Ha nem lehetne saját gyereked örökbe fogadnál?
29
A válaszadók nem ugyanazok a személyek szerintem
Nekem amúgy van tapasztalatom egy roma testverpár örölbefogadásával.
Az idősebb gyerek értelmiségi a másik börtönben ül betörésért…
De màr gyerekkorában féltem tőle ( egyidős velem )
4 és 1 évesek voltak az örökbefogadáskor.
Biztos van más is.. de a habitus nem tanult dolog…
De ezt szerintem mindenkinek fel kell tudni mérni magában, hogy mit is bírna..
És nem baj, ha nem
Mi most fogadtunk örökbe egy újszülött babát.2 hetesen hoztuk haza a kórházból.Már 3 hónapos.
6 évig voltunk a meddőség világába.5 év majdnem mire végre lett a lányunk
Igen, mindig is érdekelt a téma, az örökbe.hu-t rendszeresen olvasom.
A szakmám miatt amúgy is kapcsolatban vagyok kisebbségi (cigány) gyerekekkel, úgyhogy a körülményekkel és nehézségekkel is úgy gondolom, hogy az átlagnál jobban tisztában vagyok, bár nyilván saját tapasztalatom nincs roma gyerek öf témában.
Volt rá esély, hogy nehezebben jön majd össze a vérszerinti gyerek. Akkor beszélgettünk erről a férjemmel. Ő ellene volt. Azt mondta, akkor inkább nem akarna gyereket. Így ez patthelyzet lett volna. Én magamtól biztos elindultam volna az úton, de annak úgy értelme nem lett volna, ha a férjmre erőltetem ezt. Szóval nem tudom a valóságban mi lett volna a vége.
Roma gyerekekről én is hallottam ilyet, hogy az adoptált testvérpárból egy rossz útra tért.
De én mégis azt gondolom, hogy ez nem intézhető el annyival, hogy lám, kiütközik a vér.
Inkább az lehet emögött, és én emiatt nem mertem volna roma gyereket vállalni, hogy már kicsi kortól annyi előítélet érheti, nemcsak mert roma, hanem adoptált. Erre bár igyekeznek felkészíteni az adoptáló szülőket, ezt nem olyan egyszerű kezelni. Ő pedig, hacsak nem roma szülők fogadják örökbe, a külsejével is kiüt a családból.
Szóval mire a legsérülékenyebb korszakába, a kamaszkorba lép, addigra tele lehet sérelmekkel, és valószínűleg könnyebb lesz úgymond a fajtájához húzni, velük bandázni, mert ott biztosan nem nézik őt ki, befogadják. Aztán mit lát ebből a kívülálló? "Tessék, hiába nevelték tisztességes emberek, csak kijött a vére!"
Vajon miért tudtam,hogy arra fog a kérdés kiéleződni,hogy mi van a roma gyerekekkel? :D
SEMELYIK gyerek amelyik intézetbe kerül nem egy angyalka,nem egy jól nevelt gyerek,MERT pont azért került oda hogy ne a rossz környezetben,a rossz szülőkkel legyen.
Nagyon-nagyon ritka,hogy a megboldogult szülők gyerekeit nem a nagyszülők vagy a kereszt szülők (vagy valamelyik közeli rokon) neveli és fogadja be,ezek lesznek a "jó" gyerekek akik jó környezetből szakadtak ki.
Na most..nem csak rossz roma szülő van,minden származás tartogat magában aljadékot DE azok a gyerekek nem érdemlik meg,hogy ŐK legyenek lenézve ezért! Nem ők akartak oda születni,nem ők akartak rossz példa mellett élni és tapasztalni dolgokat.
A fehér és a barna bőrű gyerek egyformán formálható.Semmilyen "genetika" (szedj már elő valami nők lapjás f*szságot..) nincs ami valakiből tolvajt,gyilkost vagy bármi rosszat csinálna..
Megfelelő neveléssel egy EGÉSZSÉGES gyermek minden származásból jó ember lehet.
Fehérbőrű és sötét bőrű is lehet autista,ADHD-s,dankóros,mindenféle problémával küzdő gyerek,de erről megint csak nem ők tehetnek.Ezt dobta a gép,nekik is együtt kell ezzel élni,és nem egyszerű.
Akinek ilyen elő ítéletei vannak az gyereket se vállaljon,mert egészséges,gazdag,fehérbőrű szülők gyereke is ugyan úgy lehet nem normális.Az autizmus,az ADHD,az Asperger-szindróma,semmi nem válogat bőrszín szerint,és a saját méhedből jött gyermek is ugyan úgy tartogathat problémákat..
Fel kell mindenre készülni,vagy pedig nem kell gyereket vállalni.
Örökbe fogadni meg végképp nem kell,ha valakiben egy csepp elő ítélet is van bárkivel szemben.(nem kell ehhez bőrszín sem,talál a rossz ember magának mindig valamit amibe kifogást találhat..)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!