Hogy készíthetem fel örökbefogadott kisfiamat a kistestvér érkezésére?
Szia!
Tudja a kisfiú, hogy örökbefogadtad ugye? Úgy értelmeztem, hogy igen..Attól tart, hogy ha jön az "új baba" akkor őt már nem fogjátok szeretni. Tudom, hogy ez nem így van, de ő még nem érti. Ez vérszerinti testvérek közt is nagyon gyakori.
A legjobb az lenne, ha erősítenétek bemne, hogy nagyon szeretitek és ő a legfontosabb. Menjetek el hármasban moziba, kirándulni, főzzetek együtt.... és az is fontos, hogy vonjátok be a babaszoba rendezésébe, hagyátok hagy válasszon ő is legalább pár rugit/ bodyt a kistesónak.... érezze, hogy a család része volt mindig is és az is marad. De arra figyeljetek, hogy ne spilázzátok túl! Nem kell belebeszélni, hogy majd EGYBŐL a kistesóval fog játszani, mert ha belebeszélitek így csalódni fog, hiszen egy baba csak eszik, alszik.....játszani még nem igazán lehet vele. Inkább majd csak segítsen fürdetni, öltöztetni, meséljen neki....és az lesz a legfontosabb, hogy ha pl. fogja a babát és egy picit lecsúszik a pici feje semmi kép se veszekedjetek a kisfiúval! Ne bántsátok soha a baba miatt, mert így csak a kicsire fog haragudni! Ha játszotok a baba pedig picit nyöszörög nem kell egyből elugrani a nagy mellől, játszatok tovább, ha pedig nem hagyja abba a sírást nézzétek meg együtt.
Sok sikert! :)
Húúú, elismerésem, a kisfiú egyedüli felvállalásáért. :)
Szabad megkérdeznem, hogy miért döntöttél egyedül az örökbefogadás mellett?? Nem féltél, hogy nem találsz így párt? Ez annyira nehéz téma, csak érdekel mi vezetett el idáig. :)
Egyébként példaértékű lehet ahogy éltek és sok boldogságot!!
Én is azt mondanám, hogy sok sok foglalkozás a naggyal és bevonni amibe csak lehet.
Elmesélni, hogy nő a kicsi a pocakban és mi lesz ha megszületik, azaz a nehézségeket is elmondani, hogy sokat, lehet, h nagyon sokat fog sírni, nehéz lesz altatni, szopizik majd és nem leszel itthon néhány napot.
Tudja, h mire számíthat és ne legyen álomvilágban a kicsivel kapcsolatban.
Tudja, hogy teljes értékűként kezelitek és Te nem is veszed figyelembe, hogy örökbe fogadtad, hisz a TE fiad! :)
Nem lesz könnyű, de szerencsére elég nagy ahhoz, hogy ha ügyesek vagytok és tényleg szeretitek, minden rendben lesz!! :)
Egy egy éves tündérke anyukája! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!