Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek volt olyan, hogy úgy...

Nektek volt olyan, hogy úgy éreztétek, most aztán tényleg értetek a gyereketekhez?

Figyelt kérdés
Mindig tudjátok, mit kell éppen csinálni, mindig tudjátok miért sír stb. Volt, hogy eljutottatok erre a szintre? Ha valaha így éreztél, hány hónapos volt akkor a baba?
2020. ápr. 30. 20:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor már beszélnek, lényegesen könnyebb lesz! 1-2 éves kor között már mindig tudtam, mi a bajuk.
2020. ápr. 30. 20:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Amikor elkezdett beszélni és megmondta mi baj 😅
2020. ápr. 30. 20:28
 3/8 anonim ***** válasza:
36%
Azt hiszem, 2-3 hónapos korától kezdtem kiismerni, utána meglepett pár görcsös sírással, de meg tudtam nyugtatni. Most 4 hónapos, gondolom még bőven érhetnek meglepetések, de sosem gondoltam volna, hogy 0 tapasztalattal így fog ez menni :)
2020. ápr. 30. 21:17
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

A fiam még csak másfél éves, és még egyáltalán nem beszél. De kiválóan megérteti magát nagyjából azóta, mióta járni tud (1 éves kora óta). Általában minden nagy mozgásfejlődés után értelmileg is fejlődnek egy nagyot. A járás a legbonyolultabb mozgásforma, nem véletlen, hogy utána nagyot ugrik az értelem is. Ezután még az ilyen kis nem beszélő gyerekek is jól megértik a szüleiket és ők is jól megértetik magukat. Ha meg beszél is, mint ahogy a többi válaszoló gyereke az meg egyenesen szuper.

Ettől függetlenül ahogy okosodnak ismét lesznek olyan alkalmak mikor nem érted mi a túró baja van, miért kezd el hisztizni olyan dolog miatt amit mondjuk eddig sem és most sem engedsz neki. (ez csak egy példa)

Pl nagyon élveztem mikor mondtam hogy "gyere lecserélem a pelenkát" akkor ment oda magától a pelenkázóhoz és várta hogy felvegyem. Most pár hónappal később meg úgy kell levadásznom ha pelus csere van, mert rögtön menekülőre fogja.

Szóval egy szempontból könnyebb más szempontból nehezebb.

Bocsánat hogy ilyen hosszú lett. A rövid válaszom az, hogy nálunk olyan 10 hónaposan kezdett kisimulni a dolog. De ő születése óta igazi nyűgös baba, szóval állandóan matekozni kellett mikor mi lehet a gond.

2020. ápr. 30. 21:23
 5/8 anonim ***** válasza:
89%
Amikor azt hinném, hogy na végre mostmár tuti, hogy értem, ismerem, akkor esek a legjobban pofára. 9 hónapos lesz. Folyton változik. Múltkor úgy jött ki egy foga, hogy észre sem vettem. Napokig szidtam magam, milyen figyelmetlen sz@r anya vagyok.
2020. ápr. 30. 21:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Soha, vagyis mostanában, mutogat. Amúgy az elején bevoltam sz*rva, minden honnan azt hallani, hogy a sírásából tudni fogod mi a baja. Hát én soha nem tudtam a sírásait megkülönböztetni, szerintem ha éhes vagy álmos volt ugyanúgy sírt. Nekem ilyenkor inkább az idő segített, iszsz baba volt, ha éhes volt akkor is kb 3-4 óránként evett, amikor már kialakult egy rendszer, hogy mikor fáradt akkor egyszerűbb volt kikalkulálni, hogy miért sír.
2020. máj. 1. 00:11
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat :)
2020. máj. 1. 13:45
 8/8 anonim ***** válasza:
7 hos koraban en mar ezt ereztem. Most 10 hos. De gondolom majd ha jon egy fejlodesi ugras vagy ilyesmi amikor majd megint nem ertek semmit😂 de most nagyon jo :)
2020. máj. 1. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!