Ha örökbe szeretném adni a hamarosan születendő gyermekem arról tudnia kell a gyerek apjának?
Persze, hogy tudnia kell.
Ha te nem akarod nevelni, akkor első körben az merülne föl, hogy ő nevelje. Nem is értem, miért nem kérdezed meg, ha 99%, hogy úgysem akarná nevelni. Ha meg mégis vállalná, csak jobb helye lenne az apjánál, aki szereti őt és vállalná, mint random idegeneknél. Vagy a gyerektartás fizetését akarod elkerülni?
Ha már van apasági, akkor nyilván kell a beleegyezése...
De ha titokban is csinálod, mert nincs apasági, később te ütheted meg magad csúnyán, mert szerintem perelhet, ha nincs róla papírod, hogy tudomása van a gyerekről, de le mond róla.
De szerintem nem sok ügyvéd járkál itt, kérdezz meg egyet, az a biztos.
És ha x év múlva meggondolja magát az apa, és megkeres, mit mondasz, hol a gyerek?
Ezt azért nagyon gondold át, és megfelelő fórumon érdeklődj a lehetőségekről, nem így.
Amúgy értem, hogy szemét apa, akit nem érdekli a gyereke, de ezek szerint téged se nagyon, már bocs.
Ha hivatalosan nem ő az apja, a gyerek anyakönyvi kivonatában fiktív apa szerepel, akkor pont semmi köze hozzá, hogy mit csinálsz a gyerekkel. Nem kell tudnia róla. Már a kórházból sem viszed haza és kész.
Ha tett apasági nyilatkozatot, akkor nem csak hogy tudnia kell róla, hanem neki is bele kell egyeznie.
Inkabb adja orokbe a gyereket 6-os, minthogy lelki nyomorekka tegye!
Erdekes modon azt eliteljuk, hogyha egy no lemond a babajarol, de azt meg tamogatjuk, hogyha valakinek nem lehet gyereke, fogadjon orokbe.
Jaja, de honnan fogadjon orokbe, ha senki nem ad orokbe, ugye :)
A kerdezo biztos vagyok benne, hogy ezerszer atragta es nem veletlenul jutott ide. Inkabb legyen eselye a gyereknek egy normais eletre, minthogy szenvedjen a kerdezonel.
"Az apja igazából leszarja, ha én nem kerestem sosem érdeklődött."
1-es: ez szerinted azt jelenti, hogy "jobb helye lenne az apjánál, aki szereti őt és vállalná" ???? Mert szerintem még véletlen sem.
Kérdezö: keress fel egy ügyvédet, aki értelmes választ tud adni, mert egy csomó olyan részlet van, ami fontos lehet.
Ha nincs apasági nyilatkozat, akkor könnyebb a helyzet, de mindenképpen szakember véleményére van szükség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!