Nevelőotthonból lehet örökbe fogadni? Él egy csodálatos, durcás, játékos, aranyos kislány, akit szívesen örökbe fogadnék, de legalább a nevelőszülője szeretnék lenni. Nem tudom, hogy merre induljak. Van ebben valakinek tapasztalata?
20. Értem, hogy nem örökbefogadható. Azért írtam, mert van egy öreg barátnőm, akire addig-addig (értsd évek) bízták rá a éjszaka műszakozó, egyik szenvedély- másik krónikus beteg és elég csóró szülők, mint másod-nagynénire (szóval nem egyenesági rokonra) a gyereket, hogy vigye-hozza ide-oda, amíg előbb hozzá költözött, majd hivatalosan is a gyerek gyámja lett. Bár addigra már több éve teljesen vele lakott, ő járatta iskolába, ruházta, etette, vitte orvoshoz, ha kellett, csak most már aláírásokért sem kell rohangálnia a szülőkhöz. És a gyerek továbbra is tudja, kik a szülei, nagyobb testvére is van, és továbbra is tartja mindegyikükkel a kapcsolatot.
Azért írtam, hogy vagy így vagy úgy. Természetesen egy gyerek nem menhelyi kiskutya, hogy rámutatva csak úgy hazavigyék az új gazdik :) és nevelőotthonnál ez nem tudom, hogyan működik. De türelemmel és nem tolakodva kialakulhat egy szorosabb kapcsolat, ami HA minden érdekeltnek segítség, akkor lehet megkeresni közösen a lehetőségeket, vagy HA nem ez a jó út a gyereknek vagy nincs rá mód, marad egy külső mentori szerep, barátság, az is sokat tud jelenteni. Közben meg Kérdező is megtapasztalhatja, tudja-e ezt elég kitartással, szívvel és idővel vállalni a sajátjai mellett.
Szerintem ha már a gyerek hivatalosan is a szakellátásban van, akkor ez nem járható út. A te történetedben a szülők bízták rá a nénire a gyereket, de itt az anyuka még csak nem is ismeri a Kérdezőt.
Egyébként gondoljatok csak bele: ezzel az erővel bárki magához édesgethet egy amúgy is szeretethiányos és mindenféle traumával küzdő kisgyereket, akit utána úgy ad el prostituáltnak, vagy éli ki rajta a perverz vágyait, ahogy akarja. Nem véletlenül vannak nagyon szigorú előírások arra, hogy ki hozhatja ki őket.
Hát igen, utolsó... Akár lehet rossz szándéka is a kérdezőnek.. Itt meg kéri a tippeket, hogyan férkőzhetne közelebb a kislányhoz... Nem lehet tudni. Neten keresztül meg főleg nem.
Az a lényeg, hogy nem fogják odaadni a gyereket csak azért, mert tetszik. Szép is lenne..
24! Lakótelepen lakok. Van itt egy nevelőszülő, 4-5 gyerek van nála. A kisebbek (6-9 évesek) egész nyáron lent vannak déltől estig a parkban. Még egy kis víz sincs náluk, felügyelet nulla!
Nekem is van egy kislányom, sokszor a 2 lány hozzám csapódik. Sokszor hitték már azt, hogy mind a 3 lány az én gyerekem.
Nagyon sajnálom őket, szép, szőke kislányok.. Főleg a kisebbet bárki elvihetné,aki ad neki egy kis édességet. Szó szerint!!!
Nem értem, hogy nem félti őket a nevelőszülő...... Igazság szerint tesz rájuk.
Rossz olvasni ezt a sok kommentet, mikor csak egy ártatlan kérdést tettek fel. Sajnálom, hogy ide jutottunk. :(
Kérdező, írtam neked privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!