Egy 21 éves férfi vagyok örökbe fogadhatok egy 15-16 éves lányt?
Figyelt kérdés
2013. nov. 6. 00:11
2/20 anonim válasza:
Nem hiszem. Lehet, hogy ha házas vagy, úgy lehetséges, de ezt is kétlem.
3/20 anonim válasza:
Nem, szabály van arra, hogy az örökbefogadó és az örökbefogadott között mennyi évnek kell lenni minimum. Ha jól tudom, 15 év, de nem vagyok benne biztos...
4/20 anonim válasza:
Most látom, hogy 16 év a korhatár, a legidősebb akit örökbe fogadhatsz az 5 éves. :-P
5/20 anonim válasza:
Ha rokonról (testvér) van szó, akkor igen.
7/20 anonim válasza:
így van, min. 16 évnek kell lennie köztetek.
8/20 anonim válasza:
Jól mondta valaki, ha közeli rokonod, akkor kivételt tehet a gyámhivatal.
De ilyen nagy "gyereknél" inkább gyámot szoktak kijelölni.
9/20 anonim válasza:
Már nem azért, de legalább 1 mondatban leírhattad volna, mi a szitu.
1. ha a barátnődről van szó, akit pl tiltanak tőled, nem. Vannak szülei.
2. Ha az apai érzések tombolnak benned, és szeretnél 1 elhagyott gyereken segíteni, mint írták, max 5 éves lehet, de egy csomó feltételnek meg kell felelned.
3. Ha rokonról van szó, és nincs olyan, aki nevelné, a gyámja lehetsz, ezt a gyámhivatalnál kell intézni, de itt is kell lakás, munkahely, el kell tartanod.
Melyik verzió?
10/20 A kérdező kommentje:
Barátnőmről van szó intézetben van és össze akarunk költözni.
2013. nov. 6. 10:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!