Árvaházban gonoszak a gyerekekkel?
Nincs olyan hogy árvaház.
Gyermekotthonok vannak, vagy nevelőszülő neveli a gyerekeket.
A gyermekotthonbsn max. 12 fős csoportban, 2-3 ágyas szobákban laknak a gyerekek, 12-18 éves kor között. Kb. 5 felnőtt (nevelő, gondozó) tartozik egy csoporthoz.
Anyagilag egyáltalán nincsenek rossz körülmények között. Elvileg sem testi, sem.lelki bántalmazásban nem lehet részük, a legnagyobb baj az szokott lenni, hogy a felnőttekhez nehezen tudnak kötődni.
A film az csak film, a valósághoz nem sok köze van. De ha már megismerkedtetek, szerintem nyugodtan kérdezhetsz, hol és hogyan él a barátnőd.
Nevelőotthonban nőttem fel, nem most 85ben kerültem be. Merő borzalom volt. 3xvoltam nevelőszülőknèl màr viszonylag nagykènt,sajnos mindig kifogtam azokat akik csak a pènz miatt "tartottak". Sokszor kìvàntam inkàbb vetettek volna el.
Tudom ezèrt lepontoznak mint mimdig,de en èlrem meg, amièrt mèg most is bàntanak, hàtrànyos helyzetbe helyeznek.
Hát csatlakoznék, szerintem is elég összetett a dolog. De azért talán javuló tendencia mutatkozik a dolgon.
A gyerekekkel a genetika és sok trauma lehet probléma, a nevelőkkel az, hogy nem mindnyájan elég felkészültek és ezért nem tudnak segíteni.
A kérdéssel meg az a baj, hogy más a helyzet egy Böjte Csaba által alapított intézetben, és egy ukrán árvaházban (mindkettőhöz volt szerencsém, bár az utóbbiból érkező gyerek kenyeret dugdosott a párnája alá és a falba verte a fejét eleinte... azóta szerető nevelőszüleinél rendbejött)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!