Ti mit gondoltok erről? Lehet örökbefogadtak?
Sokszor felmerült bennem, de mindig elhessegettem a kérdést azzal, hogy úgysem változtatna semmin. Vannak/voltak gyanús dolgok mindig, de sok más oka is lehet. 89-ben születtem, nincsenek babaképeim. Minden tesóm születése és babakora le van fedve képekkel, rólam 1 kép van, ami 1 éves korom körülről származhat, a többi mind későbbi. Igazán csecsemőkori képem nincs egyáltalán, pedig a nagyobb tesómról van és mindig volt otthon fényképezőgép. Azt tudom, hogy a szüleimet foglalkoztatta az örökbefogadás, mert nagyon képben vannak mindennel a témában, a nagyobb testvérem sérülten született, gondolom ezért is merült fel. Az idősebb tesóm és köztem kb 2 év van (1 év 10,5 hónap).
Nagyon jól emlékszem, hogy pici gyerek koromban többször felmerült beszélgetés szintjén az örökbefogadás és nagyon jól él bennem, hogy anyukám megkérdezte, tudni akanám-e, ha örökbefogadtak. Sokáig gondolkodtam rajta, aztán azt mondtam, hogy nem, mert nem változtatna semmin.
Gondolkodtam rajta, hogy elmegyek a TEGYESZhez, de Anyukámnak vannak ott ismerősei (ott is és a Bölcső Alapítványnál is van egy barátnője), félek, hogy tévedek és kínos lenne, ha kiderülne, hogy felmerült egyáltalán bennem a dolog. Vagy szólnának neki, ha kikérném a papírjaimat. Nem tudom. Ami elgondolkodtatott, hogy tévedek, hogy itt van nálam a születési anyakönyvi kivonatom és egyrészt a születésem után 2 nappal állították ki, másrészt ők szerepelnek rajta szülőként (mástól azt hallottam, hogy nála az anyakönyv 2 évvel később lett kiállítva, ez lett neki gyanús) és szerepel rajta, hogy 2, illetve 32 nappal később az anya felvette a különböző támogatásokat. Ha ez egy utólag kiállított anyakönyv lenne, akkor nem szerepelnének rajta szerintem ilyenek önkormányzati pecséttel. Bizonytalan vagyok. Mit gondoltok?
Anyukád a terhességéről, szüléséről soha nem mesélt?
Innen is megközelítheted. Rákérdezel, hogy veled milyen volt a terhessége, szülése. A reakcióból sok minden kiolvasható.
-Fotók:
Nekem sincsenek babakori fotóim. Tipegő koromból is csak kevés, nővéremről pedig legalább 4 cipősdoboznyi van. Második gyerek vagyok, nem voltam olyan nagy szám gondol0om...
-Örökbefogadás témakörben való jártasság
Örökbefogadással már én is teljesen tisztában vagyok 23 évesen, mert érdekel és utánaolvastam, mivel fennáll a gyanú, hogy nem lehet majd saját gyerekem. De ez még nem biztos, szóval ha lesz saját gyerekem akár vele is beszélhetek erről, hogy mit gondol róla, ettől még nem lesz örökbefogadott.
A másik, hogy anyukádnak vannak ottani barátnői. Lehetséges, hogy miattuk ennyire tájékozott és nem azért ismeri őket, mert oda járt gyerekért. :D
-2 év korkülönbség
Simán belefér. Általában 1 évet szoktak ajánlani várni az újabb terhességgel, hogy legyen idő regenerálódni, de sokan még egy évet sem várnak, tehát lehetséges.
Azt nem tudom, hogy 89-ben mi volt a gyakorlat, de manapság el szokás mondani a gyereknek kezdettől fogva, hogy örökbefogadott, a későbbi trauma elkerülése érdekében.
Szóval a gyanúid mind megkérdőjelezhetőek. De a legegyszerűbb, ha egyenesen rákérdezel a szüleidnél. Nem kéne ettől félned, maximum azt mondja, hogy "Dehogyis kilányom, mégis honnan veszed ezt a butaságot?" vagy bevallja.
Nincs vesztenivalód, a kapcsolatotok emiatt nem lesz rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!