Baráti körömből egy házaspár örökbefogadott egy roma kisfiút. Azóta mindenki úgy kezeli őket, mint a szenteket. Szerintetek túlzás ez, vagy teljesen érthető?
Mi is tettünk ilyet, kétszer is. Nem emlékszem, hogy szentnek tartottak volna, nem is hiányolom.
Több volt a gond velük, mint egy fehér gyerekkel, sok méltánytalanság érte őket, már az óvodatól kezdve.
Az egyiknek bandázós cigányos kamaszkora lett, az végén csoportos garázdasággal.
A másik a templomban a segédlelkész haverjával tolta a rockot, úgy kamaszodott, békésen.
Már 30 felett van mindkettő, megtalálták a helyüket, két stabil pont az életemben.
Örülök nekik.
#2, azt te csak hiszed! :)
Vanörökbefogadott cigánygyerekem, és van "házilagosan" gyártott is. Nagyon nem látom, hogy bármelyiket jobban szeretném a másiknál. (2:2 az arány)
A szeretet forrása nem a génkészlet, hanem, hogy gondoskodsz róla, ápolod, bukfencezel vele, meg iyen apróságok.
#13-as jelentve. Igaz, tényleg megérdemli az a házaspár a tiszteletet, a hozzád hasonló szutykok miatt. Az a bizonyos kutya és szalonna mondás is rólad szól.
A roma pedig szerinted nem magyar? Magyarul beszél, gondolkodik, itt él, stb...
Az hogy "nem roma"-ként hivatkozol a magyarokra egyértelműen degregáló, lényegében annyit jelent hogy senkik.
Szóval az ocsmánykodást te kezdted el.
Majd néhány év múlva meg látod a gyerekkel kapcsolatban, hogy nekem volt igazám(genetika számít) vagy neked a(nevelés számít).
Mindenki magából indul ki, ha neked ez sérti az önértékelésedet akkor nálad a gond. Egyébként voltak felnőtt iskolatársaim főiskolán, örökbefogadott roma fiúk (hárman is), teljesen normális, dolgozó felnőttek lettek. Erről ennyit... Egyiknek volt csak a suliban egy botlása (nem, semmi erőszakosság, mielőtt azt vízionálnád), azóta az ő élete is rendeződött. Imádják az örökbefogadó szüleiket, hálásak, tanultak rendesen, az egész suli szerette őket.
Egyébként még értelmezni sem tudsz, mert az, hogy az emberek többsége nem roma gyerekre vágyik, szimplán annyit jelent, hogy nem preferálják ezt a származást, szó nem volt itt a többségi társadalomról, te láttad bele, hogy én ezt bárminek is az alternatívájaként használtam volna... Amúgy azt sem tudom elképzelni, miért ne lenne egy roma ember a magyar nemzet része?
"Nem roma is elzüllhet."
Ennél a mondatnál igencsak a degragáció érződik. Nem tudom hogy szándékosan írod vagy egyszerűen nem érzékelet, hogy a "nem roma" kifejezés bizonyos szövegkörnyezedben mit jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!