Vér szerint gyerek mellé örökbefogadott kistesó. Milyen problémákat / feszültséget okoz vagy okozott ez nálatok a gyerekek között?
Alapjáraton mindig a kicsivel van kivételezés. Attól is függ, hány éves a nagy, mennyi idős a kicsi. Ha már túl nagy ahhoz a nagy, hogy megpróbáljátok azt mondani neki, hogy saját, akkor mindenképp ugye tudni fogja, hogy örökbefogadott. Lehet úgy is csinálni, hogy ha még pici, hogy nem mondod el, habár nem tudom, melyik a jobb.
Teljesen természetesen kezeljétek a dolgot, mintha édestestvérek lennének, és akkor nem lesz gond. Ha még csak gondolkodtok rajta, a nagyot korának megfelelően vonjátok be. El kell neki magyarázni, hogy mi is folyik a családban, és őt is vigyétek el a kistesó kiválasztására, megismerkedésére. Ha hozzá van szoktatva a gondolathoz, olyan lesz neki, mintha terhes lenne anyuka, és ugyanúgy felkészül a kistesóra. Meg kell próbálni úgy viselkedni mind a kettővel, mintha mind a kettő saját gyerek lenne. (Én ebben nem vagyok tapasztalt, de csak így működhet szerintem jól)
Az örökbefogadás egy nagyon szép dolog, mindig örülök neki, ha arról hallok, hogy valaki örökbefogad egy gyermeket. Sok sikert!
Én látok olyat az ismerőseim között, akiknek több (2-3)nem örökbefogadott gyermekük van, hogy néha még köztük is tesznek különbséget. Vagy hogy egyik anyu kedvence, másik apué..
Szerintem ha úgy álltok hozzá, hogy alapból nem tesztek kivételt és ezt az értékrendet adjátok tovább, akkor nem lehet ebből gond, max annyi, amennyi 2 vér szerinti testvér között is előjönne.
Egyébként a Tegyesznél vagy ahol örökbe fogadtátok, ott nem kérdeztétek meg? Biztos sok példát tudnak mondani illetve tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!