Húgom a kórházban akarja hagyni születendő gyermekét. Hogyan tudnék segíteni neki, hogy gondolja meg magát?
Mi alapján mondod rá, hogy felelőtlen? Azért mert szereti a te gyerekeidet, már neki is vállalnia kell?
Szerintem őt szeresd és ne magadat! Rosszul állsz hozzá, te rá akarod kényszeríteni a saját értékítéleted, de a tesód egy MÁSIK EMBER, nem te vagy! Ezt meg tudod érteni?
Támogatnod kell őt, hogy el tudja engedni a babát, hogy a döntését helyén tudja kezelni, és légy vele akkor is, ha mondjuk megbánná, amit tett. akkor sem szabad lekiabálni őt, hogy "na, megmondtam", mind hibázunk.
Mit szóltál volna, ha ő meg lebeszél téged a férjedről, mert szerinte csak a karriered akarja elrontani azzal, hogy teherbe ejt? Ez ugyanolyan megalapozatlan lett volna tőled, mint tőled ez a mostani...
26L
kedves második! én nagyon szeretnem a húgomat, de mondhatom rá, hogy felelőtlen, mert az, hogy teherbe esik egy sráctól, akit soha nem szeretett, felelőtlenség. 2 kimaradó menstruáció után nem venni tesztet, hanem még húzni az időt különböző kifigásokkal, felelőtlenség. a kórházban hagyni egy újszülöttet, úgy, hogy meg se próbál családot keresni neki pl. alapítványon keresztül, hanem hagyni, hogy csecsemőotthonba kerüljön, az lehet nem is felelőtlenség, hanem valami sokkal rosszabb. Könnyebben el tudnám fogadni, ha MINDENT megtenne azért, hogy szerető családba kerüljön az a gyerek, mert szerintem kutya kötelessége lenne megerőltetnie magát ennek érdekében.
És igen, lehet nem gondolkodom túl racionálisan ebben a kérdésben, de ki tudna ebben az esetben?
Ezeket nem írtad le, honnan tudtam volna? (A második vagyok.)
Továbbra is fenntartom, hogy őt kellene támogatnod, nem ítélkezni felette, hanem neki segíteni, nem a kisbabának, hanem neki. Támogatni őt abban, amit Ő akar, nem rákényszeríteni amit te akarsz...
De nyugi, itt tuti, hogy mindenki támogatni fog, szerintem így is rossz neki eléggé, és még te is ellene fordulsz. Have fun.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!