Molnár jessica kérdése:
Semmi kép nem lehet elkerülni örökbe fogadásnál a
tanfolyamot, környezet tanulmányt stbt? Ha találok egy
anyát aki terhes de nemtudja felnevelni kettesben nem
lehetne elintézni hogy a gyámügynél lemond rola?
11/24 A kérdező kommentje:
Tavaly terhes voltam és meghalt a kislányom azota belevagyok betegedve.Ha lecserèlem a lakást egy szobával nagyobbra ugy nagyobb az esèly?
A gyámhivatal az örökbefogadók meghallgatása után a vélemények, környezettanulmány, jövedelemigazolás és szükség szerint egyéb bizonyítékok alapján határozattal dönt az örökbe fogadni szándékozók alkalmasságáról, melyben rendelkezik arról, hogy milyen korú, egészségi állapotú és hány gyermek örökbefogadására alkalmasak. A gyámhivatal határozata annak jogerőre emelkedésétől számított 2 évig érvényes, kivéve, ha az érvényességi időn belül örökbefogadási eljárás jogerős befejezésére került sor. Ez utóbbi esetben - kivéve, ha az örökbe fogadni szándékozó személy testvérek örökbefogadására való alkalmasságát megállapították, és az érvényességi idő lejártát megelőzően a testvér is örökbe fogadhatóvá válik - a határozat érvényességi ideje az örökbefogadás tárgyában hozott határozat jogerőre emelkedésének napjával szűnik meg.
2014. jan. 28. 14:56
13/24 A kérdező kommentje:
igen ha lecserélnétek + 1 szobára, biztos nagyobb esélyetek van! viszont gondolkodj el azon, ha esetleg megismerkedsz egy kismamával még azelőtt, hogy tudná milyen nemű a babája (és láttunk már csodákat is hogy végig mást mondtak mint ami valójában) ... na szóval végig tartod vele a kapcsolatot.. lemond a ti javatokra... és a végén kisfiú lesz??? vagy közben derül ki hogy kisfiú??? akkor mit csinálsz? odamész hogy bocs de akkor nem kérem? szóval ilyen esetekben, amikor neked még a neme is fontos... az egyetlen biztos járható út, a Tegyeszen, vagy alapítványokon keresztül megy... (és nem rossz szándékkal írtam, csak gondold végig...) nálunk mindegy volt a neme és izgatottan vártam az ultrahangot (együtt mentünk be) hogy mit fog a doki mondani :) kisfiúnk lesz :)
2014. jan. 28. 15:43
15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm teljesen igazad van ez eszembe sem jutott.Èn mindenkèpp kislányt szeretnèk az a vágyam.Van 2 saját fiam.Neked pedig gratulálok :)
köszönöm, de tudod biztos ez is csak szülés után 6 héttel lesz... ugyanis a kismamának van még 6 hete meggondolnia magát miután megszült :) bár minden jel arra mutat, hogy nincs lehetősége meggondolnia magát, (anyagiak miatt kell lemondania róla, nem azért mert nem szeretné a babát) de ki tudja... van még ha a 6 hetet is beleszámoljuk majdnem 4 hónapja... szóval biztos csak akkor lesz :)
2014. jan. 28. 16:42
Sziasztok. Én úgy emlékszem, hogy csak a titkos örökbefogadásnál van a 6 hét gondolkodási idő. Nálunk nyílt örökbefogadás volt, gyámhivatal előtt aláírtuk a lemondó nyilatkozatot, mi jártunk a kórházban etetni a kisfiunkat és egy hét után haza vihettük. :)
2014. jan. 28. 16:57
Nem egészen értem, hol tartasz az örökbefogadással.
Jelentkeztetek már? Megbeszéltetek már valakivel valamit? Csak mert egy másik kérdésnél egészen mást írsz. Folyamatban van az ügy?
"Molnár jessica nevű felhasználó válasza:
Pont azèrt viselkednek ugy az olyan romák mert tudják hogy a magyaroknak mi a vèlemènyük.Èn most fogok örökbe fogadni egy kislányt ès igen romát vagy fèl nègert."
2014. jan. 28. 17:07
kedves 17-es biztos, hogy így van a nyíltnál is, mert ahogy megismerkedtem a kismamával rögtön felhívtam a tanácsadónkat, hogy ilyenkor mi a teendő (mert alapból titkosat választottunk) és ekkor rögtön az első mondata az volt, hogy ugye nem felejtettem el, hogy van 6 hete a kismamának... most is hazahozhatom majd én a kórházból, előtte is írunk lemondónyilatkozatot, de 6 hét után ezt meg kell ismételni... lehet amikor még ti fogadtatok örökbe akkor még más jogszabályok vonatkoztak a nyíltra... :)
18-as gondolom már annyira beleélte magát a kérdező, hogy így beszél róla, mintha már úton lenne a baba...
2014. jan. 28. 17:51
Az örökbefogadás általában évekig tartó procedúra, illetve várakozás. Kicsit utána kéne olvasnod.
A helyzet a következő: van már két saját gyereked, egy szoba konyhában éltek, ami még csak nem is saját lakás, még azt is kikötöd, hogy csecsemő legyen, kislány, és magyar, + némi pszichés problémát is érzek az elveszett baba miatt, ha lehetek őszinte, nem sok az esély, de ha van is, évek!
2014. jan. 30. 23:51
Kapcsolódó kérdések: