Senkit nem szeretnék leterhelni, de ha van valakinek
használható jó tanácsa örömmel venném? Már nagyon
bele fáradtam a sok agyalásba.
Figyelt kérdés
34 éves vagyok, 31 hetes terhes ,szeretnék anya lenni,de rosszul döntöttem az apukával kapcsolatban.
Itt állok egyedül és nem tudom merre tovább ,sajnos a babát nincs majd hová haza vinnem a kórházból.1 darab rokonom sincs már szülök, nagyszülök rég meghaltak ...
Albérletet nem tudok fentartani a baba mellett egyedül alig több mint a minimál bérre voltam bejelentve a munkahelyemen. Több anya othonban várólistára tettek hónapok kérdése és talán valakinek a helyére tudnék menni a babámmal,de addig is ?!?!?Nem akarom örökbe adni ,felakarom nevelni de egyedül nem tudom hogyan merre induljak el.
Volt már valaki ilyen helyzetben ?Hogyan oldotta meg?
Szerintem mindenképp erőltesd a gyerektartást, gyerekkel pedig nem lehet egy anyukát olyan könnyen utcára tenni még albérletből sem tehát ha állandóra oda vagy bejelentve akkor tisztázd az apukával a jogokat. Én a helyedben megkérdeznék más védőnőt is, nálunk egy rendelőben több védőnő is van, hátha van ötlete és segítőkészebb, ha nem akarod örökbe adni (teljesen megértem), akkor közöld a védőnővel, hogy más ötletet adjon. A munkahelyeden nem tudnak biztosítani "szociális lakás-t"? Vagy hasonlót? Vagy kérdezted már az apukát, hogy szerinte hova költözz a gyerekkel? Ha azt szeretné, hogy külön váljanak útjaitok, segíthetne benne. Sokan keresnek albérlőtársat, főleg diákok körében hallottam eddig ilyenről. Az önkormányzatnál még nem érdeklődtél? Első voltam.
2015. jún. 5. 06:55
12/21 anonim válasza:
Eszembe jutott még valami: nem vagyok túlzottan templomba járó típus de hallottam róla, hogy ott kialakulnak közösségek, és ahol tudnak igyekeznek segítő kezet nyújtani, kérdezz rá, van-e ötletük ilyen esetre. Idősekkel szociális gondozó, postás, ételhordó tartja a kapcsolatot többnyire ha egyedállók és ellátásra szorulnak, ha ismersz ilyet náluk érdeklődj szerintem vagy a háziorvosi rendelőben valakinél. Vagy tudnak ajánlani valakit vagy nem, vagy meg tudják mondani, merre tovább. Azt sajnálom a legjobban, hogy egy ilyen helyzet miatt nem élvezheted a babavárást :( Remélem megoldódik és jó fordul a helyzet.
2015. jún. 5. 07:06
13/21 anonim válasza:
Lea alapitvány. És amit én is ajánlok 2éve voltam ott és nagyon gyorsan megy a bekerülés vagyis akkor gyorsan ment..pedig én nem babás voltam..
Családok átmeneti otthona Mosonmagyaróvár googlezz rá. irj privit ha gondolod
2015. jún. 5. 15:51
14/21 anonim válasza:
A többiek sok mindent leírtak, én azt még hozzátenném, hogy ne hagyd annyiban, hogy nem akarja az apja vállalni a gyereket! Ha nem megy szép szóval, pereld be az apaság vélelmével, ez esetben DNS-vizsgálatra kötelezik, ráadásul ő állja a perköltséget is, ha veszít. Te meg kapsz gyerektartást, ami nem utolsó szempont a te helyzetedben...
2015. jún. 5. 22:36
15/21 A kérdező kommentje:
Apukával nem vagyunk házasok,semmit nem lehet töle várni már .Pedig ne ilyen volt ,a haverok fontosak neki meg a mulatozás az ,hogy velünk mi van mi lesz lényegtelen.
Kaptam 30 napot ,hogy eltakarodjunk....
2015. jún. 6. 11:26
16/21 anonim válasza:
ha így viselkedik, én biztos, hogy beperelném gyerektartásért. Ha rábizonyítják az apaságot, akkor köteles lesz gyt-t fizetni, nem kell, hogy az ő vezetéknevét kapja, ha nem akarod.
2015. jún. 6. 17:57
17/21 A kérdező kommentje:
Ha végre sikerül valahogyan rendbe raknom az életemet és megtudom tartani a babócát biztosan beperelem.Most az az elsö,hogy valami lakhatást találjak ketönknek amit ki is tudok fizetni .Az idö szorit lassan elkel mennünk és már itt az idö,hogy megszületik a fiam is .
2015. jún. 6. 21:16
18/21 anonim válasza:
az önkormányzaton érdeklődtél már? Nálunk mondjuk nagyon sok önkormányzati bérlakás van, és mindig van 1-2 üres ilyen vészhelyzetekre...
2015. jún. 7. 12:07
19/21 anonim válasza:
ha nincs más motel egy kis ideig? azt hiszem 1000ft egy éjszaka. az utcánál jobb,amíg nem találsz valamit. adj fel minél több hírdetést,hogy bármilyen munkát idősgondozást,takarítást,főzést elvállalasz lakhatásért neked és a babának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!