Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Miért választják a nők sokszor...

Miért választják a nők sokszor az abortuszt az örökbe adás helyett? Egyszerűbb túllépni egy műtéten, mint tudni, hogy valahol szeretik és felnevelik a gyermeket?

Figyelt kérdés

2014. dec. 1. 15:35
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
4%
Mert a vérünkben van a gyilkolászás! Állatok vagyunk!
2014. dec. 1. 15:55
 12/33 anonim ***** válasza:
84%

Nem azèrt vàrnak èvekig mert nincs gyerek, hanem mert sok a papírmunka....jól körbejàrjàk megfelelő e a leendő szülő...

Egyèbkènt nem egy esetet tudok mikor úgymond vissza lett paszolva a kicsi vagy elvettèk mert mondjuk vèletlenül pont összejött a sajàt, ès akkor màr ő lett a mostoha.

Az aki elveteti nem fog nyílt örökbeadàst vàlalni mert az lelkileg màr tènyleg megterhelő....

2014. dec. 1. 15:58
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
Már egy óvodás korú gyereket sem szívesen fogadnak örökbe, mert "múltja" van. Lehet, már volt egy vagy több nevelőszülőnél, más sok mindenen túlvan, amitől esetleg traumatizált lehet, lelkileg sérült, nehezen kezelhető. Nem minden leendő szülő érzi magát képesnek egy ekkora feladatra.
2014. dec. 1. 15:58
 14/33 A kérdező kommentje:
És vajon minden abortuszt vállaló nő tisztában van azzal, hogy nem feltétlenül állami gondozásba kerül a gyerek, ha örökbe adja? Hogy van ez a lehetőség, hogy a kórházból családba kerül? Szerintetek ez köztudott?
2014. dec. 1. 16:02
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert kötelező abortusz előtt végighallgatniuk egy ilyen felvilágosítás-szerűséget.
2014. dec. 1. 16:05
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Meg van kötelező gondolkodási idő is, meg minden.

Egyébként ezt a Fidesz szigorította így meg néhány éve.

2014. dec. 1. 16:06
 17/33 A kérdező kommentje:
Értem, ezekről nem tudtam...
2014. dec. 1. 16:09
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem több oka is van. Előre bocsátom, hogy egyiket sem tudnám megtenni. De: az abortusz sokkal kisebb kockázattal jár az anyára nézve, mint egy terhesség kihordása és a szülés. Emellett szerintem sokkal nagyobb lelki erő kell kihordani egy terhességet, és utána lemondani a gyerekről, és szembenézni az értetlenkedő ismerősökkel és ismeretlenekkel, akik látták az illetőt kismamaként, most meg gyerek nélkül flangál. Ilyen szempontból könnyebb egy titkolt, első trimeszteres terhesség nyom nélküli eltüntetése.

Az állami otthonok azért vannak tele, mert sok gyerekről a szülők nem mondanak le, így nem örökbeadhatók. Az örökbeadható gyerekek, főleg, ha újszülöttek, általában néhány héten belül családra találnak! (Most az egészséges, magyar gyerekekre gondolok elsősorban.)

2014. dec. 1. 16:18
 19/33 anonim ***** válasza:
91%

Eléggé köztudott. De ha te is szültél volna gyereket, akkor megértenéd, hogy miért nem szülik meg és adják örökbe a gyereküket a nők.

Amikor az abortuszt elvégzik, akkor az még egy embrióképződmény, akihez sem érzelmi kötődés ninss, sem emlékek vele kapcsolatban.

De a terhesség alatt már vannak "emlékek", amikor pl. mozog a baba. A szülés sem éppen leányálom. Látja a gyerekét, és eldobja, mint egy megunt babaruhát. Utána nem tud róla semmit. Nem tudja, milyenek a szülei, milyen a gyerekkora, egészséges vagy beteg-e, milyen felnőtt lesz belőle,stb. 18 év után pedig felkészülhet arra, hogy a gyerek megkeresi és megkérdezi: miért nem kellettem neked?

Itt is olvashatod az örökbe fogadott gyerekek kérdéseit, hogy tudná megkeresni a szülőanyját!

Nagyon sok örökbefogadott gyereknek vannak emiatt lelkiproblémái. Akkor is, ha jó nevelőszülei voltak.

2014. dec. 1. 16:18
 20/33 anonim ***** válasza:
81%
Azt elmondanam hogy nem volt abortuszom. De ha ilyen helyzetbe keverednek nem adnam orokbe. En nem vallalnek azert egy terhesseget hogy utanna orokbeadjam a gyereket. Akirol utana azt sem tudom milyen elete lesz. Egy abortuszt konnyebb szerintem feldolgozni mint az ujszulott gyerekedrol lemondani.
2014. dec. 1. 16:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!