én is ezt nem értem, úgy tekintetek erre a sör kérdésre, mintha társadalmilag az lenne az elvárt, hogy egy gyerek 5 év felett legalább havonta egyszer igyon vagy sört vagy kólát :) csak én nem értem a létjogosultságát ennek a kérdésnek? :)
2014. ápr. 1. 15:14
12/22 anonim válasza:
Többen írják, hozzászólásban, hogy alkoholost is adnak azt tilos, mert megöli az agysejteket, egy korty is. Sok kicsi, sokra megy. Náluk ráadásul hatványozottabban árthat, mert folyamatosan alakulnak az agyi kapcsolatok. Logika, motoros képességek. Az alkoholista felnőttek is azért butulnak el. Lehet írni, hogy én is ittam nem lett bajom, csak lehet okosabb, ügyesebb lett volna, ha nem issza. Én 14 éves kor előtt nem engedném, bár pici még a fiam könnyű mondani. Persze mindenki maga dönt, de ha nem veri a fejét a falba, mert annyira kell neki, akkor ne adj, vagy csak alkoholmentes változatot.
2014. ápr. 1. 15:49
13/22 anonim válasza:
Időnként lehet neki adni, de miért tennéd? Cukros, szénsavas szarság. Rendszert biztos nem csinálnék belőle, de alkalomadtán nem tiltanám.
2014. ápr. 1. 15:51
14/22 anonim válasza:
Ja és természetesen az alkoholmentes változatra gondoltam. Alkoholosat gyereknek adni TILOS, mivel idegméreg! A kisgyerek agya hatványozottabban érzékenyebb az alkoholra, mint a felnőtté.
2014. ápr. 1. 15:52
15/22 anonim válasza:
5-ös válaszoló vagyok.
" Jobb, mintha heti szinten kólával tömném! "
Ezt azért írtam így, mert mások kólával tömik a gyereküket, ami a legkárosabb üdítő. Nem írtam, h mindenképp kell neki adni az egyiket! Igen, a fiam kérte, h megkóstolhassa és mivel mi havonta egyszer iszunk ilyet, keményen 1-1 dobozzal a férjemmel így szokott belőle kapni egy fél kávés pohárnyit.
A fiam csak vizet iszik, se gyümölcs levet, se teát nem iszik. Ezért úgy gondolom, h az a havi 2 korty nem árt neki.
Remélem érthetően leírtam... -.-"
2014. ápr. 1. 16:25
16/22 anonim válasza:
9-es vagyok.természetesen én is alkoholmentesre gondoltam!értem én,h a szénsav káros,én is tudom,de ha valamit mértékletesen fogyasztasz,nem hiszem,h akkora problémát okozna.
2014. ápr. 1. 21:15
17/22 zabmester válasza:
Az alkoholmentestől nem hinném, hogy nagyobb baja lenne, mint egy sima bubis üdítőtől. Persze, a szénsav sem egészséges, de azért annyira nem tartom problémásnak, feltéve, hogy nem napi szinten iszik valaki ilyesmit. Ha alkalmanként kap egy kis kóstolót a gyerek az alkoholmentes sörből, azt én elfogadhatónak tartom. De ilyen gyümölcsös, alacsony alkoholtartalmú sört nem adnék neki, az maximum egy felnőttnek kevés, de egy gyereknek az is bőven sok.
2014. ápr. 2. 10:58
18/22 anonim válasza:
Alkoholos italt nem itatnék gyerekkel (kisgyerekkel). Alkoholmentes sörbe belekortyolhatna, abban semmi olyan nincs, ami problémát jelentene.
Pedig nem vagyok szuperanya. Ezt egyeseknek írom...
2014. ápr. 2. 13:16
19/22 anonim válasza:
5-ös, így már értem, csak tényleg nem értettem azt hittem orvos mondta hogy igyon vagy ő direkt kérte hogy ihasson...
lényeg a lényeg én úgy gondolom, hogy ne igyon cukros-szénsavas üdítőt a gyerek, szülinapon meg ilyen eseményeken rostos gyümölcs levet (tudom hogy az is cukros) vagy limonádét, házi szörpöt, egyébként meg lehetőleg vizet...a kóla és a sör (akár alkoholos akár alkohol mentes) ki van csukva az én háztartásomból, én sem iszom ilyesmit...ha a suliban iszik azt meg úgysem tudom megtiltani, de addigra már 13-14 lesz (remélhetőleg)
2014. ápr. 2. 13:27
20/22 anonim válasza:
Miért kell lepontozni?azért,mert kéthetente kapnak a gyerekek egy doboz alkoholmentes-gyümölcsös sört üdìtő helyett?!a többi ivàskor vizet isznak.aki lepontozgat,az menjen a búsba!!!okoska!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!