Mit tegyek ha csak szenved a kisgyerek? Milyen felsőbb szervek segítségét kell kérni?
Sziasztok olyan kérdésem lenne, hogy van egy ismerősöm, akinek van egy 4 éves kis fia egyedül "neveli", és annyira nem foglalkozik szegény kisgyerekkel, hogy már nem birom nézni. Mindenért csak kiabál vele, még ha kedveskedni próbál a kisgyerek akkor is leüvölti, ha kaját kér, csak annyit mond neki, hogy "csinálj magadnak, ott van a hűtőbe". Alig tud beszélni a gyerek, Abból állnak a napjai, hogy ül a tv előtt és 2millioszor megnézi ugyan azt a mesét egy nap. Az anyjának meg az a legnagyobb baja, hogy mikor kinek passzolja le szegénykét, hogy ő azt tudja csinálni amit éppen akar. És még ez a nő ítél el embereket abortusz miatt...
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne szegényen segíteni? Mert bizonyítani ugye nem birom, meg ha ki is menne valami családlátogatós csoport akkor nyilván megjátszanák a tökéletes családot. Köszönöm a segítséget!
1-es vagyok! Kedves 3-as! Én nem azt mondtam, hogy jajj mi lesz a bejelentővel! De higgy nekem nem fognak semmit tenni a gyámügyesek! Ennél sokkal komolyabb bajban lévő gyerekeknél sem tesznek semmit. A gyámügy bejelentés után megy, tehát szól, hogy fognak menni. Hidd el nekem, addig és akkor (amikor ott a gyám) tökéletes családnak fognak kinézni. Hisz nem olyan nehéz megjátszani magát arra a pár percre amíg az elbeszélgetés folyik.
Az, hogy nem beszél normálisan, hogy lepasszolja, hogy nem foglalkozik vele, hogy nem add meg mindent a lelki fejlődéséhez, ez nem ok arra, hogy elvegyék. Örülök, neki, hogy te ilyen rózsaszín világban élsz, hiszed, hogy ennyire egyszerű és enynire foglalkoznak a gyerekekkel, de hidd el ez NAGYON NEM ÍGY VAN sajnos!
Akkor sem figyel fel a gyámügy, ha verik a gyereket, ha éhezik a gyerek. Mert abban a pillanatban amikor kint vannak, minden rendben! Rengeteg gyerek van olyan családban, ahol családon belüli erőszaknak áldozata. Nem kimondottan egy nemtörődöm anyánál vannak, hanem megvannak félemlítve és mégsincs lépés! Olyan ügyeket ismerek, hogy a hajad szétállna tőle. És még mindig abban a családban vannak a gyerekek. Néhány példa: nem kap itthon enni, csak az oviban; apa részeges veri a családot; gyerekei és családja megölésével fenyegetőzött soroljam még. Ez csak 3 eset, a legrégebbiek. Ezek ezerszer brutálabb dolgok, mint amit a kérdező feltett, mégsem történik semmi!
De tedd amit jónak látsz, jelentsd be ha úgy érzed, viszont nem érsz el vele semmit. Valószínű ez a gyerek egyszerűen nem szereti a gyerekét-idegesíti. De mégsincs veszélyben a gyerek élete. A legutolsó példámban konkrétan azért lett bejelentve mert életével fenyegetőzött (1,5 éve)Szerinted???
Szerintem ezzel így nem fognak foglalkozni :(
Te mennyire állsz közel a családhoz?
Azt írod, hogy anyuka egyfolytában le akarja passzolni a gyereket. Mi lenne akkor, ha te vigyáznál rá időnként?
Én azt hiszem így segítenék, ha módomban állna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!