Mekkora esélyem van adoptálni a 14 éves unokatestvéremet (sajnálatos módon nem vér szerinti) ha árvaházba kerülne?
Én úgy tudom, hogy örökbe fogadni csak akkor tudod, ha lemondanak róla (nyilatkozatban) a szülei. Szerintem árvaházba már nem kerülne, mert már szinte minden gyereket nevelőszülőkhöz adnak ki. És attól, hogy odakerül, attól még nem lesz örökbe fogadható, ha nem mondanak le róla.
Örökbefogadni pedig csak úgy tudnál, ha bemennél a helyi gyámügyhöz, Ők felvesznek mint örökbefogadó, elmész pszichológiai vizsgálatra, kimennek hozzád környezet tanulmányra, a körzeti orvos ad igazolás az egészségi állapotodról és elvégzel egy 21 órás tanfolyamat. És ehhez még az is hozzá jön, hogy ha nem vér szerinti rokon vagy, akkor nem is biztos, hogy megkapod ha nem vagy házas. (de ebben nem vagyok biztos)
Sajnálatos módon senki sincs a családban aki beakarná vagy betudná vállalni a gyám szerepét az apai családban. Az anyai ágon meg mindenki együtt lakik a kislánnyal szinte már embertelen körülmények között így ők kiesnek.
Valahol nagyon remélem hogy nem kell hogy lemondjon az anyja róla papíron mert azt birtoklási vágyból biztosan nem tenné meg.
De akkor májusban hazautazom és megkérdezem a gyámügyet hogy ilyenkor mi lenne és ha van esélyem akkor elindítok egy folyamatot. Kívánjatok sok sikert mert valószínűleg kelleni fog.
Minimum 16 év korkülönbségnek kellene lennie közöttetek.
Örökbe fogadni nem fogod tudni, de anélkül is támogathatod a tanulásban vagy a nagymamája meglátogatásában.
Egyébként az örökbefogadásról tájékoztatót itt találsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!