Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Más szerint is kicsit 'igazság...

Más szerint is kicsit 'igazságtalan' ez így, vagy csak szerintem?

Figyelt kérdés

Előre is leszögezném, hogy heteroszexuális nő vagyok, boldog házasságban, tehát közvetlenül nem érint, csupán egy ideje ezen töprengek, ezeket látom a közösségi médiában (főleg instagramon).

Mondhatni 'igazságtalan'nak tartom azt, hogy két meleg férfi, akik szeretik egymást, vagy csak borzasztó nehézségek árán, vagy egyáltalán nem tud örökbe fogadni gyermeket, és együtt, szeretetben nevelni.

Ellentétben a nőkkel, akik elmennek egy lombikra, egy random 'férfitól' lesz egy gyerekük és élnek, mint Marci hevesen a barátnőjükkel, egy családként, gyermekkel, mindenféle örökbe fogadási procedúra nélkül..

Nem sajnálom tőlük, félre értés ne essék, csak számomra ez annyira nem fair a férfiakkal szemben. Oké, Ők nem tudnak szülni, ezzel tisztában vagyok. Nem azt mondom, hogy legyenek lekorlátozva a leszbikusok ezen a téren, de na, értitek.

Nektek mi a véleményetek erről?

( NEM vitaindító poszt, aki maximálisan negatívan vélekedik erről, annak NINCS ITT HELYE! )

Köszönöm! :)

2021. jún. 25. 09:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
50%
Kalan Daisy?
2021. jún. 25. 10:17
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan szinten igazságtalan, mint a menzesz, a szülés közbeni elvérzés, vagy a tökönrúgás.

Ha azt veszed, hogy mindkettő ember, akkor igen, igazságtalan.

Ha viszont utána gondolsz, igazából nem tudsz egyenlőséget tenni.

Ez olyan logika, hogy a férfinak nincs joga szülni. Ha joga lenne hozzá se lenne előrébb, mert képtelen rá. (Létszi, hagyjuk az ilyen műtéteket, mert az is egy egészen más téma, és sokkal messzebbre megy, mint ez a kérdés. )

Mint mikor valakinek megtiltották, hogy a Holdra lépjen. Hátrányt szenved jogilag a többi emberhez képest? Igen. Számít ez? Nem.

Egyedülálló, vagy meleg párkapcsolatban élő nőnek max a lombikot tudod megtiltani, de más lehetőségeket nem....

2021. jún. 25. 10:18
 13/27 A kérdező kommentje:

12!

Igen, ez teljesen jogos, ebből a szemszögből még nem közelítettem meg a kérdést, köszönöm! :)

2021. jún. 25. 10:21
 14/27 A kérdező kommentje:
A tiltását egyébként nyilván nem támogatnám, hiszen miért legyen szar nekik azért, mert a másiknak is szar. Csak erre tényleg már most a 21. században megoldást kellene találni egy normális közösségnek..
2021. jún. 25. 10:22
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Hat igen, a hangsuly a normalison van. A mienk sajnos nem az.
2021. jún. 25. 10:42
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

14-es, pont ez az, hogy erre nem kell és nem is lehet megoldást találni. Nem hinném, hogy női nemiszerv apparátus átültetését férfi testbe megoldásnak lehet nevezni. Mert már szültek így gyereket, de szerintem rengeteg jogi és pszichológiai kérdést felvet.

Egyetlen megoldásnak azt látom, hogy a meleg párok is tudjanak örökbefogadni, de ezen felül nem igazán tudsz segíteni nekik. Ha ez így is lenne, legtöbbször így is előnyt élveznének a nők, hiszen még mindig szülhetnek maguknak gyermeket, míg egy f-f pár csak örökbefogadni tud, hiszen a béranyaság is tiltott Mo-n. Akkor engedélyezzük a béranyaságot. Az még mindig több pénz és rizikó és ügyintézés, mint "csak szülni egyet".

Ez ilyen.

2021. jún. 25. 13:12
 17/27 anonim válasza:
100%

Az egész törvény borzalmas. Én gyerkotthonban voltam nevelő, 6-7 éves kicsik is voltak benn, pedig 12 alatt a törvény szerint nevelőszülőnél kéne elhelyezni őket.

Egy 12 fős gyermekotthoni csoportban általában van 3-4 olyan gyerek, akik örökbefogadhatóak lennének, mert senki senki sem tart velük kapcsolatot. De sajnos a heteró házaspárok 99,9%-a soha sem fogadna örökbe pl. egy nyolc éves, cigány származású, fejlődésben lemaradt gyerket. Pedig ott a lehetőség bennük is, de egy 10-12 fős csoportban élve, folyamatosan váltakozó nevelők mellett (én is ott kellettem hagyni a nevelői munkát, mert nem lehet megélni belőle) nem sok remény marad nekik. Ezeknek a gyerekeknek az kéne, hogy fix otthonuk legyen, meg szüleik, akik beszélhetnek velük, segítenek nekik tanulni, egyéni fejlesztést és állandó szeretetet tudnak biztosítani. Tök mindegy, hogy egyedülálló/leszbikus/meleg/heteró pár. Bármelyik összehasonlíthatatlanul jobb, mint a rendszer gyerekének lenni.

2021. jún. 25. 16:53
 18/27 anonim ***** válasza:
28%
Az lehetne a megold@s, ha tudnak valakit aki úgy is lemondana a gyerekéről, akkor apaként a meleg férfit tünteti fel, anya lemond a papir apa meg megkapja a gyereket. Tudom sok itt a buktató, de kb ez maradt.
2021. jún. 26. 01:07
 19/27 anonim válasza:
43%

Igazad van kérdező, hogy a férfiaknak nehezebb. De vajjon nem azon kell-e inkább elgondolkodni, hogy helyes-e az, hogy a nők megtehetik ezt.

Vajjon nincs-e egy gyermeknek joga ahhoz, hogy egy természetes családban nőjön fel? Nekem nincs bajom a homoszexuálisokkal, de akik azt állítják, hogy ez természetes az hazudik.

Ha mindenféle emberi mesterkélés nélkül születik gyermeke két azonos neműnek, onnantól lehetne szerintem az örökbefogadás kérdéséről beszélni az esetükben.

2021. jún. 27. 14:47
 20/27 anonim ***** válasza:
60%

19 es akkor, ha meghal az anya akor ilyen elven vegyük el apától is, hogy normális családba nőjön fel??

Nem mindegy, hogy milyen nemű ember neveli fel az a fontos, hogy szeressék. Én megmondom őszintén nem mondom meg a gyerekeimnek mit csinálok a hálóban az apjukkal.

2021. jún. 27. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!