Ha siketen születne a gyermeketek örökbe adnátok? Fogadnátok örökbe siket gyermeket?
Nem adnám örökbe, akkor sem ha komolyabb baja lenne.
Nem fogadnék örökbe sem fogyatékos, sem egészséges gyereket.
Biztosan nem adnám örökbe. Nem tudok elképzelni olyan fogyatékosságát, másságát a gyerekemnek, amiért lemondanék róla.
Örökbe fogadni nem tudnék egészségeset sem, legalábbis most úgy gondolom, hogy ÉN nem lennék képes sajátomként szeretni. És épp ezért minden elismerésem az örökbefogadó szülőké. :) De úgy gondolom, hogy aki az örökbefogadás mellett dönt, az ugyan úgy van vele mintha a sajátja lenne, tehát elfogadja minden tulajdonságával.
Nem. Ő ugyanúgy az én gyerekem lenne, én szültem volna, az én vérem.
Az örökbefogadást is bevállalnám, hisz így is élhet teljes életet.
Már maga a kérdés is sértő!
Soha ,semmilyen körülmények között! Ők képesek ugyan olyan 100%-os életet élni mint mi "látók -hallók"..A probléma sajnos gyakran velünk van ,mert mi nem látjuk ,és halljuk meg őket!
üdv
Én csak egészséges ép gyereket fogadnék örökbe, és mivel van elég bajunk valószínűleg örökbe adnánk a siket gyereket. Nem tudok sokat a témáról de ha siketen születik a kicsi, akkor beszélni se fog... Nem tudom a sok előttem szóló altruista, bele gondolt e abba, hogy micsoda küzdelem lehet egy ilyen gyereket becsületesen felnevelni életre nevelni. Vagy csak mindenki jó fej akar lenni. Kíváncsi lennék ara hányan gondolják úgy ahogyan én, csak nem akartak szembe helyezkedni a többséggel.
nem adnám örökbe a sajátomat.
Ha nem lehetne több gyerekem (egy van), ami esélyes, akkor nem utasítanék el egy babát azért mert siket. A férjem biztos, hogy nem menne bele, egészséges gyermek örökbefogadásába sem, sérült kicsit meg főleg nem vállalna azon okok miatt, amit az egyik válaszoló nagyon életszerűen lefestett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!