Örökbe fogadnátok roma gyereket/kisbabát?
Én alapból nem fogadnék örökbe. Ha nem lenne 2 sajátom, nem sikerültek volna ők, akkor gyerek nélkül éltem volna le az életem.
De romát meg főleg nem.
Kövezzenek meg, de nem.
Amúgy osztom az 1-es véleményét.
Hozzáteszem, egy ismerős pár egy 1 éves fehér babát fogadott örökbe, egy másik pedig kb. 5 év korkülönbséggel 2 roma kislányt és sehol sincs eddig rossz tapasztalat. Tisztelem, becsülöm is érte mindkét párt. De ebben a kérdésben én vagyok "rosszul bekötve".
Alapvetően nyitott vagyok az örökbefogadásra és a roma gyerekekre is, szerintem többségében a neveltetésen és azon múlik, hogy milyen szociális közegben nő fel. Ismerősi körben van 2 pozitív példa is, negatív nincs.
Abból a szempontból viszont nem feltétlenül fogadnám örökbe rögtön, hogy nem biztos, hogy én "fehérként" fel tudnám rendesen készíteni a rasszizmusra és a negatív előítéletre, amivel elég valószínűleg szembe kell majd néznie. (Viszont lehet, hogy ezt valamennyire a tanfolyamon megtanítják, az még távolabb van nekem, lehet, hogy erről változni fog a véleményem pár év múlva.) De nyilván mielőtt örökbefogadhatsz egy kisgyereket találkozol vele, van időd azt mérlegelni, hogy alkalmas lennél-e hozzá szülőnek.
Ha egyedül maradtam volna vagy olyan párom lenne, aki nyitott rá, akkor én fogadtam volna örökbe roma gyereket.
Akár nagyobb gyereket is. Ami nálam kizáró ok lenne az a kialakult függőség és az értelmi fogyatékosság. De egy 7-8 éves gyereknél már nyilván nem az anyja akarsz lenni (nővéremet anyum nevelte 7 éves korától, mert az anyja elég gázos volt, de sose lett az anyja helyett anyja, csak a második anyja). Én ezzel együtt tudnék élni, nem akarnám “teljesen a saját gyerekemként” felnevelni csak pótanyaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!