Árvaházban gonoszak a gyerekekkel?
Ez sok mindetől függ.Ismerek két olyan 14 éves gyereket is akik jelenleg árvaházban laknak de ők elég rossz dolgokat mesélnek.A törvények szerint nem szabadna bántani vagy fenyegetni ott a gyerekeket de ez mégis elég gyakran előfordul ha a nevelők úgy állnak hozzá mintha bűnözőkkel lenne dolguk.Persze vannak különösen jó nevelőintézetek ahol jól bánnak a gyerekekkel és jó dolguk van.Az ilyen intézmények állami támogatást is kapnak és általában nincsenek anyagi gondok csak mondjuk a nagyon szegény környékéken.
Azért nem kell olyan borzasztóan elképzelni mint ahogy a filmekben felvázolják de tényleg előfordulnak ilyesmik mert a nevelők nem szeretik gyermekükként azt a gyereket és ő meg ugyanígy viszonyul hozzuk.De az ilyen helyeken lakó fiatalok tényleg elég gyakran problémásak.
Egy esetből kár általánosítani. Én meg allergiás vagyok az aspirinre, az aspirin szar! Ugye érzed, hol sántít ez?!
Mondm ezt amellett, hogy elismerem a gyermekotthon nem wellness hotel, de a családi élet sem az, a bent levő fiatalok családja meg pláne nem az :( bántalmazás van ott is bőven.
Szeretném kiegészíteni az előttem lévők mondandóját;
A gyermekkel sosem tehet arról, hogy traumatizált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!