Húgom a kórházban akarja hagyni születendő gyermekét. Hogyan tudnék segíteni neki, hogy gondolja meg magát?

Figyelt kérdés
Húgom 24 éves, és terhes lett a volt barátjától, akit már látni sem akar. Sajnos a terhesség csak a 15. héten derült ki, így már elvetetni sem tudta. Az első 1-2 hétben úgy tűnt, hogy belenyugodott a dologba, de az utóbbi időben egyre többször mondta, hogy utálja a babát, és inkább bent hagyja a kórházban, nem kell neki gyerek. Mondtam neki, hogy legalább indítson el egy örökbefogaást, de ez szerinte "macerás". Én le vagyok döbbenve, és nagyot csalódtam benne, amiért ilyen felelőtlenül áll a dologhoz, főleg, hogy nekem van 2 kislányom, akiket tesóm imád, sokszor vigyáz is rájuk. Én még nem adtam fel a reményt, hogy hazaviszi a babát. A szüleinkkel él, de ők maximálisan mellette vannak, segítetnének, ahogy tudnak. Az apuka is nagyon szívesen kivenné a részét a gyereknevelésből, állítása szerint jó apa szeretne lenni. MIt tegyek? Győzködjem, hogy ne hagyja a kórházban? Megváltozhatnak még az érzései? És mi lesz, ha hazaviszi a babát, de nem fogja szeretni? Nagyon szomorú vagyok.
2014. jún. 16. 15:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
13%
ayaeg komolyan mondom, ennyi sok roszindulatu k*csog irigy noszemelyeket akik ide jarnak eletembe nem lattam! pfff ha valakinek jobb allasa van vagy jobban all anyagilag akkor mar ha massal nem megy a kotoszkodes akkor a helyesirasaba kottok bele? idiotak
2014. jún. 16. 19:35
 12/29 anonim ***** válasza:
70%

Nálam nem megy neki jobban, nem vagyok rá irigy, csak a megnyilvánulása nem vall egy banki középvezetőére (a párom banknál gazdasági informatikus, így valamennyire belelátok), gondoltam, ezt jelzem. Ez a sok :D pl. + a helyesírás.

Csak feltűnt és furcsállottam.:)

2014. jún. 16. 20:54
 13/29 anonim ***** válasza:
5%
mas tollaval ekeskedsz? honnan tudod hogy neki nem megy jobban nalad?
2014. jún. 16. 21:25
 14/29 anonim ***** válasza:
81%
mert bankban középvezető, és nem, nem a párom tollával ékeskedem, ő csak a bankos példa miatt kellett...jaj, te egy troll vagy, már rájöttem:D Imádom őket! mutass még vmit!
2014. jún. 16. 21:26
 15/29 anonim ***** válasza:
93%
1. vagyok. Vicces, hogy lepontoztak azért, mert azt ajánlottam, hogy az apja nevelje vagy valaki más a családból. Más kérdéseknél meg ki van mindenki akadva, ha az apát nem tekintik egyenjogú szülőnek....
2014. jún. 16. 21:27
 16/29 anonim ***** válasza:
5%
Azért jó hogy egy kétségbe esett nő kérdése helyett az én banki pozícióm a téma! Tényleg rengeteg irigy, idióta ember van itt! Nevetséges vagy a banki IT-s barátoddal hallod :D!
2014. jún. 16. 23:05
 17/29 anonim ***** válasza:
hat igen! csak ugy tamadnak ezek a tokeletesnek hitt anyukak itt hogy szornyu ha valaki elejt veletlen egy hibat mindjart ketsegbe vonjak a szakmai tudasat az embernek .. szanalmasak de nagyon :/
2014. jún. 17. 02:34
 18/29 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! a témánál maradva. szerintem is a legtöbb amit tehetsz mellette állsz a hugodnak, és ha nem is neki legalább a család valamely tagjának kéne gondját viselni a kicsinek.... de lehet ha már a karjában tartja a babát teljesen más véleménnyel lesz.

Én egyébként sose tudtam/tudnám a saját vágyott vagy éppen "becsúszott" babámat odaadni másnak. Ő az én "részem" is, bárki is az apja!

36/N (1 gyereket egyedül nevelő anya)

2014. jún. 17. 08:44
 19/29 anonim ***** válasza:

Remélhetőleg csak a hormonok dúlnak most a húgodban és még változni fog a hozzáállása, ahogy egyre többször érzi a babát mozogni.

Addig meg tán annyit tehetsz, hogy továbbra is próbálsz a lelkére hatni te is, a szüleid is meg fiú is és bőszen ajánlkoztok, hogy családban maradhasson a gyerek - talán érdemes lenne felhívni a tegyeszt vagy valamilyen más hivatalos szervet vagy alapítványt is, hogy tudnátok-e tenni is bármit az ügy érdekében, ha úgy alakul, sajnos az anya ellenében.

A kórházban hagyással meg (tudtommal, de nézzetek utána) az a gond, hogy ha anyuka csak lelép szülés után és hivatalosan nem mond le a babáról (mert az macerás), akkor a gyerek csak x idő múlva (azt hiszem, tán egy év kapcsolattartás nélkül?) lesz örökbe adható.

2014. jún. 17. 13:42
 20/29 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

igyekszünk hatni rá, és támogatni. arra próbáljuk terelni, hogy ha le is mond róla, tegye meg hivatalos úton, hogy ne csecsemőotthonba, hanem egyből örökbefogadó szülőkhöz kerüljön a baba. meglátjuk, mi lesz...

2014. jún. 17. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!