Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Örökbefogadott gyerek vagyok,...

Örökbefogadott gyerek vagyok, normális, amit érzek? Vagy csak én vagyok ilyen? 15/L

Figyelt kérdés

Előre is bocsi a kisregényért.

Szóval közvetlenül születésem után fogadtak örökbe, és úgy nőttem fel, hogy ezt tudtam, már nem is emlékszem, mikor mondták el a szüleim, de biztos, hogy nagyon kicsi voltam.

Nagyon sokáig semmi baj nem volt, de aztán 11-12 éves lehettem, amikor úgy éreztem, valami nem stimmel, és ez máig egyre erősödik. Azt hiszem, nem azt érzem a szüleim iránt, amit kéne. Eleinte azt hittem, ez csak ilyen kamaszkori dolog, majd elmúlik, de ahogy elnéztem az osztálytársaimat és barátaimat, kezdtem rájönni, hogy nem. Nem normális, hogy nem hagyom, hogy megpusziljanak, én sem adok nekik soha, az öleléssel ugyanez a helyzet. Nem mondok el nekik szinte semmit az életemből, keveset beszélek velük, és sokszor meg egyszerűen nem tudom magam rávenni, hogy ha kérdeznek, válaszoljak. Egyébként nagyon jó családban élek, érzékeltetik, hogy szeretnek, de egyszerűen nem tudom viszonozni. Vagyis... nem tudom, mit érzek, ezért nem bírtam tovább. Senki nincs, akivel tudnék erről beszélni, vagyis hát a barátaim, de ők nem tudják, mert nincsenek ilyen helyzetben. Volt valaki hasonló helyzetben, hogy örökbefogadták? Ő is így érzett?

Van egy nővérem, akit szintén örökbefogadtak. Tőle viszont nem akarom megkérdezni, mert valahogy sosem alkalmas az időpont, nem tudok vele erről beszélni... Őt viszont érdekes módon nagyon szeretem, bár azt nem tudom, az igazi testéri szeretet ilyen érzés-e, lehet, hogy erősebb.

Mostanában pedig folyton azon gondolkodom, kik lehettek az igazi szüleim (tudom az igazi vezetéknevemet, interneten keresgéltem is, de senki olyat nem találtam, aki szóba jöhetne), a mostaniakat pedig nem merem erről kérdezni, mert anya ideges lesz a témától.

Tényleg lehet kamaszkori ez az egész, amit most érzek, vagy ez már más? El fog múlni valaha?

2014. febr. 25. 18:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
ez nagyon jó könyv tényleg.. én is mindenkinek ezt ajánlom aki örökbe fogadás előtt áll... nekem is megvan :) rendeld meg te is... mert tény nem csak nekünk szülőknek jó, hanem nektek gyerekeknek is... :) "1"
2014. febr. 26. 16:46
 12/18 anonim válasza:
kérlek irjátok meg üzenetbe mi a könyv címe
2014. márc. 10. 23:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Engemet is örökbe fogadtak 11 hónapos koromba annyi különbséggel h nekem nem mondták el és 1 "jóakaró" embertől tudtam meg. Gyűlöltem a szüleimet amiért hazugságba akartak fel nevelni.Egész addig így éreztem míg meg nem találtam a vér szerinti anyámat.Aki egy 1 szobás putriba(sőt még annak se nevezném) lakik ahol se fürdő szoba se wc se meleg víz.Egy deszka alatta 2 tejes láda ez volt az étkező aszal amin ebédeltek.Az egerekről amik szintén család tagnak számítottak és a hajukba élő albérlőkről nem is beszélve.Ezt még tetőzte a rengeteg piás üveg és a drogos injekciós tűk a földön.Anyám 6 gyereket csinált abból 2öt a nagyszülők vittek intézetbe mert már nem bírták nézni a gyerekek szenvedését minket többieket meg automatikusan mikor megszült nem adtak ki a kórházból. Én mikor megláttam a csodaszép körülményeket abba a pillanatba sarkon fordultam.Sírva kértem a nevelő szüleimtől bocsánatot amiért őket hibáztattam hosszú éveken keresztül.Most már tudom hogy mért titkolták el az igazságot mert ettől akartak megkímélni.Azóta nem tudom hogy szeressem őket.Lesem minden kívánságukat ott segítek nekik a házi munkába ahol csak tudok.Hálás vagyok hogy rendezett szép körülmények között anyagi jóllétbe nőttem fel és nem intézetbe meg nem abba az ócska faros lemezekből össze tákolt vityillóba drogos injekciók meg piás üvegek között.Most már tudom hogy nem az az igazi anya aki megszül hanem az aki fel nevel és mindent meg tesz azért hogy a gyerekének jó legyen.Az igazi szeretet az nem vértől függ hanem amit a szívedbe érzel.Le merném fogadni hogy a te anyád is hasonló putriból származik mind az enyém mert 1 normális rendezett életű anya nem dobálja a gyerekeit szét a nagy világba.Bármi áron ha kel anyás otthonba megy de akkor is fel neveli.De tudom h hiába írom le neked mind ezt mert csak akkor fogod értékelni azt h milyen szerencsés vagy mikor a saját bőrödön tapasztalod meg a rosszabbik életet.
2014. ápr. 9. 13:39
 14/18 anonim ***** válasza:
Ja és a villanyt kifelejtettem mert a putriba az se volt úgy h amíg más természetes h tévét néz náluk az i luxusnak számított
2014. ápr. 9. 13:42
 15/18 anonim ***** válasza:
kedves utolsó! ne haragudj, de védelmembe kell vennem az örökbe adó anyákat... természetesen van ilyen eset is, mint a tied és őszintén sajnálom, hogy ilyen helyzetben találtad meg a vér szerinti anyukádat de ne általánosítsunk!!! én voltam az első aki örökbe fogadás előtt áll... nálunk nyílt örökbe fogadás lesz és tegnap született meg a kisfiam :) jövő héten intézzük a papírokat... :) nyílt ugye azt jelenti, hogy ismerem a szülőanyát... hónapok óta tartottuk már a kapcsolatot... és egy nagyon aranyos nagyon kedves, tiszta, dolgos nő!!! csak egy szál maga van minden segítség nélkül albérletben, minimálbérből... két választása volt: megtartja és az utcára kerül, vagy örökbe adja és megpróbálja tovább élni az életét... a pici fiúnk soha egy rossz szót nem fog hallani róla, mert ha akarnék se tudnék rosszat mondani... arról ne is beszéljünk hogy a legnagyobb ajándékot adja nekünk, amit ember adhat a másiknak és ezért örökre hálás leszek neki... :) szóval van ilyen is... nem csak olyan helyzet mint amit te találtál... mindenesetre jó volt olvasni, hogy rádöbbentél mennyire szereted az örökbe fogadó szüleidet :) mindent megteszek, hogy az én fiam is ilyet mondjon majd rólunk ha felnő :)
2014. ápr. 10. 21:12
 16/18 anonim ***** válasza:
sajnálom az ilyent. örökbeadni kényszerül valaki a gyermekét. nagyon nehéz lehet. de hát amikor valaki a tomboló jólét világába él...
2014. ápr. 11. 18:50
 17/18 Abdulina válasza:

Szia!

Szerintem aggodalomra semmi okod! Én a szüleimnek vér szerinti gyereke vagyok, de emlékszem kamasz koromba kutattam a nyomok után, hogy biztos örökbe fogadtak azért nem bírom őket.Amiket leírtál szerintem tipikus kamasz tüntetek. Ma már nekem is van 2 kamaszom, 15 és 17 évesek.

A nagyobbiknál már kezd csitulni a dolog, már vannak "rohamai" amikor puszit is ad és át is ölel minket. A "pici" jó esetben eltűri hogy legalább én adhassak neki néha. Néha örültem neki pláne a nagynál, hogy nem hallatszanak a gondolatai, mert a szeméből néha az sütött "de tudlak utálni". Ha lehetett a lakásban is elkerült.

Először mint szülőt engem is bántott a dolog, de aztán elő kotortam az emlékeimet saját kamasz koromból.

1-2 év múlva már nálad is lecseng a dolog.

Most már mi is tudunk együtt vásárolgatni, nevetgélni, beszélgetni.

Ami jól esett: múltkor beszélgettünk a naggyal és azt mondta: Anya ne harizz ám, hogy olyan undok is szoktam lenni!" Én meg mondtam, hogy semmi baj kicsim neked is lesz majd ilyen lökött kamaszod! Szóval kitartás nem veled, vagy az örökbe fogadással van baj, ez szimplán életkori sajátosság.

2014. júl. 1. 10:54
 18/18 anonim válasza:
Szia!Átérzem a problémádat!Velem is ez van,az osztalyomban,sőt a párnak van egy édes gyereke az is...Megpuszilja a szüleit,mindent megoszt velük,telefonba "Puszi,szia,szeretlek" Én meg csak ok,szia!Néha egyszerűen gyűlölöm őket.Ha akarod belém dumálhatsz,megértenénk egymást
2017. nov. 21. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!