Miért vannak olyan sokan a hivatásos nevelőszülőség ellen?
(az utolsó vagyok még)
Hozzáteszem, nem akarok senkit megbántani, és nyilvánvalóan vannak lelkiismeretes nevelőszülők, akik a lehető legjobb módon oldják meg a feladatukat.
Azt is el kell választani, hogy egy csecsemőről van-e szó, vagy egy nagyobb gyerekről. Hiszen majdnem mindenki csecsemőt/kisgyereket szeretne örökbe fogadni, így ők (ha a szüleik lemondanak róluk), előbb-utóbb örökbefogadó családokba kerülnek. Náluk tehát másféle problémák vannak, amiket feljebb is írtam, vagyis az, ha a nevelőszülő pár hét alatt rájön mondjuk, hogy mégsem „bír” velük, és visszaadja őket, így megint máshová kerülnek, aztán talán újra és újra… tehát mire örökbefogadják, annyi elszakadás él meg, amennyi egy felnőttnek is sok lenne. Rájuk vonatkozik az is, amit írtam, hogy ha sokáig egy nevelőszülőnél vannak, akkor azt hiszik, ő a szülőjük, és nagyon nehezen dolgozzák fel, mikor elszakítják őket tőlük és örökbefogadókhoz kerülnek.
A nagyobb gyerekek esetében az alapáállás, hogy vagy nem váltak örökbeadhatóvá (mert a vér szerinti szülő nem mondott le róluk), vagy túl későn mondtak le róluk (túl „öregek” már ahhoz, hogy örökbe akarják őket fogadni, hiszen a legtöbben kisgyereket szeretnének).
Azoknál a gyerekeknél tehát, akiknek sajnos nincs már esélyük az örökbefogadásra, jó megoldás lehet a nevelőszülőknél elhelyezés, ha a nevelőszülő valóban megfelelően tud róluk gondoskodni (pl. egy tinédzsert nevelni tudjuk, hogy vér szerinti gyerek esetén is nagy kihívás), szóval ilyen esetben áldásos lehet, hogy látják, megélik, hogyan működik egy család.
7-es vagyok...
"aki nem a pénzért csinálja, hazudik..." Mondhatjuk azt is, hogy ez egy itthon végezhető "munka"... mindeni pénzért dolgozik( megjegyzem 2014 janu.1 óta számít munkaviszonynak! Eddig tisztelet díjért végeztük ezt a felelősségteljes feladatot. 15000Ft/gyerek napi 24 órára.)Pénzért dolgozik az óvónő, a dajka, a beteg gondozó, az idős gondozó, az orvos, a rendőr, és még sorolhatnám még a pap is... mért kellene éppen ezt ingyen végezni, saját háztartásban napi 24 órában?
A gyermekekre járó ellátmány összege bizton állíthatom egy fillérig rájuk költődik...
A kötődésről...el kellene dönteni jó-e ha sokáig egy helyen van vagy nem...mert ezek szerint minden baj...
"Minden gyermeknek joga van családban felnőni..."
Nem minden gyerek kerül csecsemőként nevelőszülőhöz, van ahol 8-10 gyereket kell kihelyezni 2-3 családhoz... egyáltalán nem irigylem őket, de én azt mondom még mindig jobb mint intézetben, vagy otthon hagyni őket... higgyétek el mire idáig jutnak a döntésben sok mindent megpróbál a családgondozó, hogy segítsen... és azt is megnézik hová kerülnek a gyermekek... sok mindennek meg kell felelni, hogy valaki nevelőszülő legyen. Kezdődik a pszichológia teszttel, lakhatási körülménnyel, anyagi hátteret, mindent vizsgálnak... megszűrik a jelentkezőket. Utána is folyamatos az "ellenőrzés", kijár a nevelőszülő tanácsadó, gyámi tanácsadó, és az intézményekből is küldik a jelentéseket, a tapasztalatokat... a nagyobb gyerekekkel el is beszélgetnek, fél évente-évente van felülvizsgálat stb.
A Kapcsolattartás is megy a testvérek közt is, a szülővel is és mindezt a nevelőszülő kell biztosítsa a saját háztartásában, testvér kapcsolattartáskor felváltva egymásnál... A saját hozzátartozókra szinte már idő sincs (tapasztalatból tudom)... és mégis mindenki ítélkezik...
Az örökbe adásról... a szív szakad meg... de így vállaltuk! ez mindenkinek rossz, csak reménykedni lehet abban hogy a gyereknek JOBB LESZ... Miért félnék én attól, hogy ha elviszik, kevesebb lesz a pénz... 1-2 hónap elteltével kihelyezhetik a következőt/következőket... -e miatt senki nem akadályozza az örökbe adást. ( de még mindig azt mondom inkább örökbe, mint sok esetben haza... ) SAJNOS!
Amúgy ajánlanám a sok szinglinek, akik szívesebben tartanak kutyát, és azt pátyolgatják, öltöztetik, babusgatják, mert még elveszítenék a szép alakjukat, hogy fogadjanak örökbe...
Utolsó vagyok...
az a nevelőszülő aki csak úgy vissza ad egy gyereket, az szinte biztos lehet abban, hogy ott vége is a "pályafutásának" Nincs ilyen, hogy -Nem bírok vele, nem kell... ezt egyszer teheti meg. Biztos meggondolják mikor helyeznek ki hozzá még egy gyereket... -a törések miatt.
Ennyi... de tudnék még írni...
minden elismerésem!
le szabadna írni, hogy mennyit kaptok a gyerek ellátására?
Olyan összeg is van, amit "kvázi munkabérként" kaptok?
Milyen gyermekvédelmi összeg/támogatás nem jár, amit egy saját megkaphat?
köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!