Húgom a kórházban akarja hagyni születendő gyermekét. Hogyan tudnék segíteni neki, hogy gondolja meg magát?
Nálam nem megy neki jobban, nem vagyok rá irigy, csak a megnyilvánulása nem vall egy banki középvezetőére (a párom banknál gazdasági informatikus, így valamennyire belelátok), gondoltam, ezt jelzem. Ez a sok :D pl. + a helyesírás.
Csak feltűnt és furcsállottam.:)
Kedves Kérdező! a témánál maradva. szerintem is a legtöbb amit tehetsz mellette állsz a hugodnak, és ha nem is neki legalább a család valamely tagjának kéne gondját viselni a kicsinek.... de lehet ha már a karjában tartja a babát teljesen más véleménnyel lesz.
Én egyébként sose tudtam/tudnám a saját vágyott vagy éppen "becsúszott" babámat odaadni másnak. Ő az én "részem" is, bárki is az apja!
36/N (1 gyereket egyedül nevelő anya)
Remélhetőleg csak a hormonok dúlnak most a húgodban és még változni fog a hozzáállása, ahogy egyre többször érzi a babát mozogni.
Addig meg tán annyit tehetsz, hogy továbbra is próbálsz a lelkére hatni te is, a szüleid is meg fiú is és bőszen ajánlkoztok, hogy családban maradhasson a gyerek - talán érdemes lenne felhívni a tegyeszt vagy valamilyen más hivatalos szervet vagy alapítványt is, hogy tudnátok-e tenni is bármit az ügy érdekében, ha úgy alakul, sajnos az anya ellenében.
A kórházban hagyással meg (tudtommal, de nézzetek utána) az a gond, hogy ha anyuka csak lelép szülés után és hivatalosan nem mond le a babáról (mert az macerás), akkor a gyerek csak x idő múlva (azt hiszem, tán egy év kapcsolattartás nélkül?) lesz örökbe adható.
köszönöm a válaszokat!
igyekszünk hatni rá, és támogatni. arra próbáljuk terelni, hogy ha le is mond róla, tegye meg hivatalos úton, hogy ne csecsemőotthonba, hanem egyből örökbefogadó szülőkhöz kerüljön a baba. meglátjuk, mi lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!