Mit tennétek, ha felbukkanna egy gyereketek,hogy fogadd örökbe?

Figyelt kérdés

6 évvel ezelőtt elvette Tőlem a kisfiamat az édesapja, és külföldre költöztek, sokáig ment a rendőrségi, gyamugyi és birosagi procedúra, de sajnos a felügyelet végül hozzá került, mert én a sok nyomás hatására lemondtam. Most 8 éves a kis fiú,5 éve nem láttam egyáltalán, és ma felhívott egy rokonától,hogy hozzám akár jönni , mindent tud a múltról hogy mit éltem át mert ő is bántalmazott , az apukája eldobta őt magától, iszik és szeremcsejatekos, ezt.kint elhiszem mivel régen is ilEn volt... és hogy nincs hol lennie, stb..mindezt Karácsony estéjén.

Nekem azóta van házasságom egy irtó rendes férjem, született egy féléves kislányunk és éljük nyugis boldog életünket... de mindketten nagyon sajnáljuk azt a kedves megtört kisgyereket aki ma.Németországból kétségbeesetten hívott mindket segítséget kérve.

Tapasztalat van esetleg?

Csak normális és nem megvető válaszokat szeretnék megértéssel.

Köszönöm

2023. dec. 25. 22:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

"A SAJÁT gyerekedet nem kell örökbefogadnod. A tiéd.."

Ha a bíróság teljes mértékben megvonta a szülői felügyeleti jogot, onnantól ugyanis a gyerek a másik szülő házastársa számára orokbefogadhatóvá vált. A kérdező csak úgy nem vehetné magához ezt q gyereket, mert jogilag nincs köze hozzá. Hosszú eljárásban a szülői felügyeleti joga vissza állítható.

Amúgy meg kicsit túl tolt kamu, 5 év nulla kapcsolattartas után hogy a viharba tudna már téged felhivni? Honnan tudja a számodat, bakker?

2023. dec. 26. 06:04
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
De unatkozol karácsonykor.
2023. dec. 26. 15:44
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora nagy ordas kamut..
2023. dec. 30. 04:13
 14/18 anonim ***** válasza:
96%
Micsoda fantáziájuk van egyeseknek... Vegyél egy regényíró programot, és tápláld be a szinopszist, te lehetsz az új Danielle Steel.
2024. jan. 5. 12:53
 15/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom elolvassátok e, igazából nem is érdekel nagyon.

Nem kamu. Nem értem miért tennék ilyet ki ide. Karácsonykor... ha nem lenne igaz.

Anno bíróság előtt beleegyeztem a felperes javára aki az apja, q kizárólagos felügyeletbe a külső megszorítások miatt pl hogy anyám nem segített tovább és nem volt hol lakom,se pénzem se lelki stabilitásom. És manipulalhato voltam még naiv aki eleinte hogy soha nem fogja megtenni amit tett.

Igen kisfiúnak hívom mert nekem már már nincs kötődésem annyira hozzá.

2024. jan. 22. 18:51
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
#15! Na, ezért kamu. Egy anyának mindig van kötődése a gyerekéhez. Hallottál 5-10-20 éve eltűnt gyerekekről, akik nagy valószínűséggel már rég nem élnek, a szüleik meg még mindig várják haza őket, mert nincs meg a holttest? Nem nyúlnak a szobájához, minden ünnepre ajándékokat vesznek neki, mert hátha egyszer előkerül. Nem az, hogy lemond róla aztán meg mintha sose lett volna🤦🏽‍♀️ Remélem a másik gyereked is kamu, mert ilyen nőnek nem való gyerek, te sose leszel anya.
2024. jan. 22. 19:07
 17/18 anonim ***** válasza:
24%
ha egyszer mar elvitte az apja akkor gondoskodjon rola o vagy az ottani allam. ennem rugnam fel a nyugodt mostani eletemet egy gyerekert aki eddig le se sz@rt engem, akar en szultem akar nem.
2024. júl. 5. 11:17
 18/18 anonim ***** válasza:
16 os te nem tudod ezt megitelni. nekem 29 eve meghalt az akkor 18 eves fiam. az elso 5 evnagyn nehez volt aztan az elet ment tovabb, a fajdalom pedig megszelidult es hozzaszoktunk a ferjemmel hogy ketten vagyunk a csalad. Mindig emlekezni fogunk ra de a fajdalom mar elult mert megtaultunk gyutt elni az erzessel. engem megszult az anyam azert mert akkor tilos volt az abortusz Moon. soha nem volt koztunk semmifele viszony a nagymamam nevelt 2 hetes koromtol fogva, mig anyam elte vilagat az uj ferjevel.sose ereztem es o sem semmifele kotodest hozza.
2024. júl. 5. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!