Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyi idős volt gyermeketek...

Mennyi idős volt gyermeketek mikor elkezdtétek a hozzátáplálást és mivel?

Figyelt kérdés
2 hónapos kisfiam tejérzékeny. Megkapta a megfelelő tápszert de mellékhatásként székrekedése van és a szelek is nehezebben távoznak (espumisan, infacol semmit nem ér). 2 hete 5 kiskanál szűrt almalevet adtunk neki ami be is vállt. Normális volt a széklete, a szelek is könnyebben távoztak.
2013. dec. 17. 15:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Pedig ennyi idősen nagyon nem ajánlott.

Tápszeres babáknál is legkorábban 4 hónaposan javasolják.

De mindenképpen beszéld meg az orvossal!

2013. dec. 17. 16:04
 2/9 anonim ***** válasza:
Inkább írass fel másik tápszert. Mind a két gyerekem tápszeres volt, 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást almával
2013. dec. 17. 16:20
 3/9 A kérdező kommentje:
A drága orvosunk olyan h*lye h közölte nem tud vele mit csinálni. Másikhoz meg itt vidéken nem igazán tudom vinni mert mind messze van vagy ugyan ilyen h*lyék. Ez eddig bevált pedig féltünk h tovább fogja puffasztani. Jah és annyit még h azért h*lyézem le a háziorvosunk mert ő mellette tüdőgyógyász is és a légcsőaszthmám se vette észre.
2013. dec. 17. 20:02
 4/9 anonim ***** válasza:
9%

Szia!

Ugyan ebben a cipőben járunk... tápszeres a 2 hónapos kisfiunk, 1 hónap alatt 1X tudott csak magától kakilni. Minden nap nyomja, kűzd vele, de nem jön ki. Szélcsővel tudjuk csak kakiltatni, máshogy nem tud magától sajnos. Holnap viszem gasztroenterológiára (15 ismerősön keresztül kaptunk időpontot), ezért még nem adok neki almát, de beszéltem pár idősebb, tapasztaltabb orvossal (ill. ott vannak a nagyijaink is), akik azt javasolták, hogy nyugodtan meg lehet kezdeni adni egy kis almát, semmi baja nem lesz tőle. Ha pedig így megy a kaki, akkor végképp nyugodtan adhatod, csak ha olyan a védőnőd és háziorvosod, akik nagyon betartanak minden előírást, akkor előttük ne reklámozd a dolgot. Egyébként mi is felnőttünk, és a mi szüleink még sokkal lazábban kezelték a dolgokat, kaptunk már mi is almát 2 hónaposan. :) Ha holnap a gasztros doki se mond valami okosat, akkor holnaptól az én babám is almaevő lesz. :)

2013. dec. 17. 22:24
 5/9 A kérdező kommentje:
Végre egy ember aki egyet ért velünk! Köszönöm! Sztem ott se fognak nagyon értelmeset mondani neked de hátha. A remény hal meg utoljára. Tudod az én anyám csak annyit mondott az orvosnak h 3 gyereke van, 1 hónaposan már karamellát nyalogattunk mind3an és makk egészségesek vagyunk. Nehogymár egy ijen orvos mondja meg. Le lehet szólni a korom miatt, 17 éves anya vagyok de az anyai ösztön megvan. Ezt én javasoltam anyunak és beis jött. A kicsinek jó sőt... Azóta 4-5 órákat alszik éjszaka mert nyugodtabb egy ici picit a gyomra. Csak tudod azt nem értem, régen felestejjel (fele víz, fele tejjel etették a babákat) mégis felnőttek, egészségesek; akk most mért kell kierőszakolni a hozzátáplálást 4 hónapig?! :/
2013. dec. 17. 22:33
 6/9 anonim ***** válasza:
40%
Amikor még tej sem volt, krumplit megfőztek, jól összetörték, felhigították egészen folyékonyra és ezt kapták a babák. Természetesen ez csak akkor ha már szoptatós anyukát sem találtak a környéken. Mert azért régen mindennapos volt, hogy az az anyuka aki bővelkedett tejben, megszoptatta másét is, naponta többször vitték hozzá a babát.
2013. dec. 20. 14:46
 7/9 anonim ***** válasza:
30%
Pedig így volt, ha tetszik, ha nem. :-)
2013. dec. 21. 15:50
 8/9 anonim ***** válasza:
39%
Szia! A lányom most 3 hónapos. 1 hónapos korától tápszeres. Neki sem volt széklete. Én nem vártam meg, hogy 4-5 nap elteljen. Hómérővel segítettem rajta. Az orvos tiltotta de egy nem érdekelt. Az első babámnál is így kellett és a kórházban mutatták meg amikor már örjöngött a fájdalomtól.Nem szokott hozzá. Ahogy a hasfájás elmúlt, úgy a széklete is normális lett. Most azért írattunk fel egy másik tápszert (beba HA sensitiv.) és még kaptunk mellé biogaia-t ami bejött. Mellé adagoljuk az espumisant de pár nap múlva megvolt az első önálló széklete. Gondolhatod!!! Úgy örültem neki, hogy ha valaki látott volna hülyének néz. Ma már napi 2-3szor van széklete. De azért még hozzá kell tennem, hogy a védőnőm ajánlotta, hogy éhgyomorra adjak neki reggelente cukros vizet amit ne nagyon hirdessek mert az fellazítja a székletet. Egy kicsit tartottam tőle de semmi gond. Megkérdeztem többgyerekes anyukákat, hogy ők mit csináltak ha nem volt széklet és mindenki a cukros teát mondta :) Viszont ezek az anyukák nem is várták meg, hogy 4 hónapos legyen a babájuk. Már kóstoltatták őket sokkal hamarabb :))))))
2013. dec. 24. 10:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod ez tényleg jó módszer lehet :) Csak teis tudod h szinte minden babának más jó. Fiam most 2 és fél hónapos és ritkán kap egy kis almát és tökéletes tőle a széklete egy ideig. Ha így kell lennie, hát legyen és erre nem szokik rá. Vagy ha mégis, az se árt hisz vitamin.
2013. dec. 25. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!