Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Ha valaki megbánja a gyerekvál...

Ha valaki megbánja a gyerekvállalást, örökbe tudja még adni a babát?

Figyelt kérdés

Barátnőmről van szó. Nem ismerek minden körülményt. Óvszeres védekezés mellett lett terhes, el akarták vetetni de a környezete rábeszélte, hogy tartsa meg.

Most 4 hónapos a baba, a barátnőm nem szerti, az apja sosem látta. Főleg a nagyszülő neveli, de ő már 65 éves, egyre nehezebben bírja.

Ilyenkor lehet még örökbe adni a babát?

2013. jún. 3. 07:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2013. jún. 3. 07:19
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Nem lehet, hogy a barátnődnek szülés utáni depressziója van? Ez a helyzet is okozhat olyan "tüneteket", mintha a babát nem szeretné.Holott csak a hormonok játszanak vele. Pláne, ha apuka lelépett. Nem lenne érdemes kideríteni, hogy erről van-e szó, mielőtt örökbe adná a babáját? Mert ez a depresszió ahogy jött, úgy megy is. Múlandó, viszont ha benne van az ember, pokoli nehéznek éli meg. Pár hetet, hónapot kellene csak átvészelni.
2013. jún. 3. 07:28
 3/12 A kérdező kommentje:

Kezdetektől nem akarja a babát, már terhesség alatt is mondta, hogy mennyire megbánta.

Pszichológust javasoltam neki, nem akarja. Éli amúgy az életét, visszament dolgozni, eljár esténként a barátaival, mintha nem is lenne gyereke.

2013. jún. 3. 07:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
nem egyedi eset, nagyival kell beszélni, gondolom védőnő ismeri a helyzetet.
2013. jún. 3. 07:44
 5/12 anonim ***** válasza:
A nagymama nem tarthatja magánál a babát, úgy, mint eddig? Úgy értem, jogilag. Ha a lánya örökbe szeretné adni, akkor örökbe is adhatja, akkor is, ha a nagyi vállalja gondozását/nevelését? Bevallom, én ilyen esetről még nem o, hogy valaki nem tudja megszeretni a babáját. Nekem nagyon furcsa, de nem mondom, hogy nincs ilyen. A barátnőd viselkedése nekem tudat alatti hárításnak tűnik, úgy tesz - a leírtakból én erre következtetek, - mintha nem is lenne babája. A nagymama szereti a kisunokát, vagy kényszerből látja el? Ő mit szeretne?
2013. jún. 3. 08:24
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocsi, azt szerettem volna írni, hogy ilyen esetről még nem hallottam, de fogalmam sincs, hová lettek a betűk.
2013. jún. 3. 08:25
 7/12 A kérdező kommentje:

Én sem hallottam még ilyet :-( Bár mondom, ő egyáltalán nem akart gyereket, nem is igazán értem, miért tartotta meg.

Nagymamát nem ismerem, de a barátnőm szerint ő sem akarja nevelni a gyereket.

2013. jún. 3. 11:32
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szegény kisbaba!!! Istenem, hányan örülnének neki. Lehet, hogy tényleg jobb lenne neki olyan szülőknél, akik szeretik, még ha nem is a sajátjuk. Valószínűleg örökbe adható, bár nem ismerem a folyamat lelki hátterét.
2013. jún. 3. 14:01
 9/12 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező, ilyenkor is örökbe lehet adni!

Szerintem sokkal jobb lenne a babának, ha szerető szülők nevelnék, mint így. Én azt mondom, akkor minél előbb döntse el a barátnőd. Én nem látok ebben kivetnivalót. Mármint hogyha örökbe adná.

2013. jún. 3. 22:01
 10/12 anonim ***** válasza:
20%

Szörnyű ilyet olvasni.:(

Én meg bármit megadnék érte!

2013. jún. 5. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!