Miért viszik sokan betegen a gyereket óvodába? Nem lehet ez ellen tenni valamit?
Ovi?? Na nem csak ott van ez. Mi most kezdtük a bölcsibe a beszokatatást. Péntekre már beteg volt. A bölcsibe már volt egy kislány aki tetves is volt, szerencsére szóltak a nevelők hogy vigye el az anyuka. Biztonság kedvéért megvettem a megelőző folyadékot.
Amikor mi lettünk betegek, sajnos mi is csak későn tudtuk meg mert tünete még nem volt a náthának, de a viselkedése már megváltozott amit a leválasztásnak tudtam be. Egy hete vagyok vele itthon. Már vittem volna bölcsibe de folyik az orra. Máskülönben nem viselkedik úgy mint egy beteg gyerek, csak hát a bölcsibe csak megtörlik a gyerek orrát és nem fújják ki. nos ez meg baj mert így arszüreg gyúladást kaphat.
Első napon volt, hogy egy nagyobbacska fiú kint az udvaron a csoportal kismotoron, folyt az orra. Fogta magát odanyúlt megnézte a kezét majd mint aki jó dolgát végezte belekente a motorba. Nevelők sehol, hogy lássák az esetett. Na ekkor sikitóttam fel fejbe, hogy hisztéria ide vagy oda ez már durva. De a bölcsi nálunk muszáj. Majd megedződik a gyerek.
Szerintem akik hamar visszaviszik azok szabdulni akarnak a gondtól. Bevallom nekem is megfordult ez a fejembe, pláne, hogy én is elkaptam a lányomtól meg a férjem is és valahogy már nagyon idegesítő volt, hogy nem csak a saját orromat kell törölgetnem, hanem a gyerekét, aki oltári hisztit rendez az orrporszívózás közben mert le van szorítva. Na ilyenkor jön ki belőlem, hogy ennyi elég volt, gyerünk vissza az eredeti körforgásba.
Más a betegség, és más az orrfolyás.
Én állandóan táppénzem lehettem volna a fiammal télen, mert bár beteg nem volt, de folyt az orra. A köhögött, egyértelmű, hogy nem mehet oviba.
Sajnos van, hogy a pedagógus hiába szól...
Én óvónő vagyok, van nálunk több szülő is, aki a leírtak szerint cselekszik.
Az egyik anyukának egy hétig minden áldott nap elmondtam, hogy a gyereknek ZÖLDEN folyik az orra, ez már fertőz, és inkább most fogja otthon pár napra, mint hogy arcüreg gyulladása legyen. Nem fogta. Pénteken aztán rettenetesen köhögve jött be a gyerkőc, karikás, beesett szemekkel. Megtagadtam az átvételt...na ne tudd meg, hogy kiabált velem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!