Baráti körömből egy házaspár örökbefogadott egy roma kisfiút. Azóta mindenki úgy kezeli őket, mint a szenteket. Szerintetek túlzás ez, vagy teljesen érthető?
Figyelt kérdés
Tény, hogy a baba borzasztó, családnak abszolút nem nevezhető háttérből került ki (nyílt örökbefogadással), meg egyértelműen gyönyörű és becsülendő az örökbefogadás, mégis engem nagyon meglepett, hogy kb. mindenki ámulattal fogadta a sztorit, hogy "hát nagy bátorság volt bevállalni", a házaspárra meg sokan szentként néznek fel, többek közt anyum is. Tudom, hogy ilyen esetben a legtöbb ember nem roma gyerekre vágyik, főleg nem fiúra, és ez a pár a ritka kivételek egyike, nekem azonban valahol mégis szomorú az előítélet egy nemrég született babával szemben.#örökbefogadás #roma gyerek
2021. ápr. 23. 13:53
21/36 A kérdező kommentje:
Miért, nem züllhet el? Elzüllhet a sváb, a görög, az örmény, és minden más származású gyerek is. De írhattam volna azt is, hogy a magasan kvalifikált, értelmiségi ember gyereke is elzüllhet. Akkor meg azt kaptam volna meg, hogy lenézem a nem diplomásokat? Ez továbbra is arról szól, te mit projektálsz bele.
2021. ápr. 27. 13:36
22/36 anonim válasza:
"Nem roma is elzüllhet."
Ezt így is lehetne kommunikálni:
-Magyar is elzüllhet.
-Nem csak roma züllhet el.
Ugye érzed mi a különbség?
23/36 A kérdező kommentje:
Szerinted egy roma nem magyar is egyben? Nem tehet semmit ezért az országért? Amit csinálsz, az értelmetlen kötekedés.
2021. ápr. 27. 15:20
24/36 anonim válasza:
Továbbra is az a probléma, hogy a "nem roma" szót használod a magyarokra, ami degratív.
25/36 A kérdező kommentje:
Neked.
2021. ápr. 27. 16:12
26/36 anonim válasza:
Szerintem a "nem roma" jelzőbe minden egyéb nemzetiség/népcsoport tökéletesen beleillik, akik itt élnek.
27/36 A kérdező kommentje:
Szerintem is. Nem komplett, aki ebben problémát lát majd kivetíti a másikra.
2021. ápr. 27. 20:49
28/36 anonim válasza:
Minden nemzetiség/népcsoport akik itt élnek annak vallják magukat amik.: sváb,szerb,kínai... nem pedig annak mik nem.: nem roma!
29/36 A kérdező kommentje:
nem pedig annak mik nem.: nem roma! --> Látom, felettébb unatkozol... 26-os elmondta, amit el lehetett. További jó unatkozást!
2021. ápr. 27. 21:03
30/36 anonim válasza:
Majd pár év múlva meglátod, mivé válik a nem magyar gyerek;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!