Ilyen helyzetben mit tennétek?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, a férjemmel most várjuk a fiúnkat.

A probléma az, hogy a nővéremnek van két gyereke, egyedül "neveli" őket, és nem dolgozik sehol. A nagyfia 11éves, a kislány most ballagott az oviból. Állandóan veri őket, szerinte ez a nevelés, de a gyerekek kék-zöld foltosak. Most a tanárnő észrevette, behivatták a nővéremet, ott volt a gyámügy, és minden hivatalos szerv. Megmondtak neki, hogy mégegy folt valamelyik gyereken, és elveszik őket tőle. Anyukám szerint fojtogathatta a kislányt, mert a nyakán is ott voltak a foltok.

Ha odakerül a sor, akkor anyu a fiút betudná fogadni, de a lányt már nem. Arra gondolt, hogy ha úgy lesz, akkor a kislány kerülhetne hozzánk. Én nagyon szeretem mindkét lurkót, de nemtudom jó döntés lenne-e, hisz úton van a mi közös gyerekünk is. Ti mit tennétek a helyemben ha úgy hozná a sors?

Válaszaitokat előre is Köszönöm!

2013. jún. 4. 19:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Én valószínűleg befogadnám. Anyagilag meg tudnátok oldani?
2013. jún. 4. 20:17
 2/17 A kérdező kommentje:

Hát most költöztünk a saját lakásunkba, kb havi 500ezerből élünk, úgy hogy takarékoskodunk is.

Nem hiszem hogy lenne gond az anyagiakkal.

2013. jún. 4. 20:27
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
ha ennyi bevételünk lenne mindkettőjüket nefogadnám, mem lenne szívem elválasztani őket.
2013. jún. 4. 20:46
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én befogadnám mindkét gyereket, hisz nem jó ha szét választják a testvéreket, ha állami gondozásba kerülnek akkor is igyekeznek együtt tartani őket.
2013. jún. 4. 20:47
 5/17 anonim ***** válasza:

Akkor persze, befogadnám.

Férjet mit mond? És te?

2013. jún. 4. 20:54
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem is kérdés én tuti mindkettőt befogadnám.
2013. jún. 4. 21:02
 7/17 A kérdező kommentje:

Én nem dolgozok, a ferjem dolgozik csak.

Nem lennenek elvalasztva, de ugye az a felelmem, hogy nekem is elso gyerek van utban, meg nincs tapasztalatom hogy elbirnek-e osszesen harom gyerekkel igy hirtelen. Anyukam szeretne nagyon a fiut befogadni, az én apam nem az edesapja a noveremnek, sajnos nincsenek joba, vannak problemaik igyis, ezert tudná anyu a fiut csak, hely sem lenne több. En szivesen bevallalnam, a paromat nagyon szereti a kislany, mivel egyik gyereknek sincs apja. Ma kaptam ezt a hirt, a ferjem annyit mondott hogy ezt megbeszeljuk szemelyesen, mert most dolgozik, és levelet írtam neki. De nem hatarolodik el az otlettol, szeretne a gyerekeknek segiteni, meg ha csak az egyiket is tudjuk elvallalni, mellette meg a sajat fiunkat. A hirtelen ket gyerek egy helyett szituaciotol is felek, nemhogy a harom gyerek egyszerre felallastol. :(

Az ennyire rossz dontes lenne, ha a fiu anyanal van, aki nyugdijas, es a lany meg nalam?

2013. jún. 4. 21:16
 8/17 anonim ***** válasza:
63%

Azért bonyolultabb ennél a gyámügy nem választja szét a gyerekeket, a gyermektelen fiatal pár a rokoni lista végén van. Ilyen helyzetben valószinűbb hogy közösen bekerülnek egy sos gyermekfaluba mert hosszútáon ez biztosabb.

A nagyi nem lehet túl jó anyagi helyzetben ha már most is csak 1 tudna tartani és idővel az egészsége ami + pénz hol marad a gyerekre, nálatok saját lurkó pluszba 1-2 fogadott gyerek hatalmas lelki anyagi teher dobálnátok tovább öket, férjed elhagy mihez kezdesz 2 sajátal +2vel...

2013. jún. 5. 00:19
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy érzem, hogy a helyes döntés befogadni őket. De ehhez maximálisan kell a férjed lelki támogatása/egyetértése és részvétele is (hisz - gondolom -, ő főleg veled szeretett volna közös jövőt építeni, nem ennyire az egész családoddal), mert biztos sok "dráma" lesz az első években. Ha megoldható, hogy ideálisan mindkét gyerek nálatok lakik és tudtok csapatként együtt működni, nagy segítség lenne, ha anyukád sokat jár át hozzátok (pl. hozza-viszi a nagyokat iskolából és közben plusz figyelmet fordít rájuk).
2013. jún. 5. 07:23
 10/17 anonim ***** válasza:
A te esetedben mind 2t befogadnám!
2013. jún. 5. 08:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!