Egy állami intézmény valóban több szeretetet tud adni egy gyereknek, mint egy meleg pár?
A TV2 Napló című műsorának mai adásában Mohay Tamás, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese nyilatkozott úgy, hogy egy állami intézmény több szeretetet tud adni egy gyereknek, mint egy meleg pár.
Mi erről a véleményetek? Valóban ilyen emberek kellenek egy ilyen szervezet élére? Egy gyerek inkább legyen állami árvaházban, meglehetősen bizonytalan jövővel, mint egy szerető meleg párnál anyagi biztonságban?
"egy állami intézmény NEM tud szeretetet adni."
az "intézmény" valóban nem, de a nevelők igen.
"szeretet adni csak szülő tud,"
ez szintén butaság. gondolj bele, te sem csak a szüleidtől kaptál szeretet, hanem a nagyszüleidtől, stb is.
Neveléssel nem lehet elferdíteni a gyereket, mert akkor nem lenne egy meleg sem, hisz mindenhol mindent megtesznek, hogy heteró legyen mindenki, mégis vagyunk sokan melegek/biszexek.
Kedvenc szövegem, hogy egy fiú attól meleg, hogy ,megrontották', egy lány meg azért, mert nem jó neki a pasikkal, vagy mert nem kell nekik. Szoktak azok az emberek gondolkozni, akik ezeket terjesztik? Ebben az az égbekiáltó ellentmondás, hogy a lánynak nem kell a fiú, ha durva vele a fiúnak pedig pont azért fog kelleni. Ezt ugye senki nem gondolja komolyan?
Heteró férfiak között is nem egy pedofil van, és rengeteg a családon belüli erőszak náluk is. Tény, hogy tenni kell ellene, de nem kell automatikusan minden melegre rásütni, hogy kiskorúakat molesztál, mert ennek semmi alapja.
A fiamat leszbikus kapcsolatban neveltem - 18 éves - soha senki nem csúfolták ezért. Nincs elferdült képe a családokról, párkapcsolatokról - sőt, nagyon jól tudja, hogy nem attól függ milyen neműek vannak együtt, hanem attól, mennyire szeretik egymást.
Vicces az is, hogy folyamatosan a melegfelvonulást okolják azért, hogy nem fogadják el a melegeket. A felvonulások előtt sem fogadták el őket - sőt azóta javult a helyzet. Viszont, ha nem megyünk ki az utcára nem mutatjuk meg magunkat és nem hallatjuk a hangunkat, akkor a kutya sem foglalkozik a problémánkkal. Úgy lehet csinálni, mintha nem létezne, lehet mondani, hogy nincsenek is melegek, vagy csak elenyésző számban. Mikor a feketék, a nők vagy más kisebbségek vonultak az utcára a jogaikért, ők sem voltak népszerűek, őket sem értették, mi a francot akarnak.
Azt végképp nem értem, mi a probléma a rózsaszín pólóval.
Az a szöveg meg már a könyökömön jön ki, hogy ,elfogadom a melegeket, de a négy fal között csinálják'. Egy heteró kapcsolat sem kizárólag a szexualitásról szól. Vannak társadalmi vonatkozásai. Lehetnek élettársak, összeházasodhatnak, része lesznek egymás életének, egymás családjának. Ha valakivel beszélgetünk, elég hamar feljön a kérdés, hogy egyedülálló vagy vagy sem. Miért várják el a melegektől, hogy nekik csak a szexről szóljon egy kapcsolat? Az Ő párjuk miért nem lehet része az életüknek egyéb területeken is?
Matt Bomer színésznek is van három gyönyörű kisfia a párjával. :)
Van egy olyan sorozat az egyik adón, hogy nevelhetetlen tiniket küldenek el pár hétre egy új családhoz, akik megpróbálják helyrerakni őket.
Az egyik részben egy meleg párhoz küldtek egy fiút és egy lányt.
Minden elismerésem és tiszteletem az ilyen embereké. Több gyereket fogadtak örökbe(akkor éppen 4-5 fiú volt náluk, plusz ez a kettő), és komolyan ki kellett maguknak küzdeniük, hogy örökbe fogadhassanak. Jómódúak, a gyerekek mindent megkapnak amire szükségük van, mesélték, hogy az egyik gyerek akit felneveletek gyógyszerész lett, a többi is jól tanul. A gyerekeket megkérdezték, minden fiú a lányokhoz vonzódik, és nagyon hálásak, jólneveltek.
A két brit tinit is helyretették, az egyik drogozott, azt is abbahagyta. A lány lelkileg nem teljesen jött rendbe, ezért az egyik férfi még vissza is utazott vele angliába, hogy a lány szüleivel beszélgessen.
Lenne olyan meleg pár szerintem, aki megérdemelné, viszont nem azt mondom, hogy bárki azonnal fogadhatna örökbe, amint kedve tartja.
Azzal a résszel nem értek egyet, hogy meleg szülők nem képesek szeretet adni a gyereknek, ez abszolút nem igaz, ez valóban nem attól függ, hogy ki kihez vonzódik. Nem ezzel a résszel van a baj. (Az állami intézményekről nem tudok nyilatkozni, mert nem volt szerencsém még egyhez se.)
DE! Mindezektől függetlenül sajnos nem csak az otthon szerepel egy ember életében. Annak a gyereknek ki is kell mennie az utcára, iskolába kell járnia, és bizony a mai társadalom nem éppen a toleranciáról híres. Biztos vagyok benne, hogy egy meleg szülők által nevelt gyerek rengeteg támadásnak van kitéve, és meg is fogja kapni őket. Sajnos ilyen a világ.
(Mindezt leszbikusként mondom, és bizony én ha a gyerek érdekeit nézem, nem biztos, hogy szeretnék majd sajátot... nem szeretném, hogy miattam, olyan dolog miatt támadják őt, amiről egyáltalán nem ő tehet.)
eléoző:
ha az oviban valakit csúfolnak, mert szemüveges, akkor nem az a megldás, hogy levetetjük vele a szemüvegét, hanem a többieknek elmagyarázzuk, hogy ez miatt ne gúnyolódjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!