4éves himlős kisfiú, most mit csináljak? Annyira félek
Velem lesz jövőhéten és utána is Szval egy vagy két hét,sajnos csak én tudok vele lenni,anyukája dolgozik apukája szintén,nekem szabadabb a munkám.
Félek,hogy valamit elrontok és én leszek a hibás,amikor nálunk volt egy hetet akkoris 110%on stresszbe voltam.
Ráadásul most programokra,játszótérre se tudom vinni mert ugye beteg.
Csak figyelj, hogy ne vakarja el, mert megmarad a helye.
Nyilván, ha te vigyázol rá, a te felelősséged.
Mondjuk szerintem abszurd a viselkedésed, tiniként viselkedsz, nek a te dolgod, amíg magadra nem vállalod.
Nekem égne a képemről a bőr, ha a párom fognám be, vagy apuka új párját, pláne, ha az ilyen tiniszinten mozog.
Utasítsd vissza, meg fogják oldani(táppénz), csak kényelmesebb nekik rád hárítani a dolgot.
Ha elvesztik az állásuk, az nem a te hibád lesz, hanem a sajátjuk!
Ne legyél már önként szamár, nem hagyd, hogy mások rád pakolják a saját felelősségüket.
Segíteni lehet, módjával, egy hét már eleve sok egy szinte idegen gyerekkel, kettő meg rengeteg!
Vannak nagyszülők, rokonok, bébiszitter!
Komolyan, ne csináld, apuka és anyuka gátlástalan, te meg önként elviszed a balhét!
Évente van egy hónap szabijuk, inkább téged áldoznak be, mint azt a pár napot, amit a beteg gyerekükkel tölthetnének.
Nekem nem lenne képem 2 hétre ezt tenni senkivel, akinek nincs kiforrot kapcsolata a gyerekemmel vagy nem jön egy szívességgel, de az a minimum, hogy azt a fél hónapot, mert 2 hét az fél hónap, pénzben honorálom!
Ne legyél balek!
Nemtudom mikor kezdődött nála,vasárnap még semmi baja nem volt se láz se kiütések tehát hétfőn vagy ma.
Párom szülei már nem élnek, az ex anyukája pedig maga is gondozásra szorul idősek otthonában van,apukáját Nemtudom sosem említi.
Kezdek le nyugodni lehet csak először sokkolt le ennyire a dolog.
Lehet,hogy balek vagyok,de ezzel a páromnak segítek, ha elmegy táppénzre megmondják neki simán,hogy mehet ahova akar,borsodi régió nincs ezer munkalehetőség.
Nem vagyok tini szinten, felnőtt nő vagyok de más olyannak akinek már van 2 saját gyereke és túl van egy két betegségen.
No para.
Találj ki játékokat, amivel le lehet foglalni.
Mi most 10 órát autóztunk egy 3 évessel. Vettünk az Intersparban olyan kemény lapos könyvet, amihez van egy tízzel tölthető toll, és úgy lehet színezni. Órákig elvolt vele. Ágyban fekve is lehet használni.
Keresd meg a neten gyermekkorod kedvenc meséit. Neki ez mind újdonság. Nem ideális egész nap tévét nézni, de ha betegen feküdnie kell, akkor bocsánatos bűn.
Só-liszt gyurmázzatok! Csináljatok sütit, gyümölcsöket, ezeket száradás után ki lehet festeni, és másnap egy boltos jàtékban is használható.
Kesztyűbáb van? Kérd meg, hogy adjon elő ő egy mesét.
Diavetítőt nem tudsz kölcsön kérni? Ő már azt se tudja, hogy mi az.
Dominó, egyszerűbb társas, fekete péter szintén hosszú időre lefoglalja.
Fogd be nyugodtan segíteni is. Csipeszt adni, zoknit válogatni, fogja a lapátot, stb.
Gondolom, este az apja már veletek lesz. Veke is beszélj, hogy onnantól a gyereke az övé. Semmi sörözés a tévé előtt!
Ha gond van, biztos, hogy az anyát is hívhatod bármikor.
Legrosszabb esetben azt mondod, hogy az volt az utolsó nap, reggeltől oldják meg másképp.
De csak az első egy-két nap gáz.
Ha ügyesen megoldod, óriásit fogsz nőni a párod és az exe szemében is. Hosszú távon duplán fog kamatozni.
Egy dolgot ne felejts el: minden gyerek egyszer bárányhimlős, az édesanyja se tudja sokkal jobban, hogy mi a teendő, mert neki is ez az első és utolsó alkalom.
Előtte olvass el egy-két cikket babás oldalakon, és mindent tudni fogsz, amore szükség lehet.
Köszönöm mindekinek aki irt,aki negativot annak is.
Már megnyugodtam ,főleg azért mert a kisfiú örömmel jön mikor mondta neki az anyukája h velem lesz hallottam a telefonba hogy örül és apáéknál jön 😀
Nekem most volt bárányhimlős mindkét lányom. Az első pár nap mindkettőnél úgy telt, hogy a láz totál kiütötte őket, tehát csak feküdtek, aludtak. Itattam őket ezerrel, plusz lázcsillapítás. Ha ezt a szakaszát kapod a betegségnek programokon nemnagyon kell gondolkozni, mert max. feküdni fog, meg mesét nézni.
Ha már túllesz a lázas szakaszon, akkor már lehet foglalkoztatni azzal, ami érdekli.
Amúgy nekem pont váltásban lettek himlősek, tehát a férjemmel 1 hónapot kellett megoldanunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!