Olyan is fogadhat örökbe kisbabát, akinek lehetne saját gyereke?
Sajnos nem lehet saját kisbabánk. Próbálkoztunk már mindennel, de nem sikerült. Sikerült túllépnünk rajta és az örökbefogadás mellett döntöttünk. Mondtam is pár hete a legjobb barátnőmnek, hogy elkezdünk utánajárni a dolognak, hogy mi a menete stb. Erre ma szólt, hogy ő már utánanézett, mert elültettem a bogarat a fülében és ők is szeretnének örökbe fogadni.
Na ezen nagyon kiakadtam, mert nekik van egy négy éves lányuk, aki pár hónap próbálkozás után fogant és semmi probléma nincs, ami miatt ne lehetne még saját gyerekük. A válasza az volt, hogy ő szeretne gyereket, de a szülés számára akkora trauma volt, hogy ő többet nem szeretne szülni. Meg hogy így segít egy kisbabán is. Hát nagyon mérges lettem. Mert sokan bármit megadnánk, hogy gyerekünk legyen, neki meg nem kell, mert nem kellemes dolog a szülés. És ezért képes lenne elhappolni egy gyereket azok elől, akiknek meg nem lehet sajátjuk. Ráadásul a hab a tortán, hogy nyilván ők is újszülöttet szeretnének, holott ha annyira gyereket akarna, akkor egy nagyobb gyereket fogadna örökbe, mert őket szegényeket már nehezebb örökbe adni. És akkor a lányának is lesz játszótársa.
Egyáltalán adnak gyereket olyannak, aki képes lenne szülni, csak úri kedve nem engedi? Ha igen (mert az élet már csak ilyen igazságtalan), akkor van valami kikötés, hogy csak nagyobb gyereket? A másik, hogy mennyire számít a pénz? Teszem azt, mi másfél szobás lakásban élünk, ők meg egy 3 szobásban. És jóval magasabb életszínvonalon élnek. Ez előnyt jelenthet velünk szemben?
Nem kiábrándítani szeretnélek, de Te még baromira nem dolgoztad fel, hogy nem lehet vérszerinti gyereked! Direkt nem sajátot írtam, mert ha örökbefogadsz, az a gyerek annyira lesz sajátod, mint amennyire, ha Te szülted volna! Olyan vagy, mint aki duzzog, mert neki lehet, neked meg nem és ő szülhet, neked meg várnod kell! Nem feltétel a meddőség az örökbefogadáshoz!
Van, hogy igazságtalannak tűnik az egész... De nem az! komplett bizottság dönti el, hogy alkalmasak vagytok e annak a gyereknek a szüleivé vállni! Mert nem neked keresnek gyereket, hanem a picinek családot! Anyává szeretnénk válni és a férjeinket apává tenni, ez motivál minket! Pont nem érdekel, hogy a másiknak mikor jön a telefon, hogy megszületett a gyermekük, mert amikor ténylegesen a mi fiúnk/lányunk jön a világra, akkor biztos, hogy minket hívnak! Ha később kerülünk sorra, az azért van, mert nem mi vagyunk az ideális jelöltek és ezt el kell fogadni, mert a gyereket kell nézni mindenek előtt és az önzőségünk nem befolyásolhat! Egyetértek azzal, aki azt írta még nem voltál tanfolyamon, remélem majd rávilágít, hogy miért is furcsa ez a szemlélet! Probáld elfogadni, amit a sors neked szán, mert hosszú a várakozás és így könnyebb elviselni! :)
"valaki lehet hogy gyerek nélkül éli le az életét, mert az aki akár egy focicsapatot is szülhet, begyűjti azokat a gyerekeket is, akiknek mi a szülei lehetnénk."
Te még mindig nem érted az örökbefogadás lényegét. Nem házaspárok "gyűjtenek be" gyereket, hanem a gyerekeknek keresnek megfelelő szülőket.
És amíg nem lépsz túl a "nem szülhetsz" kérdésen, addig ne akarj örökbe fogadni. És hiába írod, hogy "Sikerült túllépnünk rajta", mert nem így van. NAgyon nem.
Előttem már sok mindent leírtak, én még azért hozzá tennék egy dolog.
Szomorú vagy sem, és ez most lehet kegyetlen, de fogalmad sincs, hogy a szülésnél mit élhetett át a barátnőd. Elképzelésed sincs, mert sose szültél. És még úgyis, ha szültél volna, akkor sem tudhatod, hogy ő ezt hogy élte meg. Hiszen te nem ő vagy.
"..úri kedve nem endedi?" Te látod, amit írsz? Hallod, amit beszélsz?
Fogalmad sincs róla..
Ettől persze még gyermeket ugyanúgy szeretne, mint te.
És a legfontosabb, amit már többen leírtam. Nem neked választanak gyereket, hanem a gyereknek választanak szülőt. Ha hozzájuk kerülne hamarabb egy baba, akkor az nem azt jelenti, hogy "elhappolták" előled..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!