt kibukik a turpissàg.
Szerintem mond el, hogy mit làtszproblémànak és hogy gondolsz benne segìteni. Ennek szerintem minden nő örül, mert egy kis terhet leveszel a vàllàról. De arra nagyon figyelj, hogy ne bűnbaknak àllìtsd be a pàrod, hogy mi mindent rontott el, hanem azt hangsúlyozd, hogy a lassan kiskamasz gyerekkel egyre nehezebb lesz és több fegyelem szigor kell neki amiben te nagyon szivesen segìtesz. Ebből ìgy baj nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!