Húgom a kórházban akarja hagyni születendő gyermekét. Hogyan tudnék segíteni neki, hogy gondolja meg magát?

Figyelt kérdés
Húgom 24 éves, és terhes lett a volt barátjától, akit már látni sem akar. Sajnos a terhesség csak a 15. héten derült ki, így már elvetetni sem tudta. Az első 1-2 hétben úgy tűnt, hogy belenyugodott a dologba, de az utóbbi időben egyre többször mondta, hogy utálja a babát, és inkább bent hagyja a kórházban, nem kell neki gyerek. Mondtam neki, hogy legalább indítson el egy örökbefogaást, de ez szerinte "macerás". Én le vagyok döbbenve, és nagyot csalódtam benne, amiért ilyen felelőtlenül áll a dologhoz, főleg, hogy nekem van 2 kislányom, akiket tesóm imád, sokszor vigyáz is rájuk. Én még nem adtam fel a reményt, hogy hazaviszi a babát. A szüleinkkel él, de ők maximálisan mellette vannak, segítetnének, ahogy tudnak. Az apuka is nagyon szívesen kivenné a részét a gyereknevelésből, állítása szerint jó apa szeretne lenni. MIt tegyek? Győzködjem, hogy ne hagyja a kórházban? Megváltozhatnak még az érzései? És mi lesz, ha hazaviszi a babát, de nem fogja szeretni? Nagyon szomorú vagyok.
2014. jún. 16. 15:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
sziasztok :) akkor elmondom a tényeket mint örökbe fogadó szülő, hogy ez hogy megy :) szóval ha a babát otthagyja a kórházban, akkor sem fog csecsemőotthonba kerülni, hanem egyből értesítik a gyámügyet és már hívják is fel a soron következő örökbe fogadó házaspárt... tehát a kórházból rögtön oda fog kerülni... a húgodnak szüléstől számítva 6 hete van meggondolnia magát, ha ebben a 6 hétben bemegy a gyámügyre, hogy mégis szeretné megtartani a babát vissza fogja kapni, mindenféle vizsgálat nélkül... viszont ha letelt a 6 hét onnantól többet nincs semmiféle joga a babához... na mármost itt képben van egy apuka is... ha apuka tesz apasági nyilatkozatot és a baba így születik meg, akkor ha otthagyja a kórházban, az apukát fogják rögtön értesíteni és megkérdezni hogy szeretné-e magához venni... ha ő elvállalja, akkor ő viheti is haza a kórházból... a fiú helyében mivel ezek szerint beszélnek egymással, amikor megszületik a baba és a húgod még mindig így gondolja hogy ott szeretné hagyni, rögtön mennék a gyámügyre kérni a felügyeleti jogot... nem írtad, hogy a húgod hogy áll az apasági nyilatkozathoz... szóval ebben az esetben nem kell félni attól, hogy a baba csecsemőotthonba vagy örökbe fogadó szülőkhöz kerül, ha az apa tényleg szeretné nevelni... nem akarok hülyeséget mondani, de ha jól tudom az új törvények szerint a nagyszülők nem kérhetik ki a babát...
2014. jún. 17. 16:11
 22/29 anonim ***** válasza:

Nem szeretnék egyik oldalra sem állni, csak a tényszerűség kedvéért:

-ha megnevezte az apát, nélküle nem dünthet a gyermek sorsáról

-amennyiben megszüli és kisétál a kórházból a gyermek NEM örökbeadható, ez csak akkor lehetséges, ha a hölgy írásban lemond a gyermekről. Amennyiben nem mond le róla, legnagyobb valószínűség szerint nevelőszülőkhöz kerül addig, amíg örökbeadhatóvá válik (hosszú-hosszú idő, a gyermek a legérzékenyebb időszakában sérülhet).

-családtagok a gyámhatóságnak jelezhetik, h kívánják családbafogadni, de nem kezdeményezhetik SEHOL a gyermek örökbeadását. Civil szervezetek és a gyámhatóság is csak a vérszerinti szülőkkel állnak szóba.

Ha felelős gondolkodás felé kívánja terelni, az vagy az, hogy segítséget kér és kap a családtól és magánál tartja a babát, vagy írásban lemond róla Ezt teheti a gyámhatóságnál- a kórházban is segítenek-, vagy egy civil szervezetnél. Előbbi esetben elég egyszer nyilatkoznia és nem kell találkoznia senkivel. Az utóbbi esetben a gyámhatóság irodájában egyszer megjelenik és az örökbefogadó szülőkkel együtt tesz nyilatkozatot. Ha meggondolná magát a gyermek születését követő hat héten belül, VIZSGÁLJÁK a körülményeit és az alkalmasságát mielőtt visszakapná a babát.

Egyik út sem könnyű, és nem mi vagyunk a megmondói, mi a legkevésbé rossz az anyukának és a babának.

2014. jún. 17. 19:11
 23/29 anonim ***** válasza:
Szerintem álj mellé , és próbáld rábeszélni, hogy mondjon le róla. - Ez két látogatás a gyámhivatalban. - Ezzel tehet a legtöbbet a kicsiért, ha nem szeretné, hogy a tágabb család nevelje fel. - Egy kényszer gyerekvállalás mindíg rosszabb, mintha gyorsan szeretetteljes családba kerül a picúr
2014. jún. 18. 20:34
 24/29 anonim ***** válasza:
Te nem akarod örökbe fogadni? Ha később meggondolja magát, akkor így könnyebb neki. De igaziból szerintem ebbe nem szabad beleszólni, neki kellene felnevelni, biztos megtenné, ha akarná, nyilván nem akarja. Majd magától meggondolja magát szerintem, most csak csalódott. De ha nem, akkor sajnos bele kell törődnöd, ez az ő élete, az ő döntése.
2014. jún. 27. 12:25
 25/29 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, nagyon megértem a csalódottságod, se sajnos csak reménykedni lehet abban, hogy meggondolja magát. Szüleid és az apa mit szól ehhez?? Mert esetleg ők is a lelkére beszélhetnek, vagy jogilag is gyámjai lehetnek a kicsinek. Hány hetes terhes most a húgod? Mit mond, miért nem szereti a kicsit?:(
2014. júl. 4. 23:34
 26/29 anonim ***** válasza:
engem is anyám 24 évesen szült-és mivel szégyellt engem-illetve apámat, engem is lepasszolt a kórházban-10 hónapig voltam ott. miért a gyerek tehet arról hogy az anyuka ilyen felelőtlen? addig jó volt a pasi amíg össze kellett vele feküdni, aztán no felelősség amikor ott a baba? védekezni bezzeg nem volt esze- aki ennyire felelőtlen, és lelketlen, az ne szexeljen--anyám nekem is tönkre tette az életemet, apámnak azt hazudta elvetetett, holott nem, de sose tudhatta meg hogy élek- undorító az egész-szemét, önző dolog
2014. júl. 7. 20:09
 27/29 anonim ***** válasza:
azt még hozzáteszem, hogy anyám még meg se nézett, miután kinyomott magából- a védőnő mondta neki, hogy legalább nevet adjon már nekem, még azt se adott- az orvos nevezett el engem- az ilyenek, akik így viselkednek, nem nevezhetők anyának, de még embernek sem- az állat is különbül bánik a kölykeivel
2014. júl. 7. 20:12
 28/29 anonim ***** válasza:
Azt ugyan nem tudom, hogy mi történt a kicsivel, remélem az, hogy meglátta és beleszeretett, de a másodiknak üzennék: itt nem hugi életéről és kicsi gondjairól van szó, hanem egy újszülött Életéről, aki úgy jött a világra, hogy a saját anyja sem szereti és neki sem kell! És, aki nem tehet semmiről, csak egy 3 napos csecsemő, aki az anyját akarja, aki eldobta, mint egy használt zsepit! Ebbe gondolj bele!!!
2015. jan. 8. 03:53
 29/29 anonim ***** válasza:
Mi lett végül a babával?
2016. jan. 30. 05:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!