Olyan is fogadhat örökbe kisbabát, akinek lehetne saját gyereke?

Figyelt kérdés

Sajnos nem lehet saját kisbabánk. Próbálkoztunk már mindennel, de nem sikerült. Sikerült túllépnünk rajta és az örökbefogadás mellett döntöttünk. Mondtam is pár hete a legjobb barátnőmnek, hogy elkezdünk utánajárni a dolognak, hogy mi a menete stb. Erre ma szólt, hogy ő már utánanézett, mert elültettem a bogarat a fülében és ők is szeretnének örökbe fogadni.

Na ezen nagyon kiakadtam, mert nekik van egy négy éves lányuk, aki pár hónap próbálkozás után fogant és semmi probléma nincs, ami miatt ne lehetne még saját gyerekük. A válasza az volt, hogy ő szeretne gyereket, de a szülés számára akkora trauma volt, hogy ő többet nem szeretne szülni. Meg hogy így segít egy kisbabán is. Hát nagyon mérges lettem. Mert sokan bármit megadnánk, hogy gyerekünk legyen, neki meg nem kell, mert nem kellemes dolog a szülés. És ezért képes lenne elhappolni egy gyereket azok elől, akiknek meg nem lehet sajátjuk. Ráadásul a hab a tortán, hogy nyilván ők is újszülöttet szeretnének, holott ha annyira gyereket akarna, akkor egy nagyobb gyereket fogadna örökbe, mert őket szegényeket már nehezebb örökbe adni. És akkor a lányának is lesz játszótársa.

Egyáltalán adnak gyereket olyannak, aki képes lenne szülni, csak úri kedve nem engedi? Ha igen (mert az élet már csak ilyen igazságtalan), akkor van valami kikötés, hogy csak nagyobb gyereket? A másik, hogy mennyire számít a pénz? Teszem azt, mi másfél szobás lakásban élünk, ők meg egy 3 szobásban. És jóval magasabb életszínvonalon élnek. Ez előnyt jelenthet velünk szemben?

2016. máj. 2. 12:56
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj 29-es aki nem akar roma gyereket mert nem tudná el fogadni,az nagyon helyesen ne is fogadjon örökbe,de akkor ne sírjon ha 8 évig kell fehér gyerekre várnia.
2016. máj. 21. 19:15
 32/36 anonim ***** válasza:

Úgy beszélsz mintha a gyerek és a gyámügy azért élne hogy téged kiszolgáljon, mintha a gyerek tulajdon lenne. Amúgy meg ha annyira akarsz gyereket neked miért nem jó az idősebb? Vagy már az is baj ha nem hagynak szülők otthonokban "felnőni" gyerekeket?

Igen, előny a magasabb életszínvonal mert az a gyermekvédelem érdeke hogy minél jobb színvonalú élethez jusson a gyerek de nyilván ez is igazságtalanság ó szegény neked.

Amúgy a szülés nem "úri kedv" kérdése, van aki biológiailag képes gyerekre csak mondjuk a 15. vetélés után már.... kicsit..... nem akar próbálkozgatni, amúgy a szülésbe bele is lehet halni szóval megértem ha "nincs kedve" valakinek.

2016. jún. 9. 19:53
 33/36 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem meg nem te vagy rossz barátnő. Hanem ő. Ez teljesen egyértelmű, hogy neked fájó pont, ha neki van gyereke, most minek áll le veled versengeni, hogyha te fogadsz örökbe, akkor ő is akar?! Soha nem mondanék ilyet a barátnőmnek, akinek nem lehet gyereke.

Lehet lepontozni.

Hogy valaki nem akar idősebb gyereket, az meg teljesen érthető. Egy 4-5 éves vagy még idősebb gyerek, akit gyerekotthonból fogadnak örökbe már sok minden negatív dolgot átélt, aminek nyoma lesz a személyiségén, és nem biztos, hogy a neveléssel ki lehet már javítani. Jobb, ha tiszta lappal indul, és csecsemőt fogadnak örökbe.

Aki válogat, az várjon 8 évet?!

Most úgy beszéltek, mintha egy fej káposztát venne a piacon. Igenis válogasson! Elvégre egy új családtagról van szó,akivel összeköti az életét. Én ismertem olyat, aki hazavitt roma gyereket, aztán visszavitte, mert ellopott egy csokit a boltban. Jé, de érdekes! Mégis meglepődtünk, hogy a vér nem válik vízzé?!

Én csak olyan gyereket vinnék haza, akit mindenáron meg is akarok tartani, nincs cseregarancia.

2016. jún. 9. 22:25
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

"Én ismertem olyat, aki hazavitt roma gyereket, aztán visszavitte, mert ellopott egy csokit a boltban. Jé, de érdekes! Mégis meglepődtünk, hogy a vér nem válik vízzé?!"

Kicsit rasszista vagy, nem? Aki azért visszaviszi az örökbefogadott gyereket, mert az ellop egy csokit a boltban, annak remélem nem adnak másik gyereket ezek után. Egyébként rengeteg gyerek csent már el ezt-azt a boltokból, de a szülők dolga erre odafigyelni, illetve úgy nevelni őket, hogy ne tegyék. Függetlenül attól, hogy a gyerek cigány-e, vagy sem. A nem cigány gyerek ugyanúgy elcseni a csokit, ha éppen olyanja van, csak rá senki nem mondja, hogy azért, mert a vérében van.

2016. jún. 9. 23:23
 35/36 anonim ***** válasza:
53%

Igenis válogasson!

Ez nem így megy.Pont mint írtad,a gyerek nem egy fej káposzta...

Én ismertem olyat, aki hazavitt roma gyereket, aztán visszavitte, mert ellopott egy csokit a boltban.

Én a hófehér bőrömmel is loptam gyerekkoromban,holott felnőttként nem sok mindent utálok jobban mint a lopást.Még szerencse,hogy engem nem dobtak ki a szüleim...

Én csak olyan gyereket vinnék haza, akit mindenáron meg is akarok tartani, nincs cseregarancia.

Mindenki így fogad örökbe,aki mégsem (mint a lopós példádban említett nő) az nem alkalmas örökbefogadásra.

2016. jún. 10. 06:57
 36/36 anonim ***** válasza:

Te figyi, a gyerek nem karfiol, hogy a szomszédasszony elhappolja előled az utolsót.

Valahol megértem, hogy rossz érzés neked, hogy nem tudtok gyereket nemzeni, de attól még nem kell ilyen rosszindulatúnak lenni! A barátnődnek is szíve joga olyan és annyi gyereket vállalni, amilyet és amennyit csak szeretne, ha akar, akkor újszülöttet is. Te mit szólnál, ha ő meg akarná neked mondani, hogy te se vállalj csecsemőt, csak mert.

Nem mellesleg az ember nem "játszótársat" keres a gyerekének, ha az kell akkor leviszi a játszótérre.

Ja és a kérdésből egyértelműen kitűnik, hogy NEM sikerült túltenned magad azon, hogy nem estél teherbe.

Igaz a kérdésed kiírása óta eltelt fél év, remélem azóta sikerült jobb belátásra térned.

2016. nov. 18. 09:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!