Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Egyedülálló férfiként fogadhat...

Egyedülálló férfiként fogadhatok örökbe?

Figyelt kérdés

Sajnos a feleségem két éve hunyt el autóbalesetben. Már a baba projekten dolgoztunk.

Egyedülálló férfiként fogadhatok örökbe? Milyen feltételeknek kell megfelelni?

Az ok amiért nem szeretnék várni, hogy én se leszek már fiatalabb és egy új kapcsolatban azért a gyerekvállalás elhúzódhat, illetve nem is állok készen egy új kapcsolatra... Mivel már nem él egyetlen rokonom se aki örökölhetne, így szeretném ha a cégemet ő vinné tovább a halálom után és egy szebb életet élhetne mint amit jelenleg el tud képzelni.

2020. júl. 20. 19:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt is vedd figyelembe, hogy az idősebb gyerekek általában komolyabb lelki terhekkel érkeznek, amit nem tud bárki kezelni. Normális, ha azt érzed, hogy szeretnéd továbbadni, amiért megdolgoztál. De egyáltalán nem biztos, hogy a gyerek olyan lesz fizikailag/mentálisan/személyiségben, aki képes lesz a te akaratod szerint továbbvinni. Csak akkor vágj bele, ha elsősorban gyereket nevelni szeretnél, és csak mellesleg örököst.

Egyedülállóknak csak azokat a gyerekeket ajánlják ki, akik házaspároknak nem kellettek. Kegyetlenül hangzik, de így van, és bizony gyakran a nőket részesítik előnyben. Ahhoz, hogy egy gyereket örökbefogadhass, szükséges hogy előtte többen, akik évek óta várakoznak és ugyanúgy vágynak gyerekre nemet mondjanak rá. Szép dolog, hogy szeretnél támogatni valakit, és nem is lehetetlen. De sokkal több nehézséggel jár egy iskolás korban örökbefogadott, beteg vagy traumatizált gyereket nevelni, mint egy vérszerintit. Nem elrettenteni szeretnélek, de csak akkor vágj bele, ha ezeket el tudod fogadni. Ehhez rengeteg erő kell, és az, hogy a gyerek talán átveszi majd a cégedet önmagában nem fog átsegíteni a nehezén.

2020. júl. 21. 15:34
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

"Semmi problémám egy roma gyerekkel ha nem rendelkezik a többség mérgező szokásaival."

Nem csak a roma gyerekeknél lehet probléma, hanem az összesnél. Sőt biztos, hogy "problémás" gyereket kapsz, mert egyedülállóknak kisbabát nincs esélyük örökbefogadni. És egy idősebb gyerekben nyomot hagy az, amiken az örökbefogadásig keresztül megy. De türelemmel meg szeretettel gyógyulnak ezek a sebek is.

Eléggé képben vagyok az örökbefogadás dolgaival kapcsolatban, szóval nyugodtan írhatsz, ha érdekel valami, hátha képben vagyok. Bár én is egyedülálló nő vagyok, de nem akarok rádmászni, nekem a nők jönnek be, úgyhogy nem kell aggódnod :D

2020. júl. 21. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!