Ilyen helyzetben mit tennétek?
22 éves vagyok, a férjemmel most várjuk a fiúnkat.
A probléma az, hogy a nővéremnek van két gyereke, egyedül "neveli" őket, és nem dolgozik sehol. A nagyfia 11éves, a kislány most ballagott az oviból. Állandóan veri őket, szerinte ez a nevelés, de a gyerekek kék-zöld foltosak. Most a tanárnő észrevette, behivatták a nővéremet, ott volt a gyámügy, és minden hivatalos szerv. Megmondtak neki, hogy mégegy folt valamelyik gyereken, és elveszik őket tőle. Anyukám szerint fojtogathatta a kislányt, mert a nyakán is ott voltak a foltok.
Ha odakerül a sor, akkor anyu a fiút betudná fogadni, de a lányt már nem. Arra gondolt, hogy ha úgy lesz, akkor a kislány kerülhetne hozzánk. Én nagyon szeretem mindkét lurkót, de nemtudom jó döntés lenne-e, hisz úton van a mi közös gyerekünk is. Ti mit tennétek a helyemben ha úgy hozná a sors?
Válaszaitokat előre is Köszönöm!
Hát most költöztünk a saját lakásunkba, kb havi 500ezerből élünk, úgy hogy takarékoskodunk is.
Nem hiszem hogy lenne gond az anyagiakkal.
Akkor persze, befogadnám.
Férjet mit mond? És te?
Én nem dolgozok, a ferjem dolgozik csak.
Nem lennenek elvalasztva, de ugye az a felelmem, hogy nekem is elso gyerek van utban, meg nincs tapasztalatom hogy elbirnek-e osszesen harom gyerekkel igy hirtelen. Anyukam szeretne nagyon a fiut befogadni, az én apam nem az edesapja a noveremnek, sajnos nincsenek joba, vannak problemaik igyis, ezert tudná anyu a fiut csak, hely sem lenne több. En szivesen bevallalnam, a paromat nagyon szereti a kislany, mivel egyik gyereknek sincs apja. Ma kaptam ezt a hirt, a ferjem annyit mondott hogy ezt megbeszeljuk szemelyesen, mert most dolgozik, és levelet írtam neki. De nem hatarolodik el az otlettol, szeretne a gyerekeknek segiteni, meg ha csak az egyiket is tudjuk elvallalni, mellette meg a sajat fiunkat. A hirtelen ket gyerek egy helyett szituaciotol is felek, nemhogy a harom gyerek egyszerre felallastol. :(
Az ennyire rossz dontes lenne, ha a fiu anyanal van, aki nyugdijas, es a lany meg nalam?
Azért bonyolultabb ennél a gyámügy nem választja szét a gyerekeket, a gyermektelen fiatal pár a rokoni lista végén van. Ilyen helyzetben valószinűbb hogy közösen bekerülnek egy sos gyermekfaluba mert hosszútáon ez biztosabb.
A nagyi nem lehet túl jó anyagi helyzetben ha már most is csak 1 tudna tartani és idővel az egészsége ami + pénz hol marad a gyerekre, nálatok saját lurkó pluszba 1-2 fogadott gyerek hatalmas lelki anyagi teher dobálnátok tovább öket, férjed elhagy mihez kezdesz 2 sajátal +2vel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!