Őrültség lenne azért megszülni a gyereket, hogy örökbeadjam?
Minden barátnőme szerint butaság azért kitenni a testemet a terhességnek és a szülésnek, hogy szülés után rögtön lemondjak a gyerekről. Főleg azok vannak ezen a véleményen, akiknek már van gyerekük, végigcsinálták a terhességet, a szülést és a szülés utáni lábadozást, így tudnák miről beszélnek. Egyöntetűen azt mondják, hogy ha nem tartom meg akkor kár elviselniba rosszulléteket, a hormonális és testi változásokat és az óriási fájdalmakkal járó szülést, inkább jobb döntés az abortusz.
Nekem talán könnyebb lenne a tudat, ha tudnám hogy él és növekedik valahol, de hogy őszinte legyek mélyen abban reménykedem, hogy idővel megkereshetem és talán vissza is kaphatom vagy legalább jó kapcsolatban leszünk később. De kb.mindenki szerint ha most eldobom , gyűlölni fog (erre látok is realitást, én sem vagyok kíváncsi az apámra, aki kiskoromban elhagyott minket). És persze a nevelőszülők sem szeretik ha a szülő bekavar.
Szóval az abortusz lenne a legtisztább megoldás ugye?

Ezt te döntsd el, nyilván az újszülöttet tuti hogy egyből örökbefogadják hisz rengeteg ember várakozik a “ lehetőségre”
Viszont ha örökbe adod akkor teljesen mondj le róla és hagyd hogy egy olyan családban legyen ahol boldog, megkapja amit kell stb, ne avatkozz bele az életébe akkor amikor már felnő és “nincs vele gond” a nevelőszülők majd eldöntik hogy elmondják az örökbefogást vagy sem.
Ha pedig ezt nem tudod elfogadni sajnos az abortusz marad…
Nem tudom hogy “csúszott”
Be ez a terhesség, de máskor próbálj meg a legjobban védekezni ha sajnos nem tudsz felnevelni egy gyereket.
Sok sikert bármelyik variációt választod!

Igaza van a barátaidnak.
Ez meg: "mélyen abban reménykedem, hogy idővel megkereshetem és talán vissza is kaphatom vagy legalább jó kapcsolatban leszünk később"
nagyon nem reális, sőt, valszeg kicseszés a gyerekkel szemben.
Tudom hogy szar helyzetben vagy, de tervezd inkább a jövőt; tegyél meg mindent hogy jobb anyagi körülményeid legyenek, és keress egy társat aki szintén el tud tartani egy gyereket, és alapíts akkor családot. Örökbe adni egy gyereket akit amúgy szeretnél, tönkre fog tenni lelkileg. A bizonytalanság, hogy jaj mi van vele, jól van-e, mikor láthatod, stb. Örökre tüske maradna benned, ahelyett lezárnád a dolgot egy abortusszal.

18# vannak szociális segítséget nyújtó szervezetek, illetve addig beköltözhet ne anyaotthon am is, illetve ha talál örökbefogadó szülőket, akkor valószínű támogatni fogják terhesség alatt.
El kell menni és ilyennel foglalkozó személlyel kell beszélni!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!