Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Senkit nem szeretnék leterheln...

Anya34 kérdése:

Senkit nem szeretnék leterhelni, de ha van valakinek használható jó tanácsa örömmel venném? Már nagyon bele fáradtam a sok agyalásba.

Figyelt kérdés

34 éves vagyok, 31 hetes terhes ,szeretnék anya lenni,de rosszul döntöttem az apukával kapcsolatban.

Itt állok egyedül és nem tudom merre tovább ,sajnos a babát nincs majd hová haza vinnem a kórházból.1 darab rokonom sincs már szülök, nagyszülök rég meghaltak ...

Albérletet nem tudok fentartani a baba mellett egyedül alig több mint a minimál bérre voltam bejelentve a munkahelyemen. Több anya othonban várólistára tettek hónapok kérdése és talán valakinek a helyére tudnék menni a babámmal,de addig is ?!?!?Nem akarom örökbe adni ,felakarom nevelni de egyedül nem tudom hogyan merre induljak el.

Volt már valaki ilyen helyzetben ?Hogyan oldotta meg?

Köszönöm ha valaki tud jó tanácsot adni.

2015. jún. 4. 13:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenképp erőltesd a gyerektartást, gyerekkel pedig nem lehet egy anyukát olyan könnyen utcára tenni még albérletből sem tehát ha állandóra oda vagy bejelentve akkor tisztázd az apukával a jogokat. Én a helyedben megkérdeznék más védőnőt is, nálunk egy rendelőben több védőnő is van, hátha van ötlete és segítőkészebb, ha nem akarod örökbe adni (teljesen megértem), akkor közöld a védőnővel, hogy más ötletet adjon. A munkahelyeden nem tudnak biztosítani "szociális lakás-t"? Vagy hasonlót? Vagy kérdezted már az apukát, hogy szerinte hova költözz a gyerekkel? Ha azt szeretné, hogy külön váljanak útjaitok, segíthetne benne. Sokan keresnek albérlőtársat, főleg diákok körében hallottam eddig ilyenről. Az önkormányzatnál még nem érdeklődtél? Első voltam.
2015. jún. 5. 06:55
 12/21 anonim ***** válasza:
95%
Eszembe jutott még valami: nem vagyok túlzottan templomba járó típus de hallottam róla, hogy ott kialakulnak közösségek, és ahol tudnak igyekeznek segítő kezet nyújtani, kérdezz rá, van-e ötletük ilyen esetre. Idősekkel szociális gondozó, postás, ételhordó tartja a kapcsolatot többnyire ha egyedállók és ellátásra szorulnak, ha ismersz ilyet náluk érdeklődj szerintem vagy a háziorvosi rendelőben valakinél. Vagy tudnak ajánlani valakit vagy nem, vagy meg tudják mondani, merre tovább. Azt sajnálom a legjobban, hogy egy ilyen helyzet miatt nem élvezheted a babavárást :( Remélem megoldódik és jó fordul a helyzet.
2015. jún. 5. 07:06
 13/21 anonim ***** válasza:
95%

Lea alapitvány. És amit én is ajánlok 2éve voltam ott és nagyon gyorsan megy a bekerülés vagyis akkor gyorsan ment..pedig én nem babás voltam..

Családok átmeneti otthona Mosonmagyaróvár googlezz rá. irj privit ha gondolod

2015. jún. 5. 15:51
 14/21 anonim ***** válasza:
95%
A többiek sok mindent leírtak, én azt még hozzátenném, hogy ne hagyd annyiban, hogy nem akarja az apja vállalni a gyereket! Ha nem megy szép szóval, pereld be az apaság vélelmével, ez esetben DNS-vizsgálatra kötelezik, ráadásul ő állja a perköltséget is, ha veszít. Te meg kapsz gyerektartást, ami nem utolsó szempont a te helyzetedben...
2015. jún. 5. 22:36
 15/21 A kérdező kommentje:

Apukával nem vagyunk házasok,semmit nem lehet töle várni már .Pedig ne ilyen volt ,a haverok fontosak neki meg a mulatozás az ,hogy velünk mi van mi lesz lényegtelen.

Kaptam 30 napot ,hogy eltakarodjunk....

2015. jún. 6. 11:26
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
ha így viselkedik, én biztos, hogy beperelném gyerektartásért. Ha rábizonyítják az apaságot, akkor köteles lesz gyt-t fizetni, nem kell, hogy az ő vezetéknevét kapja, ha nem akarod.
2015. jún. 6. 17:57
 17/21 A kérdező kommentje:
Ha végre sikerül valahogyan rendbe raknom az életemet és megtudom tartani a babócát biztosan beperelem.Most az az elsö,hogy valami lakhatást találjak ketönknek amit ki is tudok fizetni .Az idö szorit lassan elkel mennünk és már itt az idö,hogy megszületik a fiam is .
2015. jún. 6. 21:16
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
az önkormányzaton érdeklődtél már? Nálunk mondjuk nagyon sok önkormányzati bérlakás van, és mindig van 1-2 üres ilyen vészhelyzetekre...
2015. jún. 7. 12:07
 19/21 anonim ***** válasza:
63%
ha nincs más motel egy kis ideig? azt hiszem 1000ft egy éjszaka. az utcánál jobb,amíg nem találsz valamit. adj fel minél több hírdetést,hogy bármilyen munkát idősgondozást,takarítást,főzést elvállalasz lakhatásért neked és a babának.
2015. jún. 8. 08:09
 20/21 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet veled, kedves kérdező?
2015. jún. 16. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!