Más szerint is kicsit 'igazságtalan' ez így, vagy csak szerintem?
Előre is leszögezném, hogy heteroszexuális nő vagyok, boldog házasságban, tehát közvetlenül nem érint, csupán egy ideje ezen töprengek, ezeket látom a közösségi médiában (főleg instagramon).
Mondhatni 'igazságtalan'nak tartom azt, hogy két meleg férfi, akik szeretik egymást, vagy csak borzasztó nehézségek árán, vagy egyáltalán nem tud örökbe fogadni gyermeket, és együtt, szeretetben nevelni.
Ellentétben a nőkkel, akik elmennek egy lombikra, egy random 'férfitól' lesz egy gyerekük és élnek, mint Marci hevesen a barátnőjükkel, egy családként, gyermekkel, mindenféle örökbe fogadási procedúra nélkül..
Nem sajnálom tőlük, félre értés ne essék, csak számomra ez annyira nem fair a férfiakkal szemben. Oké, Ők nem tudnak szülni, ezzel tisztában vagyok. Nem azt mondom, hogy legyenek lekorlátozva a leszbikusok ezen a téren, de na, értitek.
Nektek mi a véleményetek erről?
( NEM vitaindító poszt, aki maximálisan negatívan vélekedik erről, annak NINCS ITT HELYE! )
Köszönöm! :)
20as Egy szóval nem mondtam, hogy vegyük el az apjától. Hisz ő már egy természetes családba született bele. És szerintem összehasonlíthatatlan ha valakit egy férfi nevel fel, aki a saját apja, minthogy két férfi...
Nem mindegy hogy milyen nemű ember neveli. Hisz egy gyermek fejlődése során az azonos nemű szülő a mintaadó szülő az ellentétes nemű pedig a motiváló szülő.
(Nagyon leegyszerüsítve a mintaadó szülő az üzlet, a motiváló szülő vásárolja be a tulajdonságokat.)
De ez az egyensúly teljesen felborul azonos nemű partnerek esetén.
"Vajjon nincs-e egy gyermeknek joga ahhoz, hogy egy természetes családban nőjön fel?" - vajon nincs egy gyermeknek joga ahhoz, hogy egy CSALÁDBAN nőjön fel? Igazad van, inkább hagyjuk csak az állam kegyeire, az sokkal jobb neki. Ja, nem.
A #21-es hsz-hez meg, attól még, mert az örökbefogadó szülők történetesen azonos neműek, a családban lehet ellentétes nemű rokon. Nekem a testvérem ellentétes nemű, illetve hát, jobb esetben azért örökbefogadás esetén is léteznek ám nagyszülők, nagymama-nagypapa, lehetnek nagynénik és nagybácsik, unokatestvérek, stb, de ha nem is rokonokról beszélünk, lehetnek barátok, akik ellenkező neműek és példával szolgálhatnak. Elvégre normális esetben közösségen belül él az a család, találkozik másokkal, van kapcsolata a külvilággal, nyilván talál az a gyerek megfelelő mintát magának.
Egyet értek a #21essel.
#22: Ennyi erővel bízhatjuk állatokra is a gyermekeket,majd talál magának ember mintát.
Ez nem homofobia kategória, hanem csak simán ezt osztotta a természet.
Hiszen ez nem csak a homoszexuálisoknál van így, hanem a heteroknál is. Ha nő vagy, és gyereket akarsz, csak hozzá kell jutnod egy kis spermához, és voilá, már növekszik is benned a gyerek, míg ha a férfiak akarnak apák lenni akkor keresniük kell egy nőt, elérni hogy a nő beléjük szeressen, annyi időt tölteni vele amíg a kapcsolat megszilárdul, és a nő is elkezd vágyni a gyerekre, majd ténylegesen belevágni a dologba.
Amúgy minden itteni homofobnak ezúton manifesztálok 2 nap f0sást.✌️
#25 Akkor már férfi se mehessen gyerek közelébe, mert a pedok több mint 90%a férfi, szexualitastol függetlenül.
Na mi van, így talán nem is olyan jó móka a "gyerek érdekében" diszkriminálni embereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!