Szerintetek gyerekek számára elfogadható az alkoholmentes vagy a nagyon gyengén alkoholos pl. Radler sör ivása?
Hány éves gyerek? Nem mindegy. Az 5 éves fiamnak nem engedném, max megkostólni.
A 12 éves nevelt lányom ivott már alkoholmenetes gyümölcsös sört, azt nem hinném hogy tragédia.
Na jöhet a lepontozás a szuper és egészségesen élő anyukáktól!
2 és fél éves a fiam, havonta 1 alkalommal iszunk alkoholmentes ízesített sört, ekkor kap egy fél kávés pohárnyit ő is! Ami kb. 2 korty neki. Nincs rá szoktatva se, de baja se lesz tőle! Jobb, mintha heti szinten kólával tömném!
De ennél többet én se adok neki... Ha egy 8-10 évesről van szó, annak adnék egy pohárral is.
Gyerek koromban a keresztapám sokszor megitatott velem 1 pohár alkoholos sört, mikor nem voltak ott anyumék. Semmi bajom nem lett tőle és még alkohlista se lettem.
de 5-ös, miért kell neki mindenképpen vagy sört vagy kólát adni? valami egészségügyi oka van hogy sört akartok neki adni?
nem szuper egészséges anya vagyok csak nem értem miért kellene mesterséges, cukrozott vagy szénsavas dolgokat itatni vele..ott a víz, vagy ha mindenképpen valami ízesített dolgot inna akor adok neki limonádét, házi szörpöt esetleg bolti gyümölcs levet...de miért kéne kólát adni ami köztudottan egészségtelen, vagy sört ami a felnőttek itala?
Komolyan nem értem, nem cinizmusból kérdezem, esetleg a gyerek kérte hogy adjatok neki vagy mi?
Ezt úgy írod 5-ös, mintha két lehetőség volna, vagy alkoholmentes sör, vagy kóla.
Az én férjem orvos, és egyszer meséltem neki, hogy adtam szénsavas ásványvizet a 2 évesünknek, és nagyon ízlett neki, ő meg azt válaszolta rá, hogy sokat ne, mert a gyerekgyógyászat profjuk felhívta rá a figyelmüket anno, hogy minden, ami szénsavas, baromira káros a gyerek fejlődő csontozatára. Ő szépen, tudományosan tudta előadni, én csak így, de ez volt a lényeg.
Szóval az alkholmentes sörrel a legnagyobb bajom a szénsav.
A kicsit alkoholos adása meg ne legyen már kérdés, egyértelműen NEM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!