A jog szerint vérszerinti gyerek vagy örökbefogadott?
Egy olyan kérdésem lenne hogy a feleségem és én gyereket akartunk. a feleségem egy spermadonortol adott minta utàn lett terhes és született egy kislànyunk lombikprogrammal. A kérdésem az hogy tudom hogy nem én vagyok a vérszerinti apja. De a jog annak minősíti vagy örökbefogadott gyereknek?
A vàlaszt előre is köszönöm
A jog nem tesz különbséget az örökbefogadott és a vérszerinti gyerek közt, ugyanannak számít mindkét esetben.
1. Ha örökbefogadtok egy vadidegen gyereket, az örökbefogadás életvelépésével a gyerek a jog szerint vérszerinti gyereknek számít.
2. A spermadonor segítségével született gyerek szintén vérszerinti gyerek, amennyiben az apa tudott erröl a tényröl.
Utólag visszalépni nem lehet egyik esetben sem.
A lombikprogram kezdetekor elmondták, a donortol származó gyerek is a ti verszerinti gyereketeknek fog számítani. Ha nem lettetek volna házasok, a beavatkozás előtt elmondták volna, hogy köteles vagy apasagi nyilatkozatot tenni.
Tehát igen, jogilag verszerinti, biológiailag nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!