Mi a véleményetek erről h a homoszexuális párok nem fogadhatnak örökbe gyereket?
Eddig sem fogadhattak örökbe meleg párok. Csak most már az egyedülállóktól is elvették a jogot, akár homoszexuális akár hetero egyedülálló az illető. Amúgy eddig is csak hhh gyerekek mentek kb az egyedülállókhoz (így a melegekhez is), idősebb, roma, sérült gyerekek. Nem sok, pár darab egy évben. Na, ők most valószínűleg külföldre lesznek majd örökbe adva, mert egy "átlag" magyar házaspár nem fogja a 8 éves tanulási zavaros Rikárdót örökbe fogadni. Külföldön viszont simán talának neki családot.
Szóval igazából ezt ilyen szarmaszatolásnak tartom, gyakorlatban nem sok minden változott. Eddig sem nagyon volt esélyük.
De szerintem egy meleg pár ugyanolyan szeretetben fel tudna nevelni egy gyereket, mint egy hetero pár. Alapból ma már kb alig van olyan gyerek, akinek nem váltak el a szülei. Rég nem a klasszikus anya-apa-gyerekek családmodell korszákát éljük. Csak megint szerencsétlen melegek lettek kiemelve, mint a becsületes magyar családok megrontói. Mármint engem amúgy nem zavar ha valaki homofób, amíg a négy fal között csinálja.
Nem tudom, elég megosztó nekem is ez a téma, egy család apa anya és gyerek/ gyermekből áll.. ez lenne a normális, egészséges. De tényleg sok gyerek van aki apa nélkül nő fel és pl a nagymama és az anya neveli mondjuk a fiút...tegyük fel nincs senki nagybácsi keresztapa apa férfi példa előtte senki.. akkor ő is egy női közegben nő fel..... /van ismerősöm akik így voltak és a 10 éves fiúgyerek velük fürdött/ Akkor nem ítélkeznék ha egy a kisgyerek nem lenne kitéve ilyennek...
A lényeg, hogy boldogságban szeretetben nőjön fel a kicsi.. !!! Annyi rossz történik ebben a mai világban.
fogalmam sincs tényleg egy biztos azzal nem értek egyet h a gyerek semleges módon legyen nevelve... de ez már más téma.
Novák Katalin abszolút támadható lesz jogilag, ha nem adja meg az örökbefogadási engedélyt a melegeknek, és ebből gyakorlatot csinál.
Erre alapul szolgál az igazságügyi minisztérium pár napja kiadott álláspontja: "Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette, hogy a jövőben sem lehet szexuális irányultság alapján megkülönböztetni az örökbefogadási eljárásban."
Szóval lesznek itt még jogi csatározások...
Az a baj az új törvénnyel, hogy érdemben senkinek nem lesz jobb tőle (ellenben nagyon sokak álmát tönkrezúzza), viszont remek gumicsont és szavazatszerző azok számára, akik nem ismerik a magyar örökbefogadási rendszer sajátosággait. Még mindig túl sokan hiszik, hogy az árvaházak tele vannak csillogó szemű, megmetnsére váró kis árvákkal, akiket "aki kapja marja" alapon visz haza nagyjából bárki, és sok becsületes házaspár marad hoppon, mert a melegek elhappolják előlük a gyerekeket. Ebből a tévhitből kiindulva azok, akik vannak olyan szerencsések, hogy nem kell mélyebbre ásniuk az örökbefogadás menetében, elégedetten csettintve hátradőlnek, hogy hát milyen jól van ez így most már, mert minek keürljön a gyerek melegekhez, ha lehete anyja-apja IS neki?
Holott az eddigi szabályozás teljesen megfelelő volt, hiszen csak akkor merülhetett fel egy nemházas örökbefogadó-jelölt neve (azt nem nézték/nézhették, hogy az illető ténylegesen egyedülálló, illetve homo-vagy heteroszexuális élettársi kapcsolatban él-e.), ha egyetlen házaspár sem vállalta az adott gyereket. Tehát a valódi dilemma nem az, hogy azonos vagy különnemű szülőkhöz keürljön (ileltve egy, vagy két szülője legyen), hanem hogy a rendszerben aszalódjon felnőtt koráig, vagy kapjon esélyt a családra (egy egyedülálló vagy egy meleg pár által, esetleg külföldi házaspárnál). Szerintem abszolút egyedi mérlegelést igényel, hogy az adott gyerek számára mi a legjobb. Nem egyszer fordul elő, hogy olyan lelki trauma érte a gyereket korábban, hogy kifejezetten egyszülős család lenne számára ideális. A küldöldi örökbefogadással járó idegen/új nyelv, kultúra és ország akár jó lehetőség is lehet bizonyos gyerekeknek, de nem mindegyikük alkalmas erre - ráaádsul, minek adnánk őket külföldre, még tovább eltépve a gyökereitől, dientitásától, ha egyszer itthon is lennének pszichésen, anyagilag teljesen alkalmas személyek/párok, akik vállalnák őket, csak éppen nincs papírjuk a kapcsolatukról, vagy a saját nemükhöz vonzódnak (nyilván ők sem a gyerek előtt élik a nemi életüket, ahogy a heteroszexuális párok sem.) Az intézetben felnövés sokkal több lelki sebet és traumát okoz, mint a heteroszexuális párkapcsolati mintha hiánya (mellesleg ezt homoszexuális párok esetén is láthatja, elvégre nincs hermetikusan elzárva a tágabb családtól, társadalomtól, legfeljebb azt is látja, hogy ettől eltérő kapcsolat is működhet). A nevelőszülők sem feltétlenül házásságban élnek (a mjintáról akkor ennyit...), sokuknak ez elősosrban munka/bevételi forrás, és bár minden tőlük telhetőt megtesznek, gyakran több gyereket is gondoznak, ezért kevesebb idő és figyelem jut(hat) egy adott gyerekre, aki folyamatosan bizonytalanságban él, tudván, hogy a nevelőcsalád csak átmeneti, nem tartozik igazán oda, bármikor elkerülhet onnan; tehát végleges, biztos helyen lenne jobb neki, ahol ő van a középpontban, ténylegesen őt akarják és szeretik. Erre nagyobb szüksége van minden társadalmi mintánál.
Mindenesetre szerintem a pszichológus és a gyámügy feladata eldönteni, hogy az adott egyén/pár alkalmas-e egy gyerek nevelésére, illetve, hogy az adott gyerek kinél lenne a legjobb helyen, ezt szerintem bízzuk rájuk. Milyen alapon bírálja felül sok év tapasztalatát, tudását valami magas pozicióba emelet sehonnani miniszter(asszony), akinek semmilyen tényleges tapasztalata nincs az örökbefogadásról...?
Végezetül: azt is levezették szépen, hogy a melegek és leszbikusok megtalálják a módját, hogy gyerekük legyen, akár donorivarsejttel, akár társszülőség útján, tehát lényegesen jobbak a lehetőségeik, mint egy olyan meddő egyedülálló (heteroszexuális) egyénnek, akinek az örökbefogadás lenne az egyetlen reális esélye, viszont a meddősége miatt nem talál magának házastársat (igen, teljesen más, amikor sok év próbálkozás után derül ki egy pár számára, hogy gond van, mint a meddőséged tudatában társat keresni). Viszont ők egy annyira szűk csoport, hogy se hangjuk, se jelentőségük, az ő összetört álmaik csak egy elenyésző statisztikai adat, járulékos veszteség a homoszexuálisok elleni keresztes háborúban.
Leirtam az egyik kommentben a véleményem, hogy az én számomra egy meleg pár nem család, én nem adnék nekik gyereket..
Erre 5 meleg egyből rámírt, hogy én milyen rohadék vagyok...
De csak melegek 🤣🤣
Nyilván a melegeket sérted ezzel a legjobban, ők fognak írni neked. De ha ezzel arra célzol, hogy a heterok közül mindenki a te véleményed osztja akkor tévedsz. Nézd csak meg Ördög Nóra, Vagy Istenes Bence facebook profilját és, hogy hányan kedvelték az ezzel kapcsolatos bejegyzésüket. Vagy nézd meg Osváth Zsolt instagram oldalán a kommenteket, vagy egy youtube videója alatt, hogy mennyien állnak ki mellette.
Szerencsére az olyanokból mint te egyre kevesebb van, és toleráns, empatikus emberből egyre több:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!