Ha havonta 60 ezer forintot keresek pályakezdőként, közel a 30-hoz akkor hány év múlva tudok saját lakást venni és kisbabát szülni?
Dettó. :(
Sajnos saját lakás soha, albérlet se nagyon... Szinte semmi kilátás, sajnálom, hogy ezt mondom, de én is így érzem. :(
Azért ne keseredj el. Neked már van munkád, és egy idő múlva feljebbléphetsz. Ha saját lakásod nem is lesz, (szerintem a mostaniak közül az nem sok fiatalnak fog megadatni,)albérletben is lehet gyereket nevelni. És ha a párod mondjuk keres 100.000 -ft ot, te meg kapsz 20.000 Ft gyest. plusz még 10.000 ft családi. Az már 130.000 ezer. Azért ebből 1-2 évig lehet élni.
Addigra akár egy kis tartalék is lehet.
Én is pályakezdő vagyok, és nem volt még egy éves munkaviszonyom. Én most 40 ezret keresek. Igaz volt már 70 ezer is rövid ideig. De én nagyon tudnák örülni egy stabil 60 ezernek. ez vigasztaljon egy kicsit.
Neked már lesz szakmai tapasztalatod.
Én a 18:15-ös pályakezdő környezetmérnök lennék végzettség szerint.
És van okj-s műszaki jellegű papírom. Nem írom le, hogy mi mert nem akarom hogy volt társaim véletlenül rám ismerjenek, és tudják, hogy mi a helyzet velem.
Persze nem ebben dolgozok, hanem segédmunkás vagyok 4 órában. De ez is hol van, hol nincs. Én is 30-hoz közelítek. Szakmámban most az a helyzet, hogy igény van rá, csak fizetést nem adnak. Néha, hogy levezessem a szellemi energiámat, ha ráérek szoktam ingyen csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!