Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Örökbe fogadásnál mit néznek ?

Örökbe fogadásnál mit néznek ?

Figyelt kérdés
Mekkora házban élünk ? Hány szoba van ? Mennyi a keresetünk ? Ha van hitel azt is nézik ? Mennyi marad egy hónapban meg élhetésre ? Autó? Ha van vérszerinti az kizáróok , tovább kell várni? Mennyi egy elfogadó család leghosszabb várási ideje ? Köszönöm

nov. 14. 17:48
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én csak arra tudok válaszolni, hogy vérszerinti gyerek nem kizáró ok, sőt. Ismerősömék így könnyebben kaptak gyereket. Bár így is 3 évet vártak. De ők fél év alatti babát akartak, minél kisebb, annál nehezebb hozzá jutni. Amúgy nekik van hitelük és nincs autójuk, ha az ez segít vmit.
nov. 14. 17:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A házat nézik,mert számít a négyzetméter. Meg van szabva,mennyinek kell jutnia a gyerekre.
nov. 14. 18:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent az elfogadó család? Ha 12 éves, roma, szívbeteg, értelmi sérült gyereket is elfogadtok, akkor amíg megírják a papírt.

Egyébként azt nézik, anyagilag képesek vagytok -e eltartani egy gyereket. Lesz-e szobája, van-e pénz esetleges fejlesztésre, diétára, stb.

nov. 14. 19:19
 4/9 A kérdező kommentje:

10,5,3 évesek a gyerekeink ha bele is fognánk akkor se egyből kapnánk …. mivel a legkisebbtől 2 évvel fiatalabb babát/ kisgyereket kaphatunk csak így mi is kicsiben gondolkozunk . 3 gyerekből 2 diétás 1 asthmás tudom milyen egy “ beteg “ gyerekkel . Plusz a többi fejlesztésre járni mert jàrtunk/járunk is félévente .

4 szobánk van mindegyik 12+ nm-er gondolom ez se gond mert ahogy olvastam 6-8 nm kell egy gyereknek azt nézik. Én még most mentem vissza dolgozni másfél éve de váltani szeretnék ugyhogy mire nálunk ez szóba jön az legalább 1-2 év biztosan lesz .

Csak előre érdeklődünk.

nov. 14. 19:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológiai vizsgálat is van.

Miért szeretnél 3 (beteg) saját gyerek mellé egy negyedik örökbefogadottat?

nov. 14. 22:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen anyagi feltételek mellett, ha a betegségekre és a származásra is elfogadók vagytok, kaptok gyereket.
nov. 14. 22:30
 7/9 A kérdező kommentje:

6-os ! Milyen anyagi feltetelre gondoltal ? Marmint mit szurtel le az irasbol? Ferjem 750/800 ezret keres van hitelunk boven …. nekem kb ha csaladit is nezzuk akkor olyan 300 ezer ft jon be .

Ilyenkor csak azt nezik hogy mennyi egy csalad ossz jovedelme vagy a kiadasokat is be kell adni hogy mit mennyit fizetunk ? szamlakat kell mutatni? tudom lehet butasag de nem szeretnenk tudatlanul oda menni …..

nov. 15. 20:55
 8/9 A kérdező kommentje:

5!

Sajnos egeszsegugyi gondok miatt nem tudok ujabb babat kihordani / de mindig is “ nagy “ csaladot terveztunk a ferjemmel . Ezert is szeretnenk orokbe fogadni es sajatunkent szeretni egy kis/babat/gyereket . :)

nov. 15. 20:57
 9/9 A kérdező kommentje:
????
nov. 17. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!