Örökbe fogadásnál mit néznek ?
Mit jelent az elfogadó család? Ha 12 éves, roma, szívbeteg, értelmi sérült gyereket is elfogadtok, akkor amíg megírják a papírt.
Egyébként azt nézik, anyagilag képesek vagytok -e eltartani egy gyereket. Lesz-e szobája, van-e pénz esetleges fejlesztésre, diétára, stb.
10,5,3 évesek a gyerekeink ha bele is fognánk akkor se egyből kapnánk …. mivel a legkisebbtől 2 évvel fiatalabb babát/ kisgyereket kaphatunk csak így mi is kicsiben gondolkozunk . 3 gyerekből 2 diétás 1 asthmás tudom milyen egy “ beteg “ gyerekkel . Plusz a többi fejlesztésre járni mert jàrtunk/járunk is félévente .
4 szobánk van mindegyik 12+ nm-er gondolom ez se gond mert ahogy olvastam 6-8 nm kell egy gyereknek azt nézik. Én még most mentem vissza dolgozni másfél éve de váltani szeretnék ugyhogy mire nálunk ez szóba jön az legalább 1-2 év biztosan lesz .
Csak előre érdeklődünk.
Pszichológiai vizsgálat is van.
Miért szeretnél 3 (beteg) saját gyerek mellé egy negyedik örökbefogadottat?
6-os ! Milyen anyagi feltetelre gondoltal ? Marmint mit szurtel le az irasbol? Ferjem 750/800 ezret keres van hitelunk boven …. nekem kb ha csaladit is nezzuk akkor olyan 300 ezer ft jon be .
Ilyenkor csak azt nezik hogy mennyi egy csalad ossz jovedelme vagy a kiadasokat is be kell adni hogy mit mennyit fizetunk ? szamlakat kell mutatni? tudom lehet butasag de nem szeretnenk tudatlanul oda menni …..
5!
Sajnos egeszsegugyi gondok miatt nem tudok ujabb babat kihordani / de mindig is “ nagy “ csaladot terveztunk a ferjemmel . Ezert is szeretnenk orokbe fogadni es sajatunkent szeretni egy kis/babat/gyereket . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!