Olyan is fogadhat örökbe kisbabát, akinek lehetne saját gyereke?
Sajnos nem lehet saját kisbabánk. Próbálkoztunk már mindennel, de nem sikerült. Sikerült túllépnünk rajta és az örökbefogadás mellett döntöttünk. Mondtam is pár hete a legjobb barátnőmnek, hogy elkezdünk utánajárni a dolognak, hogy mi a menete stb. Erre ma szólt, hogy ő már utánanézett, mert elültettem a bogarat a fülében és ők is szeretnének örökbe fogadni.
Na ezen nagyon kiakadtam, mert nekik van egy négy éves lányuk, aki pár hónap próbálkozás után fogant és semmi probléma nincs, ami miatt ne lehetne még saját gyerekük. A válasza az volt, hogy ő szeretne gyereket, de a szülés számára akkora trauma volt, hogy ő többet nem szeretne szülni. Meg hogy így segít egy kisbabán is. Hát nagyon mérges lettem. Mert sokan bármit megadnánk, hogy gyerekünk legyen, neki meg nem kell, mert nem kellemes dolog a szülés. És ezért képes lenne elhappolni egy gyereket azok elől, akiknek meg nem lehet sajátjuk. Ráadásul a hab a tortán, hogy nyilván ők is újszülöttet szeretnének, holott ha annyira gyereket akarna, akkor egy nagyobb gyereket fogadna örökbe, mert őket szegényeket már nehezebb örökbe adni. És akkor a lányának is lesz játszótársa.
Egyáltalán adnak gyereket olyannak, aki képes lenne szülni, csak úri kedve nem engedi? Ha igen (mert az élet már csak ilyen igazságtalan), akkor van valami kikötés, hogy csak nagyobb gyereket? A másik, hogy mennyire számít a pénz? Teszem azt, mi másfél szobás lakásban élünk, ők meg egy 3 szobásban. És jóval magasabb életszínvonalon élnek. Ez előnyt jelenthet velünk szemben?
Az, hogy mi előny, azt a környezettanulmányotok és a rólatok írt jellemzés is el fogja dönteni. Csak a pénz nem feltétlen előny.
Én örülök, hogy a meddőség nem előírás, én azért szeretnék örökbe fogadni, mert szívproblémáim vannak, amire gyógyszert szedek és így jól vagyok (rendszeresen futok, tornázok, ...), de ha babát szeretnék, szigorúan tilos folytatnom a szedését. Vagy megöli a magzatot, vagy végtagdeformációt és rendellenes szivet okoz. Ha abbahagyom, akkor is szinte biztosan túlélem a terhességet és a szülést, de rosszabbodhat minden és semmi nem garancia, hogy nem kórházban töltöm az egészet, a hasonló állapotúakról írt cikkek alapján kinézhet a terhesség alatt is műtét.. Gyógyszer nélkül nekem sincs elég oxigénem, fulladok, ... leéltem gyógyszer nélkül 1 évet, hát soha többet. Szóval nem vagyok meddő, "megoldható" egy terhesség. Ha nagyon akarnám, be tudnám vállalni.
Értem a dühöd, remélem, hogy el fog múlni, de tudnod kell, hogy attól, hogy valaki meddő, nem lesz jó szülő. Ezzel nem azt mondom, hogy Te nem leszel jó szülő, csak azt, hogy ő lehet jó szülő és nem igazságtalan, ha babát kap, mert a cél az, hogy a baba megfelelő helyre kerüljön. Ha jó szülő és jó helyen lenne nála egy baba, akkor az a cél, hogy kerüljön hozzá egy baba.
Mi még nem adtuk be, nagyon az elején vagyunk, most házasodtunk össze, a párom támogatja az örökbefogadást, de még várunk a gyerekvállalással, természetes úton sem állnánk még neki a dolognak. Most olvasgatunk, felkészülünk és amikor azt érezzük, hogy biztosan jó helyre érkezne, készen állunk, akkor adjuk be. Tudom, hogy várni fogunk 3-4 évet, de nem akarunk arra alapozni, hogy majd közben felkészülünk, mert ráérünk. Most lettem pár hete 27, így semmi okom elsietni.
Úgy írsz ezekről a gyerekekről, mintha kiárusított márkás kabátok lennének, amiket valaki elvesz előletek. Minden gyereknek olyan szülőket keresnek, akiknél a számukra legmegfelelőbben nevelkedhetnek. Egyáltalán nem biztos, hogy amelyik gyereknek jó lesz a barátnődéknél, annak a gyereknek ugyanolyan jó lenne nálatok is. És fordítva, aki a ti családotokba illik, akinek esetleg ti vagytok a tökéletes szülők, neki lehet, hogy a barátnődék nem lennének megfelelőek.
Egyébként meg az örökbefogadás nem "rászorultsági alapon" működik, pont azért, mert nem a szülő a lényeg, hanem a gyerek. Elég rohadt dolog lenne valakit azért kizárni az örökbefogadók közül, mert lehet vérszerinti gyereke is, miközben lehet, hogy szuper jó szülő. Nem ez a mérvadó!
Te egy végtelenül frusztrált, irigy, még mindig önmagát sajnáló ember vagy. A gyerekek szerencséjére ezzel a lelki állapottal és hozzáállással biztosan nem fogadhattok örökbe egy jó darabig.
Rengeteg örökbe fogadható gyermek van és örülni kell ha minél többen szeretnének családot és teljes életet biztosítani nekik, nem pedig -ha megdöglött az én lovam dögöljön meg a szomszédé is- alapon mindenkinek rosszat kívánni.
Lehet hogy neked nem véletlenül nem adatott meg a gyermekvállalás öröme...
Én megértelek, és szerintem is igazságtalan.
Én úgy tudom, hogy 2 gyereket lehet örökbefogadni, tehát, ha van egy sajátja, még egyet lehet örökbefogadni, még 3-at? Ez nekem fura. Hacsak nem roma gyerekek voltak.
A gyereknek keresnek megfelelő szülőt és nem fordítva? Ha ez kizárólag így lenne, akkor csak a felső tízezernek jutna kisbaba, a kevésbé tehetőseknek meg nem, mert ők ugye kevésbé jó körülményeket tudnának biztosítani, szóval azért ez nem egészen így van.
A vizsgálatokról meg annyit, hogy kizárólag az anyagiakat nézik. Van ugyan egy pszichológus, aki elbeszélget a jelöltetekkel, de a világon semmit nem tud megállapítani. Nekem van egy kolléganőm,a kinek nem lehet gyereke, mivel korábban már letetetett egyet. Még büszke is rá. A pszichológusnak is olyanokat mondogatott, hogy azt mondta neki, hogy még meggondolja, hogy aláírja-e, de végül aláírta. Pedig a gyereknevelésről is hajmeresztő elveket vall, előre sajnálom a gyereket, akit kapni fog.
Én teljesen egyetértek veled, ha valaki tud szülni, az szüljön, és ne növelje az amúgy is 4-5 éves várólistát.
A Föld túlnépesedésével jönni ebben az esetben elég nagy tájékozatlanság, mivel országunkban a lakosság elöregszik, Afrikában van túlnépesedés, az bennünket kevésbé érint. Vagyis jönnek ide,persze, végülis majd az ő gyerekeiket is lehet örökbe fogadni, ha akarjátok.
Amúgy lehet, hogy most csak úgy mondta, és a férje meg megvétózza, azért a férfiak kevésbé rajonganak az idegen gyerekekért. Szóval szerintem ne bosszankodj ezen, ő semmiképp nem fog eléd kerülni, hiszen ti már elkezdtétek a folyamatot.
24-es: rengeteg örökbe fogadható gyerek van?
Te hol élsz? Több éves várólista van...
Az vár évekig aki válogat!
Két ismerősöm is fogadott örökbe,az egyik család 2 gyermeket,a másik egyedülálló nő 1-et.
Mind a ketten a határozat kézhezvétele utáni 1 évben örökbefogadtak.
At egyikük egy 3 éves,4 éves roma gyereket,a másik anyuka egy 1 éves roma gyereket.
Mindenki boldog,gyönyörűek,egészségesek a gyerekek.
Akkor van több éves várólista ha valaki szőke,kék szemű fehér bőrű újszülött csecsemőt szeretne.Akkor igen,de az olyan akkor várja ki szépen a sorát.
Már bocsánat, de tisztességesen élő fehér ember, hadd fogadjon már örökbe fehér gyereket.
Köztudott, hogy a személyiség és a bűnözésre való hajlam öröklött, és nem csak nevelés kérdése. Ismerek olyan jómódú, tisztességes párt, aki roma gyereket fogadott örökbe, és most börtönben ül. Ennyit a nevelésről. Soha az életben nem kéne nekem roma gyerek, akkor inkább éljek gyerek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!