Egy állami intézmény valóban több szeretetet tud adni egy gyereknek, mint egy meleg pár?
A TV2 Napló című műsorának mai adásában Mohay Tamás, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökhelyettese nyilatkozott úgy, hogy egy állami intézmény több szeretetet tud adni egy gyereknek, mint egy meleg pár.
Mi erről a véleményetek? Valóban ilyen emberek kellenek egy ilyen szervezet élére? Egy gyerek inkább legyen állami árvaházban, meglehetősen bizonytalan jövővel, mint egy szerető meleg párnál anyagi biztonságban?
Az a baj, hogy amíg vannak olyan emberek akik mocskos b*zik felkiáltással tüntetnek, és amíg vannak olyan lezbikus/meleg párok akik "csakazértis" kimennek és vonulnak hogy ők bizony a saját nemükhöz vonzódnak addig ez az egész helyzet nem fog előre mozdulni. Én úgy gondolom hogy igen is lehet nagyon boldog egy gyerek szivárvány családban- sokkal boldogabb mint árvaházban-de ehhez mintkét tábornak változnia kell. Ahhoz hogy két ember a négy fal között mit csinál senkinek semmi köze. Azonban az amikor direkt vonulnak rózsaszín pólóban és kiabálják hogy meleg vagyok- az szerintem is gáz.
De amennyiben megfelelően ellenőrzik a párt, akkor szerintem tökéletes család lehet egy gyerek számára.
Szerintem a gyerek szempontjából a legsarkalatosabb pont nem a szülők szeretete, hanem a társadalom hozzáállása lenne. A kortársai csúfolódása, az emiatti izoláció és befordulás, a kialakuló szégyenérzet. Kik a szüleim? Nálunk miért van máshogy, miért nem vagyunk normális család, mint a többieknél? Ezt a kérdést pedig nem lehet annyival elintézni hogy fúj, ez homofóbia, mert a gyerekek keményen kiközösítik azokat, akik valamilyen okból gyengébbek.
Az eredeti kérdés nyilván nem igaz, hiszen a szeretet nem a nemi identitás függvénye.
ez az árvaházazás már olyan unalmas. nem létezik ilyen intézmény ma az országban, van nevelőotthon, lakásotthon, hivatásos nevelőszülők.
az, h a homoszexuálisok képesek szeretni egy gyereket, az nem kétséges számomra. viszont egy gyereknek zavart okozhat a fejében ha két egynemű neveli, nem határolódnak el a szerepek elég érthetően számára.
inkább azt mondom, h nevelhessenek a jó körülmények közt élő egyedülállók gyereket. a homoszexuális szülők még túl nagy falat lenne a mai társadalom számára.
"nem határolódnak el a szerepek elég érthetően számára."
De milyen szerepeknek kell elhatárolódniuk? Egy férfi és egy nő képesek ugyanazokra a dolgokra.
"Az a baj, hogy amíg vannak olyan emberek akik mocskos b*zik felkiáltással tüntetnek, és amíg vannak olyan lezbikus/meleg párok akik "csakazértis" kimennek és vonulnak hogy ők bizony a saját nemükhöz vonzódnak addig ez az egész helyzet nem fog előre mozdulni. "
Voltál te már egy ilyen felvonuláson? Nem hiszem... Lehet hogy van pár ember, akik direkte húzzák a homofób tömegek agyát, de a felvonulák 90% normális tisztességes ember, akik azért mennek ki, hogy a homofóbia ellen küzdjenek, illetve, hogy jól érezzék magukat. Se olyan nem hangzik el, hogy leszbikus, se olyan, hogy meleg. Maximum olyanokat lehet hallani, hogy elfogadás, emberi jogok, vagy homofóbia. Én személy szerint már táblákat se csinálok, csak megyek a barátaimmal, és az éneklő tömeggel, mert jól érzem magam... Tavaly amúgy meg egy hasig érő rózsaszín pólós pasit se láttam, az egész felvonulás alatt, csak mindenhol normálisan felöltözött, rövidnadrágos, meg atlétás pasikat, aminek a többsége, fehér vagy barna volt...
22:28
Megnyugodhatsz, nem okoz zavart.
Túl rég óta nevelnek meleg párok gyereket ahhoz, hogy ilyen félelmei legyenek bárkinek is.
"állami intézmény" és "állami intézmény" között is van különbség, "meleg pár" és "meleg pár" között is.
Ezt így általánosítva elég nagy butaság kijelenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!