Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Őrültség lenne azért megszülni...

Őrültség lenne azért megszülni a gyereket, hogy örökbeadjam?

Figyelt kérdés

Minden barátnőme szerint butaság azért kitenni a testemet a terhességnek és a szülésnek, hogy szülés után rögtön lemondjak a gyerekről. Főleg azok vannak ezen a véleményen, akiknek már van gyerekük, végigcsinálták a terhességet, a szülést és a szülés utáni lábadozást, így tudnák miről beszélnek. Egyöntetűen azt mondják, hogy ha nem tartom meg akkor kár elviselniba rosszulléteket, a hormonális és testi változásokat és az óriási fájdalmakkal járó szülést, inkább jobb döntés az abortusz.

Nekem talán könnyebb lenne a tudat, ha tudnám hogy él és növekedik valahol, de hogy őszinte legyek mélyen abban reménykedem, hogy idővel megkereshetem és talán vissza is kaphatom vagy legalább jó kapcsolatban leszünk később. De kb.mindenki szerint ha most eldobom , gyűlölni fog (erre látok is realitást, én sem vagyok kíváncsi az apámra, aki kiskoromban elhagyott minket). És persze a nevelőszülők sem szeretik ha a szülő bekavar.

Szóval az abortusz lenne a legtisztább megoldás ugye?

2022. okt. 12. 14:24
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
82%
Én személy szerint az abortuszt választanám!
2022. okt. 12. 15:18
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Ezt te döntsd el, nyilván az újszülöttet tuti hogy egyből örökbefogadják hisz rengeteg ember várakozik a “ lehetőségre”

Viszont ha örökbe adod akkor teljesen mondj le róla és hagyd hogy egy olyan családban legyen ahol boldog, megkapja amit kell stb, ne avatkozz bele az életébe akkor amikor már felnő és “nincs vele gond” a nevelőszülők majd eldöntik hogy elmondják az örökbefogást vagy sem.

Ha pedig ezt nem tudod elfogadni sajnos az abortusz marad…

Nem tudom hogy “csúszott”

Be ez a terhesség, de máskor próbálj meg a legjobban védekezni ha sajnos nem tudsz felnevelni egy gyereket.

Sok sikert bármelyik variációt választod!

2022. okt. 12. 15:59
 13/29 anonim ***** válasza:
43%
Ha már ez forog a fejedben, hogy örökbe adod, akkor sztem ez lenne a legjobb döntés. Hidd el, hogy az ember lelke belebetegszik az abortuszba, jó lesz a tudat, hogy adtál neki egy esélyt. És ne így fogd fel, hogy ha nem tartod meg, hiába hoztad meg az áldozatot, hogy hiába tetted ki a tested a változásnak. Úgy kell fel fogni, hogy te mint szülőanyja, ezt az áldozatot meg kell hozd a gyermekedért, ő már egy kis élet, ha más nem tudsz tenni, nem tudod felnevelni, ez a legtöbb, legnemesebb dolog amit tehetsz a gyermekedért. Az abortusz a legrosszabb döntés, hogy még esélyt sem adsz a gyereknek!!
2022. okt. 13. 07:22
 14/29 anonim ***** válasza:
91%
Mondhatunk itt bármit, neked kell döntened. Nincs jó, vagy rossz döntés. Szerintem a lényeg az, hogy bármelyik utat is választod, el kell tökélned, hogy a TE számodra az volt a legjobb döntés. És nem egész életedben ezen rágódni. Bármit is teszel, utána zárd le, és ebből tanulva építsd fel az új életed. De ezt teljesen hagyd magad mögött, és ha mégis megszülöd, el kell engedned.
2022. okt. 13. 10:36
 15/29 Nickey válasza:
50%
Szia, irtam neked privátban.
2022. okt. 13. 11:58
 16/29 anonim ***** válasza:
47%

Igaza van a barátaidnak.

Ez meg: "mélyen abban reménykedem, hogy idővel megkereshetem és talán vissza is kaphatom vagy legalább jó kapcsolatban leszünk később"

nagyon nem reális, sőt, valszeg kicseszés a gyerekkel szemben.

Tudom hogy szar helyzetben vagy, de tervezd inkább a jövőt; tegyél meg mindent hogy jobb anyagi körülményeid legyenek, és keress egy társat aki szintén el tud tartani egy gyereket, és alapíts akkor családot. Örökbe adni egy gyereket akit amúgy szeretnél, tönkre fog tenni lelkileg. A bizonytalanság, hogy jaj mi van vele, jól van-e, mikor láthatod, stb. Örökre tüske maradna benned, ahelyett lezárnád a dolgot egy abortusszal.

2022. okt. 13. 17:48
 17/29 anonim ***** válasza:
63%
Kedves Kérdező! Biztos, hogy az örökbeadás egy hihetetlenül nehéz döntés, de még mindig jobb, mint az abortusz. Igen, sajnos lehet, hogy haragudna rád a gyereked, de az is lehet, hogy később megértené, hogy neked köszönheti az életét. Az abortusz nem feltétlenül az az út, amely röviden lezárja ezt a helyzetet. Vannak nők, akik úgy érzik, ez volt a megoldás, de vannak olyanok is, akik lelkileg komolyan szenvednek miatta. Persze az örökbeadás is egy nagyon nehéz döntés lelkileg. Érdemes azonban átgondolni azt, hogy a nyílt örökbefogadás esetében az örökbeadó anya megismerheti az örökbefogadó szülőket. Aki úgy dönt, hogy tudni szeretne a gyerekéről a későbbiekben is, az is megoldható. Minden jót kívánok, és jó döntést!
2022. okt. 16. 17:37
 18/29 anonim ***** válasza:
80%
#17. Mind szép és jó, amit leírtál, de arra kérdésre miért nem válaszol egyik abortuszellenes sem, hogy KI TARTJA EL A KÉRDEZŐT A TERHESSÉG ALATT? Ugyanis máról holnapra él a kérdező, hogyan oldja meg a megélhetést a várandósság, szülés, és a szülés utáni 6 hét alatt?
2022. okt. 17. 08:15
 19/29 anonim ***** válasza:
16%

18# vannak szociális segítséget nyújtó szervezetek, illetve addig beköltözhet ne anyaotthon am is, illetve ha talál örökbefogadó szülőket, akkor valószínű támogatni fogják terhesség alatt.

El kell menni és ilyennel foglalkozó személlyel kell beszélni!

2022. okt. 17. 08:26
 20/29 anonim ***** válasza:
83%
#19 az ilyen nem megy egyik pillanatról a másikra. Az ilyen szervezetek elsősorban olyanoknak segítenek, akik meg akarják tartani a babát. Annyira bírom hogy a “biztos segítenek majd” elven gyakorlatilag embereket életét lazán a nyomorba tanácsolják.
2022. okt. 17. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!