Ha siketen születne a gyermeketek örökbe adnátok? Fogadnátok örökbe siket gyermeket?
Figyelt kérdés
2013. dec. 21. 19:38
21/27 anonim válasza:
Nem adnám senkinek a gyerekemet,bármilyen is lenne!Örökbe is fogadnék,ha a helyzet úgy hozná.
22/27 anonim válasza:
az én lányom sérült és eszembe sem jutott soha hogy ezért lemondjak róla... így imádom ahogy van... :) mellesleg épp örökbe fogadás előtt állunk... ha minden jól megy nyílt örökbe fogadás lesz (ha nem változnak a kismama körülményei mienk lesz a babája... pár hónap van szülésig) ha siketen születne is örökbe fogadnám... úgy gondolom siketen is lehet teljes életet élni és meg is adnák neki ehhez minden lehetőséget... megtanulnám a jelbeszédet (úgyis érdekelt mindig :) ) sőt biztos vagyok benne, hogy nem csak én hanem a családom tagjai is (testvéreim, szüleim) tehát a válaszom: nem és igen! :)
23/27 anonim válasza:
Nem adnám örökbe a gyerekem,mert beteg és szervi baja van és süket. Igen fogadnék örökbe,siket gyereket is,akkor is teljes jó életet élne
24/27 anonim válasza:
17-es: létezik cochleáris implantátum, azzal megtanulhatnak hallani,a legtöbb gyereknek beültethető. Ezenkívül a jelnyelv nyelvészetileg teljesen egyenértékű a hangzó nyelvvel, szóval ha te is meg a gyerek is megtanulnátok, akkor végképp semmi gond nem lenne a kommunikációval. Amúgy idősebben is elvesztheti a hallását. Pl. két évesen is egyből örökbe adnád? Te mit szólnál ha valami miatt elvesztenéd a hallásod és a férjed egyből elválna? Amúgy a teljesen egészségesnek tűnő gyerekről is kiderülhet később akármi.
25/27 anonim válasza:
Bárki bármikor elvesztheti a hallását. Se újszülöttként, se 5 évesen nem adnám örökbe sőt ha felnőttként vesztené el a hallását akkor sem szakítanám meg vele a kapcsolatot. Az örökbe fogadott gyerek is bármikor megbetegedhet, úh ez nem lenne nálam mérvadó.
26/27 anonim válasza:
nekem soha nem kellene egy szellemi vagy testi fogyatékos gyerek.... undorítónak találom öket. persze, gondolkodàs nèlkül örökbeadnàm
27/27 anonim válasza:
Szerintem a siketségnél sokkal durvább betegsége is lehetne, nem tartom akkora tragédiának, úgyhogy nem. Félre ne értse senki, nem lebecsülöm a siketek helyzetét, csak szülőként durvábbnak tartanám, ha mondjuk drogozna, vagy lehetne éppen leukémiás is, vagy valami nagyon súlyos baja is lehetne. Szóval ennél nagyobb tragédiák is vannak.
Hogy örökbe fogadnék-e siket gyereket? Nem lenne bajom a ténnyel, hogy siket, csak nehezen képzelem el a szituációt, mert nem igazán tudom, hogy megy az örökbe fogadás. Nyilván nem keresnék külön siket gyereket, de ha úgy alakulna, esetleg el tudom képzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!