A jog szerint vérszerinti gyerek vagy örökbefogadott?

Figyelt kérdés

Egy olyan kérdésem lenne hogy a feleségem és én gyereket akartunk. a feleségem egy spermadonortol adott minta utàn lett terhes és született egy kislànyunk lombikprogrammal. A kérdésem az hogy tudom hogy nem én vagyok a vérszerinti apja. De a jog annak minősíti vagy örökbefogadott gyereknek?

A vàlaszt előre is köszönöm

2022. nov. 18. 18:27
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Engem örökbefogadtak, 20 évesen vágtam bele a folyamatba, végigcsináltam. Nyoma sincs, csak bennem hogy valaha így éltem.

Nálunk én 18 fölött és az örökbefogadó is beleegyezett. Vagy is csak az apuka, az anyuka nem volt beszámítható

2023. júl. 3. 20:16
 22/23 anonim ***** válasza:

Ugyanannyi joga van egy vér szerinti gyermeknek, mint egy örökbefogadottnak, ezért maga a kérdés nem túl megalapozott.

A születési anyakönyvi kivonatból sem derül ki, hogy valaki örökbefogadott gyermek-e, sem sehonnan máshonnan, tehát jogilag ez a tényező nem releváns, ez csak érzelmileg, pszichésen lehet fontos.

2023. júl. 5. 08:06
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Örökbefogadottnak semmiképp sem fog minősülni egy lombikból származó gyermek.
2023. júl. 5. 08:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!